Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajszowe klimaty 23:14, 16 maj 2014

Do góry

Pytanko dla specjalistek - co to za roślinka?
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:14, 16 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje auto dzisiaj odmówilo współpracy i odejachało laweta w siną dal.... A przegląd techniczny miało dwa miesiące temu...

Moje stoi.. na parkingu.. i eMuś jutro jak nie pada to grzebie w nim... i pomyśleć, że pojechałam nawet na narty autkiem bez przeglądu I też sie zepsuło

Tak się rozgadałam, że fotek nie wstwiłam.. a z takim poświeceniem w deszczu latałam..

Bzyczki przerwa w kroplach wody i śmigały

A ten sie przyczaił..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 16 maj 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Czy to na jeżówkach motyle tak chętnie siadają?

Całe chmary.... nawet pokrzywy trzymam w ogrodzie by było motyli więcej ale i bez tego.. gdzie budleja i jeżówka, tam motyle Na jeżówce nawet więcej
Tu są 2 motyle

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:07, 16 maj 2014

Do góry
Czerwone to klon, podłoże z jasno szarych kamyków, wymiary 2,5x2.5. Rabata boczna na razie zostanie szeroka na 1m.
Opcja nr 1

Opcja nr 2 - tylko nigra jest dodana tuż obok seledynowej/gold festuki.

Pusto będzie po środku tego placyku.... nie wiem czy dawać jakieś trawy w żwirek. I czy usunąć ta limelight z okolic ogrodzienia...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 23:07, 16 maj 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Kasiu pozwolę sobie wstawić jak pięknie rozrasta się tojeść ... a jak zobaczysz to przekleję do siebie ...

Aaaaa...... Ale to tojeść kropkowana a ja myślałam ,że rozesłana aurea... Echhhhh

Buziaki
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 23:06, 16 maj 2014

Do góry

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 23:03, 16 maj 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 16 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Taczka sie została, bo nie zdążyłam już jej schować

Klon zaaplikowany, będziemy go ciąć od góry, by nie był taki wysoki, a poszedł na boki Konstruckja szpetna, ale trudno... stoi

I listeczki klona, dla Madżen

I dowód, że czosnki stoją prosto

Śiczny , rośnie taki jedne w mojej wsi, dzisiaj dopiero go w całej krasie ujrzałam. Jest piekny! Kiedyś znajdzie miejsce w moim ogrodzie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:54, 16 maj 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Lawenda ma pąki

Witaj Asiu Piękne zdjęcia pokazałas

Twoje hosty- cudo! najpiekniejsze są na wiosnę.
No i ta lawenda wypasiona Kiedy moja taka będzie...?

Jak pogoda? Pada u Ciebie?

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:52, 16 maj 2014

Do góry
Mój klonik to acer palmatum sangokaku, ma świetne czerwone patyki. Klona po prostu nie mogłam nie przyjąć. Obejrzałam z 7 egzemplarzy i ten pierwszy dotknięty był tym na który w końcu się zdecydowałam

a do rozjaśnienia jeszcze festuca golden toupee

zaraz rozrysuję plan kwadratu i mam nadzieję że pomożecie mi go ustawić
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 22:50, 16 maj 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:46, 16 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ania
Jak czyścisz rabaty to weź do Bogdzi wszystko! Ja prawie nie mam bylin, chętnie przygarnę!

Niestety jestem ograniczona wielkością bagażnika, a jedziemy w 4 A mam trochę rzeczy dla dziewczyn, które u mnie czekają..a są dość objętościowe.
Z orlikami jest problem, bo je trzeba wydłubywać z innego dobra.. na pewno wezmę moje żelazne jeżówki, coś naparstnic i werbeny. Postaram sie jak najwięcej..
Bo wolę oddać niż wyrzucić, jak je pielę to aż serce mi sie kraje w poprzek..

U siebie obsadziłam nimi co sie dało, ale już nie mam gdzie.

A to fragment dzieci jeżówkowych ..... mikro fragment.. ja mogę z siewek zagospodarować całe Forum

I kocham jeżówki.. Najbardziej te co pokazuje Może proste i nie tak finezyjne jak te fikuśne, ale najmniej problemowe.. i najpiękniejsze..
Konstancja mnie nakierowała na inspirację.. czyli trawy moje z czerwonym kłosem i jeżówki.. wiec znów obsadziłam sobie kilka metrów kwadratowych... aż ciekawa jestem co z tego wyjdzie.... i tym sposobem, ja zaraziłam Izę bylinami, a ona mi inspiracje teraz podrzuca I tak Mimo Woli

Miejsko & sielsko 22:44, 16 maj 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

nooo, dla Ciebie

Świetne zakupki! co to za klonik? ja bardzo lubię te postrzępione listeczki palmatum, ale to chyba palmatum nie jest?

czy ta jasna trawka co kupiłaś to jest podobna do tego co ja mam? mozesz mi prosze podesłać nazwę swojej, jeśli nazwę masz?.... bo w tym sklepie co ja ją kupowałam to nazwy nie było, a że się podobała to wziełam.

I co to masz takie jasne zielone na prawo od klonika?

oby jutro nie padało... bo prace ogrodowe będą to i fociee bendom
Ogródkowy chaos u monitki 22:42, 16 maj 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Hmmm zimny maj u nas, nadal nic się mi nie chce robić...wychodzę czasem dziobię chwasty, leję florowitem, zbieram ślimaki i uciekam do domu. W weekend za to planuję wypad na kiermasz ogrodniczy. Jak nic nie kupię to chociaż nacieszę oczy
Za to w ogrodzie kwitną RH Fantasica. No i trzeba im przyznać że są fantastyczne

Martwią mnie tylko te klapnięte i zwieszone listki...

Faktycznie fanstastyczna ta Fantastica.

Co tak chytrzysz zdjęć?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:40, 16 maj 2014

Do góry
Dzisiaj nie ma fotek bo mnie deszczyk przegonił z ogródka a było co fotografować , zaczęły kwitnąć miecznice wąskolistne, następne bodziszki, róże mają coraz więcej pąków
No ale nie ma tego złego upiekłam drożdżówkę wg przepisu Joli z wiśniami, pierwszy raz jest pyszna, jeszcze cieplutka częstujcie się
a teraz się piecze boczuś
Bukszpan (Buxus) - uprawa 22:39, 16 maj 2014

Do góry
kamilcia_w napisał(a)
Czy mogę prosić o pomoc, co zrobić z tymi bukszpanami? Majowy przymrozek dał im po listkach.

Obskub lub wyczyść tylko te białe, po całości nie tnij.
Bukszpan (Buxus) - uprawa 22:38, 16 maj 2014

Do góry
safikey napisał(a)
podpowiedzcie proszę czy mogę obciąć teraz bukszpany na rabacie i w doniczkach i jak krótko je ciąć:

ładne maja przyrosty - trochę mi ich szkoda, ale to pewnie konieczność

dostałam je od znajomej u której rosły w grunice i takie sa biedne i mają grube gałązki

pomóżcie proszę, boi chciałabym je zagęścić....

Nie owlno, rosną teraz, jak zakończą przyrosty, czyli w II połowie czerwca tniesz.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:37, 16 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To proste jak drut kolczasty
Urodziłam się i wychowałam w Białymstoku i w okolicy miałam dziadków jednych...to w stronę Łomży, w stronę Anety, gdzie mam rodzinę np ojca chrzestnego A za mężem poleciałam do Rzeszowa... i tak jestem polasianka z urodzenia, a z wyboru rzeszowianka
A klonik rośnie w mega glinie Jak sadziliśmy to nasza świadomość ogrodnicza była na poziomie zerowym..... i jedno wiedzieliśmy... zielonym do góry
I jeszcze raz klonik

Tajemnica Rzeszowianki z Białegostoku rozwikłana

Klonik przecudny! Zdjęcia zrobione latem, pokazuja zielone, skromne drzewko a na jesień- coś pięknego!
Przygarnęłabym taki z chętnością, ale skąd go wytrzasnąć? :0 W moich rejonach to nie ma na co liczyć
Muszę podumać...

A może podpowiesz mi Aniu, lub ktoś z licznie Cię odwiedzających, jakie nieduże drzewko mogę posadzić. W pobliżu mam już perukowca, śliwę wiśniową Nigra, buka czerwonolistnego Swat Marget (będzie duuuży ) i brzozę Youngii. Potrzebne mi nieduże drzewo i raczej nie czerwonolistne latem.

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 22:36, 16 maj 2014

Do góry
Wilcza Góra 22:34, 16 maj 2014

Do góry
wieczór miał być ogrodowy, bo sporo roślin przyjechało... a co było ?
było winko i ogieniek
dobrej nocy dla Wszystkich - Wilcza śle pozytywną energię z naszego letniego kominka i zaklina tę zimną aurę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies