Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mata przeciw chwastom 08:43, 31 maj 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
jeszcze ku przestrodze parę fot jak wygląda ziemia po zdjęciu maty

Toż to normalnie klepisko, aż strach patrzeć, i jak tu ziemia ma być zdrowa? nie wspomnę o roślinach
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 08:38, 31 maj 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
No i pytanie o kolejnego "gada" Taki znany ogólnie ale ja nie wiem co to, wiem tylko że w tym roku to tego tak dużo że nawet w moim łóżku kilka razy chciało toto spać Czy to też żarłoczne jest??? Należy eksterminować???
Wiecie u mnie z tą eksterminacją to jest trochę problemu... Jakoś tak się przyzwyczaiłam i w związku z tym naturalnym biegiem rzeczy przyzwyczaiłam też moje dzieciaki które wcale już takie małe nie są... że ogólnie nie zabijamy niepotrzebnie bez względu na to co nam pod nogi wpadnie... Pająki i robale wynosimy na pole, jedynie do komarów nie mamy litości No i moje młodsze nieletnie podniosło ostatnio protest że robala zabić nie można - a nawet się zaoferowało że będzie je w słoiku wynosić daleko od naszego ogrodu na pola
No to co z tym jegomoście robić??? Bo tak na moje oko to on chyba wpinkala mi różę

Ten jegomość chroni Ci różę... . to omomiłek
Ja zabijam tylko muchy, komary i ślimaki nagoskorupowe...

Ja też najpierw szukam czy to wróg czy przyjaciel... bo skasować przyjaciół łatwo, a odzyskać trudno.. w tym roku plaga robali.. na szczęście pożytecznych też... Przyroda próbuje sie bronić.. ale słabo jej to idzie..
A chrabąszcz majowy jest wielki i niczym nie przypomina omomiłka.. nie ta kategoria wagowa I nie ten kolor i nie ten kształt..
Nieforemny ogród na przodzie 08:34, 31 maj 2014

Do góry
No no Olu ale już pięknie u Ciebie. Wklejam Ci zdjęcie mojego urobku wrotyczowego. To sobie porównaj.

Ogród, który ciągle zmieniam 08:29, 31 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Nacieszyłam oczy widoczkami i mogę iść na zasłużony wypoczynek. Jutro ogród mnie woła
Szczególnie przypadło mi do gustu ujęcie ławeczki z bordowym drzewem - chyba śliwa purpurowa albo leszczyna połduniowa ? Nie wiem z daleka ciężko powiedzieć. Ale co mogę powiedzieć napewno, to, to, że żdjecia wspaniałebo we wspaniałym ogrodzie zrobione
Życzę miłego weekendu

Asiu dzięki za miłe słowa myślę ze wypoczęłaś bo ja nie dotrwałam do tej godziny i poszłam spać bo dzisiaj mam wyjazd do teściów,którzy maja 62 lecie ślubu !!!!!! tak ze nie będzie mnie dzisiaj na O ,pozdrawiam wszystkich odwiedzających i życzę miłego dnia bo i pogoda się poprawia na szczęście
bordowe drzewo to śliwowiśnia
fotka z paprociami i parzydłem leśnym w tle
Jurajski Ogród 08:27, 31 maj 2014

Do góry
Odpowiem później, a teraz fotka poranna na dobry dzień:
Makowo na Kociewiu 08:18, 31 maj 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Paleciak dziś, wczoraj pracowaliśmy do nocy ale ten widok cieszy

meble super bardzo fajny pomysł
Co się stało kwiatom ... 08:17, 31 maj 2014

Do góry
Takie różne.

Makowo na Kociewiu 08:14, 31 maj 2014

Do góry
Paleciak dziś, wczoraj pracowaliśmy do nocy ale ten widok cieszy

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 07:25, 31 maj 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
Czy "PRAWIE" na prawdę robi aż tak ogromną różnicę?

Hhihihihihihi

Oj robi,robi różnicę!
Ja preferuję rybkę numer 2...aczkolwiek jedyneczka ma w tle moje ulubione pasy...
Gabisia ,kapitalny pomysł
Pozdrawiam
Roztoczańskie klimaty 07:05, 31 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)

Obsadziłam też ścianę wodną

a w tle pod brzózką rabata sie robi

obsadzenie ściany wodnej.. panią bez rąk.... przecie taka nawet dwóch lewych łąpek do roboty nei ma... to chyba tylko dla Żona

a tak na poważnie to fajnie...

Maksiu wymiata.. aż sie micha uśmiecha na widok takiego przystojniaka

Dzień Matki.. to tak teraz fajnie brzmi .. i tak dumnie

I lecę oglądać fotki, bo słowo pisane już jest poza moim zasięgiem czasowym..

Acha o naparstnicach odpowiedziałam u siebie.. należy posadzić białą odmianową, albo posadzić jak leci i wyrwać w innym kolorze by sie nie wysiały a zostawić białe
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:28, 31 maj 2014

Do góry
Wczoraj panowie skończyli prace .
Coś tam jeszcze zostało do zrobienia - ale na to pan T przyśle jednego z chłopaków.
Jak pisałam wyżej dojdzie jeszcze trochę drobnicy z roślin - np bordowe żurawki na zakolu przy domu, czy żółte berberysy na żółtej

Dzisiaj robię imprezkę urodzinowa dla mojego malucha - który rany julek kończy dziś już 6 lat .

Kiedy to zleciało??????/

Także dzień pełen roboty i wrażeń .
Jutro podobnie impreza dla rodziny.....także na spokojne zdjęcia będę miała czas dopiero w poniedziałek.
No chyba że dla relaksu między robieniem 4 sałatek a sprzątaniem wyskoczę na 5 minutek z aparatem .

Panowie jako tako ogarnęli działkę......ale ja musze to zrobić perfekcyjnie.
Także wielka miotła pójdzie w ruch i każdą rabatkę z kota będę własnoręcznie artystycznie ugładzać

Gdyby nie udało mi się zajrzeć życzę wszystkim udanego weekendu

Wyskoczyłam na 30 s z aparatem przed dom

Nie ma to jak słoneczko
Życie w wiejskim ogrodzie 05:59, 31 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Efekt porannej wizyty na giełdzie kwiatowej w Krakowie

Myślałam, że sprzedajesz rośliny.... warzywa.... a tu czytam, że KUPUJESZ... ilości hurtowe..... t

Tak sobie tylko zajrzałam do Ciebie z ciekawości. ......... bo czasami warto zajrzeć i gdzie indziej niż do siebie .. milo było mi się pogościć ..... i uciekam
Dwa ogrody 01:38, 31 maj 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Papu z borowiny ? a co to jest ?

Pozostałości po okładach z borowiny
Czosnki Krzysztofa jeszcze kwitną, Gladiatory już po, skróciłam brzydkie końcówki liści, teraz ich nie widać zza lawendy

czosnek Ostrowskiego

i zaczyna śliczny błękitny

Dwa ogrody 01:22, 31 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mariola, fizys masz bardzo jak należy
Rabaty chociaz nowe, wyglądają na dojrzałe.. a kocimiętka zajedzie ci na 2 kostki... teraz obcięta do trnasportu, ale ta ma szerokość zacna
Z szałwia poczekaj aż przekwitnie trochę, przytniesz i przesadzisz.
Mam też sporo nie tak wzrostem posadzone i chodzę i dumam.... ale ogród nie z gumy Żebyś słuszałą jak mi sie westchnęło teraz

I białego orlika nie mam.... i nie widziałam.. ogród nie z gumy.... nie będę mieć

Aniu, z ust Królowej Bylinowej miło słyszeć pochwałę rabat
Poprawki będą, to rzecz nieunikniona, wiem Orlik biały jak przekwita, na początku jest bardziej limonkowy, mam nadzieję, że się wysieje, bo on jako jedyny w ubiegłym roku przetrwał z całej paczki wysianych nasion.
Moja piwonia w ubiegłym roku miała bordowe maźnięcie, czyżby coś jej się pomyliło
Dwa ogrody 01:15, 31 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Dawno nie byłam, ale u Bogdzi widziałam cię wspaniałe hosty, te mysie lubię bardzo i pachnący słodki goździk, dziękuję chyba też mam, ale ten mój biały go zdominował, fajne roslinki
...co za nowy plan z żurawkami?
to niby skromne, bardzo klimatyczne i zachwyca pozdrawiam Mariola

Różowe i białe goździki, chyba nikomu nie sprawiają zawodu, wystarczy im pozwolić się rozsiewać
Plan z żuraweczką do przemyślenia
Ogród średniowieczny i nie tylko 01:11, 31 maj 2014

Do góry

Winchester cathedral

Queen of Sweden

Cardinal Richelieu

wszystkie te 3 róże mam na oku a zwłaszcza ta pierwsza już kilka razy ją miałam w ręce, piękny kolor i zapach
a Cardinal Richelieu jest ulubiona przez anglików

jak długo masz te róże i która z nich jest naj poza tym że wszystkie
Dwa ogrody 01:11, 31 maj 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Jaki busz hostowy! Cudnie W ogóle szaleją Ci te rośliny! Drugi rok ogrodu nowego, prawda? Nieźle

pozdrawiam!!

Hosty mam w starym, w nowym nie mam jeszcze cienia.
Karolina, to podzielę się z Tobą tym buszem wypieliłam dziś wszystkie siewki, w tym roku nie pozwolę się jej rozsiać, bo mam jej już wystarczającą ilość.

za chwilę zakwitną przetaczniki po prawej, a na razie cieszy szałwia

mam wrażenie, że różowa jest bardziej kompaktowa

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 01:02, 31 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

ciąć czy nie ciąć te wilczki

ale fajne co to nie znam chyba

a Grace była w ofercie Rosarium, zadzwoń i zapytaj czy jest jeszcze w sprzedaży a jak nie to jesienią czy będzie wtedy może jeszcze inne Ci się zachce mieć

pozdrawiam

Dwa ogrody 00:58, 31 maj 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Ależ ładnie u ciebie, ostrózki nigdy nie miłam w ogrodzie, a to wdzięczna roslina jest i buduje wyższe pietro w bylinach..........cóz sie dziwic mój tzw " ogród'.....mam dopiero tak naprawd drugi sezon, z tym że w ubiegłym roku dopiero tworzyły sie rabaty...
Przywrotnik ci sie rozszalał, mój tez ładnie przyrósł a pomyslec ze aby miec efekt w ub roku wsadziłam 2 kepki obok siebie bo mi sie wydawało że pojedyncza kepa to zginie w morzu kory na prawie pustej wtedy rabacie.....
Pozdrawiam!

Małgoś, na tym samym wózku jedziemy, nowy też ma drugi rok, a róże są w nim m.in. i dzięki Wam, zaraziłyście mnie skutecznie w ubiegłym roku na Święcie Róży Jak sobie przypomnę ten błysk w Waszych oczach przy stoiskach
W tej fazie też jest cudna
Dwa ogrody 00:52, 31 maj 2014

Do góry
viva napisał(a)
Mariolu, zapach bardzo trafiony, mój ulubiony. Miły tam klimacik Muszę u siebie odnowić goździki, bo gdzieś zaprzepaściłam je.
Z siewami mam różnie, czasem się coś zaweźmie i ani rusz do góry nie chce iść. Z fizys to tak ja

Zapomniałam zapytać czy pokazała kwiatki kupiona wiosną Laguna. Ciekawa jestem czy prawdziwa

Niestety, z Laguną porażka. W ogóle nie wystartowała. Dziś ją wyjęłam z donicy, korzenie czarne, gałązki w środku też. Zastanawiam się, czy to może być wina tego smarowidła, którym były oklejone całe gałązki, a nie tylko końcówki. Z tego samego źródła pozostałe ładnie rosną, jedna w gruncie, dwie w donicach. Tymczasem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies