Basiu, to pewnie będzie Lovely Fairy (pod taką nazwą kupiłam u Choduna.
Pink Swany ma zabudowany cały środek.
Moje różane patyki na razie siedzą pod butelkami i nic Za to z tegorocznych patyków hortek mogę być zadowolona, niektóre nadają się już do posadzenia na stałe miejsca. Najsłabiej jednak ukorzeniają się limki
Pozdrawiam.
Basiu, też podziwiam twoje róże i hortki ukorzenione z patyków. Próbowałam w tym roku, wsadziłam bezpośrednio do ziemi, nawet listki się pokazały, ale jak wyjechałam i mnie nie było tydzień, uschły. Na drugi rok zrobię inaczej. Mam na razie trzy młode hortensje, już kwitną. Fotki zrobię im jak pojadę.
Vivo, ale Ty nie przysyłałaś mi Lovely Fairy. Z różowych były dwie: Jasmina i Pink Swany. Obie kwitły. Może te pierwsze kwiaty takie nie bardzo wydarzone są. Muszę czekać na następne
Bożenko, można w prosty sposób sadzonki zabezpieczyć plastikowymi butelkami z wyciętym dnem, takie małe szklarenki z nich zrobić. Pomagają utrzymać wilgoć. Ważne też, aby znajdowały się w półcieniu. Wtedy powodzenie murowane.