Agata, młoda kocimiętka jest rzadziutka, jak CI nie zależy na tych kwiatach to ciachnij pędy.... zakwitnie z tych co wypuści ze środka.. a puści dużo i to szybciej niż Ci się wydaje.. ja sadziłam kocimiętkę ..a po 2 latach co drugą wyrywałam bo się zagłuszały
Ta kępa w prawym dolnym rogu, to zeszłoroczna siewka..... patrz już jaka
Kocimiętka nie lubi żyznej ziemi, bo będzie rosła w górę i będzie sie pokładać. Ta kępa rośnie na macie w żwirku Bo na przejściu koło oczka się wysiała.. Jak pędy sie pokładają to tnij .... zakwitnie drugi raz.. albo wycinaj tylko pędy co się pokładają, wtedy będzie kwitła non stop.
Ja mam jej za dużo i za duży ogród , wiec tnę wszytko jak leci
Pamiętacie jak kiedyś pisałam, że muszę wymienić drzwi? Trochę to trwało, ale już są nowe i ruszyły prace wykończeniowe. W zeszłym roku wyglądało to tak:
A dzisiaj wygląda tak:
W sobotę dalej kleimy cegiełki i niebawem wejście będzie zupełnie inne.
Prace przy wejściu chwilowo zatrzymały nam budowę tarasu. Dwie ręce mojego M, przez dwa dni w tygodniu, niestety nie są w stanie dużo zdziałać.
Maj i czerwiec to najpiękniejsze dla mnie miesiące w ogrodzie....
Japoński troszeczkę został ulepszony po wizycie w Pisarzowicach...Szkoda że azalki takie małe, jeszcze nie są widowiskowe...
Oj się nie da... chyba motor w tyłek muszę zamówić
Werbena kwitnie.. pierwsza Zimowana w domu I uszczykiwana na sadzonki , które też pięknie sie ukorzeniły i rosna jak szalone Od tego roku robię sadzonki z jednej rośliny matki.... najszybsza metoda i nie kapryśna jak w przypadku nasion.
Martek, ja też uwielbiam czereśnie, dlatego mam aż 3 W tym jedną majówkę Dziś siedziałam na drzewie i do garnka rwałam, a potem z synusiem opluliśmy pestkami cały ogród.. i ha, ha, byłam tym razem szybsza od szpaków I plułam też z drzewa Na czubku najsmaczniejsze są
Karta w aparacie sie zapchała... wiec fotek za dużo z dziś nie mam.. i szkoda, bo róża nie dość że jadalna to śliczna A kwiaty ma ogromne A jak pachnie ..bosko
Kochani, wybaczcie, że Was zaniedbuję. Praca, ogród, dom, dzieci ......... i wiele innych spraw całkowicie pochłaniają mój czas. Dzisiaj zastrajkowałam i postanowiłam chociaż się usprawiedliwić.
Nawet nie mam czasy na robienie zdjęć. Dzisiaj kilka fotek zrobionych na szybko.