Marysiu ten jest prowadzony od maleństwa przeze mnie Co roku dochodzi jedna fala Ma ok 5 lat od posadzenia
Natomiast ten był to soboty zwykłym szmaragdem Jest to efekt jednorazowego cięcia i myslę że trochę to odchoruje zwłaszcza jak zrobi się ciepło i słonecznie
Gabrysiu... jeszcze chwila i na pewno pęknę ... ale najlepsze, że tata obiecał (i chyba nie sądził, że tak szybko to nastąpi...), że jak syn będzie miszczu... on też zapisze się na karate... i dzisiaj ma pierwszy trening
Kacper zaczął chodzić gdy miał 3,5 roku... to taka zabawa była... bo dzieciaki to ziewały, to w nosie dłubały, albo gadały... ale pod koniec semestru zdawali na biały pas i fajnie ogarnęły podstawy. U nas też jest niezła szkółka kyokushin, ale ja się bałam, bo tam leją się naprawdę...
Ewa... a jakie karate to było? Tradycyjne? Dziękiiii za gratki
Aguś - buziaczki ... życie powoli wraca do normy...
Grace oczywiście podziwiałam ,a czerwiec dopiero się zaczął , najładniej ogród powinien wyglądać za tydzień o ile deszcze nie zniszczą kwiatów piwoni i róż. A chwasty są, mam miejsca w których od jesieni nic nie robiłam - brak czasu.
To jedno z tych miejsc - chwastów nie fociłam
I rozwijający się kwiat Mme. Hardy-masz zagwozdkę z tą różą
Podpowiedzcie co mogę posadzić między tawułką a tują? wiem, że lepiej sadzić rośliny nieparzyście, ale trzecia tawułka może się zlać z jasnożółtą tują (tuja czeka na strzyżenie, nie będzie tak wystawała na rabatę). Trzy jasnozielone żurawki chyba będę musiała przesadzić, podczas kilku upalnych, jakie tydzień temu mieliśmy, zaczęły się przypalać. Czy zastąpić je tymi ciemniejszymi? A może małe trawki? Wszystkie uwagi i propozycje modyfikacji mile widziane
Czy sadzić coś niskiego czy coś szczepionego na pniu? Myślałam też o stożku (bukszpan, cis, conika). Moje propozycje:
nie jestem przekonana, czy zimna zieleń pasuje...
cyprys japoński- strasznie drogi!
stożek z cisa- mój typ
modrzew szczepiony- czy się za bardzo nie rozrośnie?
Dopiero teraz dotarłam do tych fotografii .... Serce krwawi .... Nic gorszego dla ogrodnika i jego trudu pracy .. Mam nadzieję , że zabiegi przeprowadzone po zalaniu przyniosą dobry efekt ... ściskam