Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

13:31, 27 lip 2014
Dzięki Kosolku Nawóz "Yara mila complex" wpisuję do notatnika żebym nie zapomniała'
Udanej niedzieli
kosolka 22:07, 27 lip 2014

Motylki
kosolka 22:12, 27 lip 2014

I znalezisko.. Wolałabym nie znaleźć, a tak aż mnie serce boli Mały, nie umie latac jeszcze. Miałam go na chwile w domu, ale ani toto karmic, tylko jakoś tam się napił.. Zresztą przy kocie i psie to ciężko ptaka jeszcze odchowac.. No i wyniosłam na dwór, sadzałam na samochodzie, na parapecie i siedział tak nieborak.. Zabrałam go w końcu na koniec działki na drzewo. Pewnie nie przeżyje, a po co dzieci maja się smucić.. I ja też.

(łapki ogrodnika- nieumyte)
kosolka 22:30, 27 lip 2014

Od południa burze dookoła nas się kręcą. Cały czas, aż do teraz - z każdej strony. A u nas nic.. I tak jest bardzo często. Dlatego ta ostatnia nocna burza i wczorajsze półdniowe padanie tak nas ucieszyło! Bo dziś znów - taniec z wężem ogrodowym
yolka 22:59, 27 lip 2014

kosolka napisał(a)
Od południa burze dookoła nas się kręcą. Cały czas, aż do teraz - z każdej strony. A u nas nic.. I tak jest bardzo często. Dlatego ta ostatnia nocna burza i wczorajsze półdniowe padanie tak nas ucieszyło! Bo dziś znów - taniec z wężem ogrodowym

U mnie też sucho było do wczoraj, ale to za mało. W latach siedemdziesiatych czytałam opracowanie, że najniższa srednia opadów w Polsce jest w Pakości - to kilkanaście km od mojej miejscowości. Takie są uroki Kujaw, proces stepowienia postepuje, chociąż Pakość to już Pałuki. Pozdrawiam i dobrej nocki życzę.
Donia72 11:25, 28 lip 2014

kosolka napisał(a)

Kosolko, u nas wreszcie popadalo i to dosyc mocnoBurza tez byla wczoraj, potem wszystko poszlo w strone Konina. Ja tez mieszkam w takim terenie, ze zawsze nas omijaja jakiekolwiek deszcze, no ale sie wreszcie zlitpwalo i popadalo
11:53, 28 lip 2014
Witaj Kosolku
Biedna ptaszynka,taka bezbronna...a łapki jak u wszystkich ogrodników,dziwne by było jakby była czyste...
Budleja urocza,u mnie biała.
Miełgo dnia

kosolka 12:25, 28 lip 2014

Z ptaszyny zostało kilka piórek Ale przynajmniej dzieci pozostaną nieświadome. Dla nich wersja taka - że udało mu sie polecieć.
kosolka 12:28, 28 lip 2014

Ostatnio rozmawiałam z M.na temat deszczu. Czy kiedykolwiek wcześniej, zanim sie przeprowadziliśmy, myslało sie nad tym ile czasu juz nie pada? Albo odwrotnie? Jedynie się psioczyło ze np. lato a tu pada.. Albo że nie pada i grzybów nie ma Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia (lub bardziej - sadzenia )
Gardener27 15:06, 28 lip 2014

Witam serdecznie

Znalazłem trochę wolnego czasu i w końcu wpadłem z rewizytą Olu idziesz jak burza z wątkiem Przestudiowałem wpisy i pooglądałem zdjęcia Na moje szczęście dopiero zaczynasz i nie ma tego jeszcze tak dużo Zaczynasz jak większość Powstał dom i trzeba zagospodarować przestrzeń wokół niego z tą różnicą że masz takie szczęście że od razu trafiłaś na Ogrodowisko Z pomocą forumowiczów nie da się popełnić błędów w ogrodzie a inspiracje można czerpać z garściami Ja nawet na studiach tyle się nie nauczyłem co tutaj
Widzę że obwódki wokół domu już powstały bardzo ładne Nowa rabata w koncie działki ze wzgledu na swój kształt przypomina mi trochę Kubusiowo Fajnie pokombinowana Trawniczek ładnie się zagęszcza do jesieni będzie jak murawa na stadionie Koleżanka z pracy chciała mi sprzedać taniej ten nawóz bo M zamawiał a ja głupi nie wziąłem Oj żałuję teraz

Pozdrawiam