Nie, to ogród który zrobiłam 10 lat temu, nie wszystkie ogrody są podobne do mojego. Robię też sporo całkiem innych ogrodów i dzięki temu nikt mi nie może powiedzieć, że robię wszystko jednakowo.
Klienci mają różny gust i wymagania i nieraz muszę zrobić całkiem wbrew sobie, bo np. kolekcjonują rośliny, kupują a ja muszę to jakoś z sensem zagospodarować.
Witaj w naszym gronie, cieszę się że jesteś teraz w Naszych ogrodach, dzięki temu możemy wpisać parę słów pochwały dla autorki tego pięknego ogrodu, kompozycji i zdjęć.
Koniecznie napisz parę słów o historii powstania tego ogrodu, zapraszamy
Zauważyłam sporą kolekcję host, czy je jakość szczególnie upodobałaś i tworzysz kolekcję? Ile masz odmian?
Trzeba koniecznie powtórzyć to spotkanie latem, gdy będą kwitły nowe nasadzenia
Proponuję to samo, ja już jadę w przyszłą sobotę hehe
A ja ?))))))))
Wsiadaj w pociąg i przyjeżdżaj, ja mam sprawy służbowe więc przy okazji porobię fotki trójlistom, bo za mało zrobiłam.
Do ogr. Botanicznego w Lublinie...hmm można pojechać, a kiedy jest tam najładniej?
Bardzo chętnie do "...Byle jakiego"nawet,ale mam szkołę I ewentualnie spotkanie na targach z Justi,Kasia WB i Polą
Nie wiem, na pewno w czerwcu i lipcu jest ładnie
Nie chcę się mądrzyć ale wg mnie te wszystkie kulkowane fabrycznie bukszpany stały sobie w szklarnii. Nagle w kwietniu wszystkie wsadzilyśmy je do ziemi aby nasze ogrody były piękne, po czym nastąpiły zimne, wietrzne a na dodatek baaardzo słoneczne dni. Liście zostały poparzone przez słońce. Roślina nie miala zdolności pobierania wody przez korzenie a liście byly wysuszane przez palące słońce.
Nie musiało tak być, wg mnie były źle zimowane, albo po prostu zmarzły nawet jak były w gruncie i zostały sprzedane. Bukszpan wiosną nie pokazuje długo objawów, sama kilkakrotnie kupiłam zmarznięte. Potem, jak robi się ciepło - dopiero widać że robi się jaśniejszy i "papierowy".
Szklarniowe już by rosły, przypaliłoby listki ale sam bukszpan by żył.
Danusiu zatem będę o tę informację mądrzejsza w mojej ogrodniczej edukacji. Dziękuję
Witam drogą Szefową
Taaaaaa kolory wyjątkowe, szczególne jeśli coś innego się kupowało a coś innego ma. Tulipany Picasso bardzo lubię ale zdecydowanie podobają mi się te białe w fioletowe paseczki
Co do tych żółtych, hmm miały być pomarańczowe, pełne są niesamowicie, jeszcze takich nie miałam. Wprawdzie żółty jest bardzo wiosennym kolorem, to jednak nie jest to mój ulubiony kolor, jeśli żółty to pastelowy a nie jajecznica
jednak twierdzę, że są piękne, bo pełne, a jajecznicę uwielbiam, tak z 10 jaj i cholesterol dobry i wylaszcza się
No i na zdrowie!!
Dzięki przez ten ogród marna ze mnie teraz kucharka, więc stokrotne dzięki za jaja
Witam drogą Szefową
Taaaaaa kolory wyjątkowe, szczególne jeśli coś innego się kupowało a coś innego ma. Tulipany Picasso bardzo lubię ale zdecydowanie podobają mi się te białe w fioletowe paseczki
Co do tych żółtych, hmm miały być pomarańczowe, pełne są niesamowicie, jeszcze takich nie miałam. Wprawdzie żółty jest bardzo wiosennym kolorem, to jednak nie jest to mój ulubiony kolor, jeśli żółty to pastelowy a nie jajecznica
jednak twierdzę, że są piękne, bo pełne, a jajecznicę uwielbiam, tak z 10 jaj i cholesterol dobry i wylaszcza się
Witam drogą Szefową