Jak tulipany będą kwitły, to będzie tak ładnie, ze trawa im nie będzie potrzebna.
Bardziej się martwię, że jak nie będzie hortek to co będzie kwitło latem.
A co do białego koloru to właśnie posadziłam białe prymulki.
Miałam 1 sztukę, w czerwcu podzieliłam ją na 8, wszystkie się ładnie przyjęły, ale na warzywniku za dużo słońca miały. Tutaj będą miały więcej cienia.
Mam nadzieję, że się jeszcze do jesieni rozrosną i będą wiosną kwitły.
A z tymi żurawkami to zależy od odmiany.
Te które nabyłam na jesieni, to tylko słonko przygrzało odrazu żażyły się kolorami, jeszcze przed tulipanami.
Ale się dzisiaj nakopałam,naprzesadzałam...
Usunęłam połowę funkii.
Rabata się odświeżyła.
Teraz czekam na trawki "Red Baron"
Chyba dopiero przy tych trawach z wrzosami nabierze to charakteru bo szału nie ma.
Mam nadzieję że to nie będzie kolejny niewypał na tej rabacie...
Ooo tego tak jasnego ujęcia nie pokazywałaś! teraz przynajmniej wiem że to z tej strony masz klona Rozumiem ze za donicą są trzemieliny, potem buki bordowe, potem coś.... a potem klonik w prostokącie?
Superancki ten Twój ogórek, ale to już wiesz.
Młody niech się bawi na wakacjach! Czas randek się zaczął a z niego przystojniacha i jak Ci z tym ?
przód robimy jutro, M po zjedzeniu obiadu odmówił współpracy i leży na kanapie ogrodowej z brzuchem do góry.... zapowiedziałam że od jutra chleb i woda, skoro obiadek zamiast zachęcić do pracy spowodował odpłynięcie w niebyt....
no i nowa rabata, nadal bez kory ale pytanie - co dodać wysokiego??? myślałam o buku purple Fountain, ale teraz bardziej skłaniam się do drzewa z "gołą nogą", oczywiście nie za dużego bo działka mała... mam Umbrę i Nigrę, może powtórzyć którąś z nich????
na razie jest cyprysik, 3 x róża Ascot, 1x rozplenica
drzewko ma być za różami
próbnie stoi jeszcze różyczka Angela, zastanawiam się czy będzie pasowała do Ascot??? w jej okolicy ma być drzewo