Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród cioci 17:17, 26 maj 2014

Do góry
Dałem u siebie ale dam jeszcze u ciebie pachnąca obłędnie azalie różowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:14, 26 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajnie się napisało fajna sobota za wami, obejrzałam dziś relację, zdjęcia, ale czad! och, jak mi żal, że nie mogłam być, powoli wychodzę na prostą
Kondziu dzięki za pochwały, rany, rok temu byliście, a u nas juz tyle się zmieniło!
własnie mam tylko nadzieje ze bede miał okazje zobaczyć zmiany na żywo hi hi hi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:09, 26 maj 2014

Do góry
Fajnie się napisało fajna sobota za wami, obejrzałam dziś relację, zdjęcia, ale czad! och, jak mi żal, że nie mogłam być, powoli wychodzę na prostą
Kondziu dzięki za pochwały, rany, rok temu byliście, a u nas juz tyle się zmieniło!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:53, 26 maj 2014

Do góry
Czyli cieszymy się obie...znowu cały rok mus czekac, ale będą za to większe...ale kiedy, takie jak u Bożenki, ale miałaś frajdę z podziwiania
czekam na cynie i maki kanadyjskie, uff...udało się, ale cynie chyba slimaki podżerają, niech szybciej rusza w górę

wącham wiciokrzewy włoskie
Moja bajka 16:48, 26 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Mój mężuś wymyślił szybki, dyskretny i skuteczny patent żeby piwonie nie pokładały się na ziemi
Proszę jak ładnie się trzymają

Kasia tam są dwa paliki ,ale czym połączone ??? podoba mi się pomysł bo u mnie leżą piwonie ,
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:48, 26 maj 2014

Do góry

Ciekawe czy te gałązki się zrosną jak u fikusa ????
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:46, 26 maj 2014

Do góry
Ze słoneczkiem
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:44, 26 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Irenko u Ciebie to wygląda tak jakby ktoś tęczę posiał. cudownie. wszystko kwitnie i jest bajkowo.
Pokazywałaś rh Helsinki, ale wydaje mi się że to 'Hachmann's Charmant'

Takie trzy rosły u Bożenki, a ja też mam go w swym ogrodzie. Przepraszam, bo może się mylę, ale spoglądnij na zdjęcie a ja je potem usunę.
Buziaki

Kasiu, naprawdę kolory szaleją i ...zaraz pokaz jaśminowców i żylistków, kolejny czad i pnąca hortensja zaczęła, chyba nie pamiętam, aby tak naraz wszystko było!
Masz rację, mój dokładnie tak wygląda! zamawialiśmy 5 Helsinki, a jest ten, ale najważniejsze, ze jest ładny
mam ich 5 czyli nie Helsinki, a Charmant
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:40, 26 maj 2014

Do góry
Ewa, no problem w tym, że wszystko naraz kwitnie!!
ta róża ciemny fiolet, to Rahpsody Blue

a ten duet na tej rabacie tez lubię
limki, róża Chopin i powojnik Blue Angel, irysy granatowo-białe

i w pobliżu
fioletowe czosnki i jarząca hakone

Ewcia, trawka się przyjęłą, rośnie koło głów doniczkowych, pasuje , jak ulał, serdeczne dzięki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:38, 26 maj 2014

Do góry
Irenko u Ciebie to wygląda tak jakby ktoś tęczę posiał. cudownie. wszystko kwitnie i jest bajkowo.
Pokazywałaś rh Helsinki, ale wydaje mi się że to 'Hachmann's Charmant'

Takie trzy rosły u Bożenki, a ja też mam go w swym ogrodzie. Przepraszam, bo może się mylę, ale spoglądnij na zdjęcie a ja je potem usunę.
Buziaki

Ps. nie doczytałam, a tu już Łukasz podpowiedział pierwszy.
Moja bajka 16:34, 26 maj 2014

Do góry
Mój mężuś wymyślił szybki, dyskretny i skuteczny patent żeby piwonie nie pokładały się na ziemi
Proszę jak ładnie się trzymają
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:29, 26 maj 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko i mnie się podobają łubiny wlaśnie myślałam żeby nasiona kupić.Dzięki za pokazanie ich urody. Czy one się same też wysiewają? Pozdrawiam u mnie właśnie oberwanie chmury deszcz i ogromny wiatr o piorunach nie wspomnę bo się ogromnie bojam

Swoje wysiałam rok temu w czerwcu, w tym zakwitły, nie spodizewałam się, że one takie olbrzymy, nie mieszczą się w moich rabatach!
juz niektóre zawiązały nasiona, myślę, że jak ich nie usunę, będą siewki, ale te siewki pewnie w drugim roku zakwitną i potem już co rok bajka
...powiem ci, że u nas tez jakas niewyraźna pogoda, ciężka, pochmurnie, duszno, chyba będą burze..
trzymaj się dzielnie, nie bojaj
...a tu malutkie cisy, od niechcenia je wetknęłam i idą wszystkie, nawet przyrosty są, a takie maciupkie
i lawendy

i werbeny
Moja bajka 16:28, 26 maj 2014

Do góry
Tak wyglądał ten fragment ogródka w 2011r

A tak wygląda teraz
Rododendronowy ogród II. 16:27, 26 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko
...obejrzałam całą relację ze spotkania, ależ tłumy zwaliły, ale nic a nic się nie dziwię, do takiego ogrodu i do takich gospodarzy, zawsze miło i po drodze bardzo żałuję, że nie mogłam być, zwłaszcza, że tak mnie zainspirowałaś, że być może powolutku i u mnie rh w masie zagoszczą, cudowne rośliny, ale...twój ogród, to nie tylko one, masz mnóstwo innych, przepięknych roślin, wszystko razem cudownie się komponuje i tętni życiem
...tak patrzyłam sobie na ciebie, jaka radosna jesteś, serdeczna, uśmiechnięta, wspaniała osoba z ciebie, podziwiam cię nieustannie...i wszystkim ten nastrój się udzielił, wspaniałe spotkanie, same banany na twarzach, humor, radość...och cudownie to oglądać
....bardzo dziękuję Wam, jako gospodarzom i wszystkim uczestnikom spotkania, którzy zrobili dokumentację i mogliśmy przed kompami również banana na twarzy umiejscowić

i wklejam kolejnego rh, hi, hi...napisane Franceska
i pytanie, jeden rh zaatakowały mszyce, spotkałaś się już z tym?

No Franceska to znów nie jest ale ładny kolor ma. Mszyc u mnie na rh nie było sama nie wiem dlaczego bo podobno są częste na rh ale moze nie lubią sie z mączlikami bo te na nich lubią u mnie siedziec wiec moze to mszycom przeszkadza. Opryskaj i bedzie spokój.Spotkanie było cudowne . Mój szwagier nakręcił kilka krótkich filmków to tylko śmiech bez przerwy słychac. Były cudowne dziewczyny ze wspaniałymi humorami , zreszta pisałam ze innych nie wpuszczam więc sie dostosowały. Najpowazniejszy był Łukasz ale też sie uśmiechał ale jego rozumiem bo tylko on jeden był oogrodowiskowym facetem choc inni byli ale już spoza ogrodowiska. Pozdrawiam Irenko , szkoda ze Cie nie było bo byś swietnie do tego towarzystwa pasowała. Wiem że źle wpisałam ale drugi raz już mi się nie chce pisac.
Kwiaty z ogródka Marty :) 16:24, 26 maj 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

No, pani Marto_d co tu Pani nasadziła? Ale Rh pięknoto-ślicznota, fju,fju!
A rządek lawendy przekonuje mnie, żeby go z bukszpanem zapodać. Tylko trochę się tego bukszpanu boję, bo przeczytałam ostatnio, że jakaś nowa zaraza nadciąga na niego.
Choroby i szkodniki cisa, cis - zamieranie pędów cisa 16:19, 26 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Jak duże są te donice? (mniej więcej)
Ogród Anety 16:16, 26 maj 2014

Do góry
Jeszcze zbyt młody ogród i nierozrośnięty aby podziwiać go z szerszej perspektywy ale postaram się zrobić kilka zdjęć Narazie dalsza część kolekcji :
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:13, 26 maj 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Irenko cudny różaneczniki jednak twój kolejny różanecznik to nie helsinki tylko hachmann's charmant.
Mogę się powymądrzać bo u Bogdzi się nim zachwycałem i też takiego sobie kupiłem

Łukasz, fajną relację dałeś ze spotkania u Bożenki, miło było cię widzieć i dzielny byłeś, bo w mniejszości
....tak właśnie mam z tą ostatnią partią, totalnie pomieszali nazwy, dobrze, że choć zdrowe i pięknie kwitną i mega przyrosty
tu mam same Alfredy

do koloru róża
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:06, 26 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
No właśnie ja tez na czarne orliki zachorowałam ...kupiłam w tym roku przez internet...ale kiedy one zakwitną???

Zetko, kwitną od razu, tak myślę ale ja nie wiem, skąd u mnie te czarne, będą się siać, już mnóstwo siewek, ale których?!
a ja nie wiem, co podziwiać, róże, łubiny, czy...

nowa róża CARDINAL...pachnie!

kosmos, mięta ananasowa i kocimiętki z mini hostami...i Eskimo

Ogrod Malgosi samosi 15:58, 26 maj 2014

Do góry
cd

rh i klon przy wejściu do domu

futro niedzwiedzie

żurawki przed hortensajami, żurawki odradzają się po tym jak zostały skonsumowane zimą przez sarny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies