Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:46, 28 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

będę cieła, bo ma grubaśne i długasne pędy, róze zasłania, a mogłaby być niższa i bardziej gęsta
taki potwór z niej się zrobił ku mojemu zaskoczeniu, bo kupowałam kompletną biedę po 1 zł w listopadzie, co to wyglądało ledwo z ziemi (pewnie już zamierała na zimę), zresztą za gęto ją bałam już widzę

Ale nie łudź sie, że będzie kwitła kompaktowa... ten typ tak ma.. w tym roku kupiłam 4 inne odmiany.. i będę testować która jest kompakt.. bo ja lubię ją, kwitnie przed lawendą i sie fajnie uzupełniają..
I przetacznik.. krótko ten kwitnie, więc musi mieć swoje częste prezentacje

Ogród Margaret-ki :) 21:46, 28 maj 2014

Do góry
Margaret_ka napisał(a)
Przedstawiam Wam Alfreda - mój pierwszy rododendron.
Parapetówkowy prezent od cioteczki. Jego pierwsze kwitnienie:

Gosia,
rewelejszyn!!
W cieniu - zacieniona 21:45, 28 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, co roku jakieś przykre niespodzianki mamy. Jak nie przymrozki, to gradobicie albo wichury. Pocieszam Cię, że wszystko szybko odrośnie, odnowi się. Sama tego doświadczyłam. Zresztą w zeszłym roku też Cię dotknęły te anomalia pogodowe . Przyroda twarda jest
Podziwiam krzewuszkę, w formie drzewka pierwszy raz widzę Piękna!
Będę pokazywać tylko ładne roślinki...nie chcę sobie zaśmiecać wątku...Basiu,masz rację ...odrosną...ale tak je pielęgnowałam...
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:45, 28 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Nie znam tego czosnku, ale zdjęcie piękne

nie znasz ????

to było tu i tam doznałam olśnienia i jesienią upolowałam i testuję bo nie wiem jak zasychają
a tej jesieni dosadzę kolejne czosnki bułgarskie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:44, 28 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Agata w Grudziądzu odwiedziłem szkółkę i spotkałem gościa to go zabrałem żeby trafił tam gdzie woda czysta i trawa (raczej chwasty) zielona

+ i piąty na kolejną setkę

Z tymi chwastami to nie przesadzaj..........nie dziwię się, że go zabrałeś w tak piękne miejsce........dzięki za piąty..............iglaczki też dzisiaj pofociłam....kwiatuchy trochę w tle

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:44, 28 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

No właśnie

No to nie pozostaje nic innego jak czekać, aż mi zmarszczki się wygładzą.. taniej niż krem..

Czosnki przekwitają, ale takie zielone maczugi też mi się podobają, są mojego wzrostu Robi wrażenie

Ogród - Azyl Amatora 21:44, 28 maj 2014

Do góry
Tu masz moją ale jeszcze młodziutka a tu masz linka klikając na nazwę zobaczysz hostę http://www.perennials.com/plants/hosta-captains-adventure.html

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:42, 28 maj 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania to na zachętę igiełki

O w mordkę jeża.. jakie czadowe te igiełki... takich nie mam, ale zachwycam sie wszystkimi pozostałymi, bo jak nie kochać nowych przyrostów

Ale ja fotografuję kwiatki, a igiełkami się zachwycam bez publiki
Jestem zgon, bo było układanie chodniczka pod bramą i wielkie porządki w ogrodzie.. jutro mam rodzinę i nie pasuje mieć chwastów tu i tam.. Znów wyjdę na prosiaczka i do Was nie zajrzę.. i plecki mi opaliło, a nawet spaliło...buuu
Ogród Margaret-ki :) 21:41, 28 maj 2014

Do góry
Przedstawiam Wam Alfreda - mój pierwszy rododendron.
Parapetówkowy prezent od cioteczki. Jego pierwsze kwitnienie:

Jurajski Ogród 21:41, 28 maj 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dobranoc

Agnieszka dzięki ,nieodmiennie sie zachwycam czy u Ciebie dzisiaj słońce świeciło ze takie piękne fotki nam wstawiasz na dobranoc ???Buziole
Ogródek Anity 21:41, 28 maj 2014

Do góry
Dzisiaj kupowałam sezonowe do doniczek, w tym roku białe pelargonie i purpurowoczerwone werbeny
. Poza tym oczywiście skusiłam sie na ....różę pnącą. Taka była ładna....zdrowiutka....piękna, wielka sadzonka
A poza tym nie mam takiej odmiany jescze i koloru- jasnoczerwony...dostanie do towarzystwa granatawego powojnika.
Ta róża to Balbo, Poulsena, z serii courtyard. Pierwszy raz spotykam taką nazwę i kolekcję, mało informacji o niej jest w necie.... Jedyne co znalazłam to :
"Kolekcja COURTYARD ®
Róże pnące, pną się przy pomocy kolców lub wymagają prowadzenia przy podporze. Kwiaty pełne lub półpełne. Kilka odmian ma kwiaty o antycznym wyglądzie. Są to róże pachnące. To, czym różnią się róże z kolekcji Courtyard® Collection od bardziej tradycyjnych róż pnących to sposób w jaki ich kwiaty okrywają całą roślinę, od samego dołu. W ten sposób uzyskać można „kwieciste kolumny”, spod których nie widać gołych łodyg. W kolekcji Courtyard® znaleźć można dwa rodzaje róż: Courtyard® Climbers, osiągające wysokość 150-200 cm oraz Courtyard® Ramblers, które rosną do wysokości 200-300 cm."
Balbo jest climbers, czyli niższa...
Oto mój zakup

