Moje stoi.. na parkingu.. i eMuś jutro jak nie pada to grzebie w nim... i pomyśleć, że pojechałam nawet na narty autkiem bez przeglądu I też sie zepsuło
Tak się rozgadałam, że fotek nie wstwiłam.. a z takim poświeceniem w deszczu latałam..
Całe chmary.... nawet pokrzywy trzymam w ogrodzie by było motyli więcej ale i bez tego.. gdzie budleja i jeżówka, tam motyle Na jeżówce nawet więcej
Tu są 2 motyle
Mój klonik to acer palmatum sangokaku, ma świetne czerwone patyki. Klona po prostu nie mogłam nie przyjąć. Obejrzałam z 7 egzemplarzy i ten pierwszy dotknięty był tym na który w końcu się zdecydowałam
a do rozjaśnienia jeszcze festuca golden toupee
zaraz rozrysuję plan kwadratu i mam nadzieję że pomożecie mi go ustawić
Niestety jestem ograniczona wielkością bagażnika, a jedziemy w 4 A mam trochę rzeczy dla dziewczyn, które u mnie czekają..a są dość objętościowe.
Z orlikami jest problem, bo je trzeba wydłubywać z innego dobra.. na pewno wezmę moje żelazne jeżówki, coś naparstnic i werbeny. Postaram sie jak najwięcej..
Bo wolę oddać niż wyrzucić, jak je pielę to aż serce mi sie kraje w poprzek..
U siebie obsadziłam nimi co sie dało, ale już nie mam gdzie.
A to fragment dzieci jeżówkowych ..... mikro fragment.. ja mogę z siewek zagospodarować całe Forum
I kocham jeżówki.. Najbardziej te co pokazuje Może proste i nie tak finezyjne jak te fikuśne, ale najmniej problemowe.. i najpiękniejsze..
Konstancja mnie nakierowała na inspirację.. czyli trawy moje z czerwonym kłosem i jeżówki.. wiec znów obsadziłam sobie kilka metrów kwadratowych... aż ciekawa jestem co z tego wyjdzie.... i tym sposobem, ja zaraziłam Izę bylinami, a ona mi inspiracje teraz podrzuca I tak Mimo Woli
Świetne zakupki! co to za klonik? ja bardzo lubię te postrzępione listeczki palmatum, ale to chyba palmatum nie jest?
czy ta jasna trawka co kupiłaś to jest podobna do tego co ja mam? mozesz mi prosze podesłać nazwę swojej, jeśli nazwę masz?.... bo w tym sklepie co ja ją kupowałam to nazwy nie było, a że się podobała to wziełam.
I co to masz takie jasne zielone na prawo od klonika?
oby jutro nie padało... bo prace ogrodowe będą to i fociee bendom
Dzisiaj nie ma fotek bo mnie deszczyk przegonił z ogródka a było co fotografować , zaczęły kwitnąć miecznice wąskolistne, następne bodziszki, róże mają coraz więcej pąków
No ale nie ma tego złego upiekłam drożdżówkę wg przepisu Joli z wiśniami, pierwszy raz jest pyszna, jeszcze cieplutka częstujcie się a teraz się piecze boczuś
Klonik przecudny! Zdjęcia zrobione latem, pokazuja zielone, skromne drzewko a na jesień- coś pięknego!
Przygarnęłabym taki z chętnością, ale skąd go wytrzasnąć? :0 W moich rejonach to nie ma na co liczyć
Muszę podumać...
A może podpowiesz mi Aniu, lub ktoś z licznie Cię odwiedzających, jakie nieduże drzewko mogę posadzić. W pobliżu mam już perukowca, śliwę wiśniową Nigra, buka czerwonolistnego Swat Marget (będzie duuuży ) i brzozę Youngii. Potrzebne mi nieduże drzewo i raczej nie czerwonolistne latem.
wieczór miał być ogrodowy, bo sporo roślin przyjechało... a co było ?
było winko i ogieniek
dobrej nocy dla Wszystkich - Wilcza śle pozytywną energię z naszego letniego kominka i zaklina tę zimną aurę