Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Puszczykowie 20:48, 03 cze 2014

Do góry
Małgosiu,
wybrałam się na warsztaty z eko-warzywnika do Kasi i Andrew Bellingham. Cieszę się bo poznałam warzywnik, który do tej pory znałam tylko z bloga Kasi. A przede wszystkim spotkałam fantastycznych ludzi, pasjonatów angielskich ogrodów i ogrodników z krwi i kości W małej grupie zapaleńców poznawaliśmy tajemnicę uprawy zdrowych, dorodnych warzyw i owoców. I jeszcze stosowania naturalnych nawozów i poprawiania kondycji gleby w ogrodzie
A to warzywnik na Kaszubach:

Ogród zapachów u Jasi 20:48, 03 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Na poniższym zdjęciu to kaliny. Ta japońska obok - jaka to odmiana? Rośnie szeroko i wysoko?

Czy masz doświadczenia z dereniem kousa - właśnie otrzymałam i nie wiem co z tym fantem zrobić?

Masz fantastycznie i nietypowo zestawione hosty z bylinami. Najczęściej widuje się je jako podsadzenia krzewów, drzew.

Ewo kupiłam ją pod nazwą kalina japońska 'St.Keverne', ma już ok.2m wysokości i ponad 2,5m szerokości.
Dereń kousa jest humorzasty, pierwszy mi wymarzł, drugi posadziłam ponad metrowy egz.w osłoniętym terenie. Rośnie dobrze,tylko kaprysi z kwitnieniem.
W ubiegłym roku potraktowałam go sekatorem to zakwitł (chyba ze strachu), w tym roku nie widział sekatora to ma tylko dwa kwiatki. Domyślasz się co mu zrobię żeby zachęcić do kwitnienia
Jak zakładałam ogród to w sklepie ogrodniczym można było kupić głównie nasiona kwiatów jednorocznych i dwuletnich oraz róże rabatowe, każda bylina którą zdobyłam była dla mnie bardzo cenna, zajmowała miejsce w przedogródku i tak było z hostami , zajmowały dużo miejsca i o tyle mniej produkowałam roślin jednorocznych. Dopiero teraz zaczęłam stosować siewki host już tradycyjnie do podsadzania krzewów .
18.05

Pozdrawiam Jasia
Ogród dla Agusi 20:48, 03 cze 2014

Do góry

Ogród z łezką 20:48, 03 cze 2014

Do góry
Piękna róża

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:45, 03 cze 2014

Do góry
Nareszcie Winchester Catedral się otworzyła

Old Port

Louise Odier

Sweet Dream
Paprocie ogrodowe 20:40, 03 cze 2014

Do góry

języcznik zwyczajny i wietlica Frizelliae
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:39, 03 cze 2014

Do góry
Kochani liczę na to, że będzie pięknie . Umbry są nowiutkie u mnie , nie wiem jak są stare. Dwa lata temu kupowałam pod biuro u Szmitów bardzo podobne i dzisiaj to fajniutkie kulki o takie i nie były przycinane
Dwa ogrody 20:39, 03 cze 2014

Do góry
Poznajesz? Takiej nie miałam. Zakwitła jednym kwiatkiem w tym roku. Dziękuję raz jeszcze.

Ogród dla Agusi 20:38, 03 cze 2014

Do góry

Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn. 20:37, 03 cze 2014

Do góry
no i wlasnie zauwazylem ze cos marnieje ta moja trawka ... zastanawiam sie tylko czy z braku wody ( co raczej niejest mozliwe bo leje w niego maase codziennie) czy przez to iz 2 tyg temu lekko podlalem a raczej zrosilem go Bioponem do trawnikow i doslownie zalałem woda???... co prawda po tym zroszeniu (wedlug zalecen na etykiecie) wyrósł w piorunujacym tempie i nic sie nie dzialo z nim do koszenia wlasnie w ta sobote...po tym koszeniu zrobilo sie to co widac na zdjeciu-- powiedzcie mi czy czasami zbyt krotkie koszenie nie szkodzi trawie...na oko kosze ja na okolo 4..5 cm "na oko" bo nie mierzylem ...szczerze mowiac caly trawnik ma caly dzien słonce -- teraz akurat w tym tyg prawie codziennie padało wiec nie bylo mowy o przypaleniu...zauwazylem ze u sasiada cala trawa zrobila sie sucha SIANO byla zielona teraz jest sucha ... szczerze nie podlewa jej wogole wiec niema sie co dziwic ale sam fakt ze moze cos podobnego dzieje sie u mnie ... ?co myslicie o tym koszeniu - powiedzcie mo prosze ile czasu trzyma taki nawoz po podlaniu... to byl BIOPON do trawnikow w plynie rozrobilem zakretke na 2 l wody i zuzylerm gdzies na okolo 10mkw...jeszcze jedno mnie mierzi na tym nawozie bylo napsiane 1/2 co sadziecie to polowa ankretki czy 1 lub 2 nakretki a moze to to mu zaszkodziło ? znajac trawe napewno odrosnie ale sam fakt wiedzy co odwalilem moze sie przydac na ZAS... POZDRAWIAM