I jednoroczne

I jescze berberysy orange rocket w poczekalni

Z tymi berberysami czekam bo w końcu nie wiem jaką maja docelową wysokość na metce jest do 60 cm, a w opisie ZSP 1,5 M. Nie wiecie jak to jest z nim?
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:41, 28 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)

Konrad podróże kształcą i to jest bezcenne
a zdjęć mało - no wgrywać trzeba a ja załapałam doła ogrodowiskowo/ogrodowo i wogóle tak bywa
po południu mąż skosił trawę i trochę mi poluzowało i zrobiło się od razu ładniej

a to mój kolejny nowy nabytek latarnia - na poprawienie humoru

sliczne ja tez taki chce hi hi hi A zwiedzanie jest super bardzo mnie kształcą i podpatrują fajne żeczy hi hi hi
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:38, 28 maj 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Pocieszyłam moją "okrągłą miseczkę" nadrabiając . Oczywiście że na spotkanie przyjadę do tego Wrocławia. Tylko pisz do mnie dużymi literami hi hi hi...
Wszystkie roślinki od Ciebie mam dorodne i piękne .
Buziam

A tak mam wyrzucone irysy.. i zakwitły . pod krzakami owocowymi Co krzak to irysy.... ale kompozycja wyszła
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:37, 28 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zdjecia piękne ale mało hi hi hi ja niestety nie moge sie wyrobić w ogrodzie zachciało mi sie zwiedzać ogrody to teraz mam no ale cóż coś za coś hi hi hi

Konrad podróże kształcą i to jest bezcenne
a zdjęć mało - no wgrywać trzeba a ja załapałam doła ogrodowiskowo/ogrodowo i wogóle tak bywa
po południu mąż skosił trawę i trochę mi poluzowało i zrobiło się od razu ładniej

a to mój kolejny nowy nabytek latarnia - na poprawienie humoru

Ogród Margaret-ki :) 21:36, 28 maj 2014

Do góry
I altanka z huśtawką...

Odbicie w tafli wody:

Pod leszczynami:

Tu ażury jeszcze prosiły się o pnącą różę... teraz juz mają,,,

Widok z altanki na szpaler leszczynowy pod ktorym chiałabym zrobić kwaśną rabatę z azaliami, rh i hortensjami.
Wciąż nie wiem czy to dobry pomysł. Mąż odradza, mówi, że sama trawa tam wystarczy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:34, 28 maj 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu prześlicznie nawet w tym okresie przejściowym
Buziaczki

Ewa .. za kilka dni będzie ślicznie
Bo i piwonie (tylko po cholerkę ten deszcz???)

I róże i lawenda..

I byliny.... oj będzie sie działo.. kocham czerwiec, bo to chyba najładniejsza pora roku

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:32, 28 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Różom w ogóle papu nie dawałaś w tym roku? Jeżeli nie, to po pierwszym kwitnieniu możesz coś machnąć, Magiczna Siła może być. Bo o robienie gnojówy pokrzywowej Cię nie posądzam??? To jest dobre...chociaż zapach ma...noooo, niekoniecznie Lałam tymi rozcieńczonymi perfumami w poniedziałek, przed powrotem z weekendu Róża ogólnościowo nie lubi przenawożenia.
Swoje traktuję po wypuszczeniu paków tylko jakimś nawozem ( w tym roku wyjątkowo dostały Azofoskę w płynie, nie opłaci się, drogo wychodzi), potem raz, ewentualnie dwa dostają gnojówy pokrzywowej i kwitną jak złoto

No to moje maja kwitnąć i bez nawożenia... nie wyrabiam czasowo.. pasuje opryskać na mszyce, bo szaleją. ale dziś wymiękłam, jutro mam gości.... i zapowiadają deszcz.. trudno, będzie co ma być.. nie rozdwoję sie
Jak na razie nie narzekają na brak papu, więc niech radzą sobie... tylko te cholerne mszyce. i mrówki.. i ślimaki.... idzie dostać cholery

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:31, 28 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ten irys jest niesamowicie piękny - rarytasik

tak ten irys jest taki jakiego szukałam, jest niezwykle elegancki a kupilam go na rynku od babki co sprzedaje teraz razem z kwiatkiem - tylko tak można ocenić i wysokość i kwiat

ale dziś rozkwita niezwykle wysoki kolejny mój pupilek

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:29, 28 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Ania, ale kwitnąco u Ciebie! Przecudnie
Trytomy wielkie! i jak zakwitną będzie cud miód! Juki wyglądają podobnie i moje, już za momencik
Buziam!!

Teraz taki przejściowy okres w ogrodzie, że nie wiele się dzieje .. wiec cieszy wszytko
Ściek o zachodzie słoneczka..

I czyściec.. prawie kwitnie, pasuje ściąć, a żal..

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:28, 28 maj 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Nie przejmuj się pomału dasz radę a te czosnki też chcę

Pomału to ja teraz chodzę a w ogrodzie mogłoby być wszystko zrobione
Fajnie było się dziś spotkać, dzięki za dobro i mam pytanie
czy ta kanna mi w tym roku zakwitnie ?

a teraz coby się pochwalić pokażę jaka mi się trafiła gratka - z ogrodu Riche

nie posadzone jeszcze nic bo ja z tych pomału

no i przy okazji były dziś zakupy na rynku jeszcze brakujące drobiazgi do uzupełnienia donic

tytoń posiałam ale dopiero mam mały a ten jakiś odmianowy - skoro mam chmiel musiałam zakupić tytoń

a to diaksja - zachwycił mnie kolor - mam pierwszy raz i nie wiem czy mam przycinać - wie ktoś ???

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies