Rzeczywiście przecudnej urody!!! nie spotkałam się z nią, warta grzechu, ciekawa jestem, jak sie będzie sprawować...a ja tez nie wiem po co! kupiłam róże, 1 Bonice i 5 miniaturek, postawiłam i myslę, gdzie je wcisnąć takie kolory róż, to chyba moje ulubione
Wszystkim bardzo dziękuję za gratki i kwiatki, wszystkie cudne i oczywiście Hani i Ani za wspaniałe wiersze
gdyby nie Wy, tych stronek by nie było, a tak mam radość obcowania z Wami i pokazywania swojego ogrodu
jeszcze raz dzięki
dziś dzionek zaczynam od wizyt w waszych ogrodach, wczoraj lekarze, rano lekarze, ale z nimi randkuję aż w końcu spokój i jestem
i dalej w temacie "doniczkowo"... inny taras..
teraz już tylko potrzebny czas, słoneczko i woda
spojrzenie w jedną stronę, spojrzenie w druga stronę ...
ostrogowiec pcha się na pierwszy plan...pozwalam mu, bo w nogach ma moje ulubione "Tha Fairy" a one, jak wystartują to nie dadzą mu już szans...
czekałam, aż przyrosty bukszpanowe ściemnieją i stwardnieją - cięcie w ten weekend
Wrzucę jeszcze kilka zdjęć ciekawego zakątka.
W poniedziałek - Dzień Matki- odbyła się przedszkolna wycieczka z mamami w roli głównej. Wycieczka na drugi koniec miasta, do lasu Las piękny, pogoda dopisała...znalazłam piękny zakątek, zdjęcia raczej słabe, ale można sobie wyobrazić jak to wygląda w rzeczywistości.
Arboretum Bramy Morawskiej - Żabi staw
Tam gdzie jest taka kupka kamieni to jest początek bedzie przerabiane ale narazie moze być sory ze zdjecia juz nie aktualne ale postaram sie zrobić je jak pogoda pozwoli
Życie podsuwa najlepsze rozwiązania - możesz planować, a potem okaże się to mało funkcjonalne. Lepiej zdać się na praktykę.
Takie podejście panuje obecnie w organizowaniu przestrzeni miejskiej - chodniki buduje się w miejscu wydeptanych ścieżek bo wiadomo, że ludzie tędy będą chodzić.
Przyuważ w którym miejscu jak świeci słońce, gdzie dobrze się czujesz w ogrodzie, a dopiero potem planuj. Na czas budowy i tak nie ma sensu sadzić i planować roślin bo potem będą zawadzać albo całkiem się zniszczą.
Pozdrawiam!
(plan bardzo fajny, pozytywnie zazdroszczę tym, którzy mają dom z ogrodem)