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:35, 03 cze 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu pozdrawiam
u nas chyba już po deszczu
a to horti z pączkami, którą brałam od ciebie w sierpniu,

ciekawa jestem koloru kwiatów

a gdzie rosła? pięknie, że ma pączusie, poczekamy zobaczymy
Ogród w Puszczykowie 20:30, 03 cze 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Asiu, Twoje planowane oczko i tak dla mnie jest stawem kapielowym, bo to ok. 1/4 mojej działki Wciąż zachwycam się inspiracją, którą wyszukałaś. A tak na marginesie napisz, czy zamierzacie go wykorzystywać do "moczenia się"

Arabellka rosnie bardzo ładnie, jest u mnie pierwszy sezon (sadziłąm jesienią), jeszcze nie ma obfitego kwiecia, pewnie raz - bo młoda, dwa - bo nie zasilałam jej mocno

A jak Twoje serby? Moich serbiczątek niczym nie pryskałam w końcu, zdałam się na Pana Boga. Mają przyrosty, a brązowienie ustało (chyba), obejrzę dziś, bo wreszcie bedę mogłą wyjść do ogródka, z okna widzę, że 5 z 6 ładnie się seledyni

Agata, moczenie w zbiorniku zostało oczywiście uwzględnione w planach w tym celu przewidziałam nawet drewniane schodki Marzy mi się żeby woda była krystalicznie czysta, ale jak to w życiu, zobaczymy...

Zdjęcie Arabelli dla Ciebie

I jeszcze zdjęcia świerków:
zdrowe

a tutaj choróbki
Też mają młode przyrosty, ale to brązowe nadal mnie martwi

Ogród dla Agusi 20:29, 03 cze 2014

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:29, 03 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu super wykład co robić z cebulowymi po kwitnieniu. Przypomniałaś że trzeba nawozić i to muszę zrobić. Nie tnij przemarzłych gałązek ketmii. One wypuszczą listki. Pa. Pozdrowienia.

Zbyszku ale zobacz jak brzydko to wygląda
Ogród cichy i przytulny 20:28, 03 cze 2014

Do góry
Maria667 napisał(a)
Asiu!
Skąd tych zwierzaków tyle masz w ogrodzie?
Jakieś kaczki (?) i sarny?
Pozdrawiam ciepło

Nie wszystkie są moje bo kaczory z ogrodu japońskiego a sarna za muru sąsiada
A dzisiaj dojrzałam lisy ale miałam tylko komórkę i nie potrzebnie zrobiłam zbliżenie więc zdjęcia są kiepskie

Pozdrawiam serdecznie
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 20:24, 03 cze 2014

Do góry
malutki ogoreczek !!!

dalia chce kwitnac

i orliki ktore posadzilam miesiac temu

a to nowe nabytki
krzewuszka Red Prince

sambucus nigra thundercloud

a ta krzewuszka (Alexandra) chyba dobrze rokuje zeby poprowadzic ja na drzewko ?

bodziszek łąkowy midnight reiter
Ogród cichy i przytulny 20:19, 03 cze 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Asiu bardzo dziękuję Ci za życzenia Czy kaczorek może zostać ze mną ? bo się już trochę przywiązałem

Pozdrawiam słonecznie

Przemek, prezentów się nie zwraca to dla Ciebie
Pozdrawiam
Kaczor ładny?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:17, 03 cze 2014

Do góry
Mój grajdoł do uprzatnięcia.....

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:16, 03 cze 2014

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:16, 03 cze 2014

Do góry
Nowy upiększacz działki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies