Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 20:34, 08 maj 2014

Do góry
reni napisał(a)
Bogusiu pozdrawiam...piękna horti
Horti dzisiaj znalazła swoje miejsce na Zacienionej.Pozdrawiam.
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 20:33, 08 maj 2014

Do góry
Selly napisał(a)

Kupiłam wczoraj surfinie do obsadzenia balkonów. Taki zakup cieszy bardziej niż nowa sukienka

Całe przedwiośnie rozmnażałam zeszłoroczne surfinie. Zrobiłam sporo sadzonek , ale one takie małe, że zakwitną pewnie dopiero w sierpniu. Chyba się przestanę w to bawić. Szybciej i ładniejsze można kupić ze szkółki. W końcu to wydatek tylko 1 raz w roku , bo tamte inne wydatki wiosną. latem , jesienią, to zuuuupełnie inna sprawa

Piękne zakupy. Uwielbiam jednoroczne. Skrzyneczki będą miodzio.
Te jasno fioletowe mam od 3 lat. Są cudowne- nie dość że pachnące, to jeszcze pięknie się rozkrzewiają. A jak po deszczu wszystkie inne potrzebują czasu to one tylko troszkę , by się otrzepać i dalej zachwycać. Jeśli chcesz pokażę u mnie jak duże są z kilku sadzonek - to będziesz miała wyobrażenie jak sadzić.

Pozdrawiam.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:33, 08 maj 2014

Do góry
mimo oporów dzisiaj wstawiłem "kamień węgielny" pod rozbudowę altany

przecież nie było tak źle

nie wnikałem w wątek przyczynowo -skutkowy ale to można by podciągnąć pod niedozwolone środki przymusu bezpośredniego -zapach roznosił się po całej działce więc się sprężałem

prawdziwa chałka z przepisu Anny Olson

cd. porannych widoczków

Co się stało kwiatom ... 20:30, 08 maj 2014

Do góry
Wrzucę coś z mojej galerii osobliwości, powojnik Piilu Brylantowe oczko w pierścionku.

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:29, 08 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To Piaskowiec górski - jeest cudny, ale musi rosnąć na skalniaku, powodu wody gnije i zamiera.. tak sie stało z moimi.. szkoda, by były cudne, więcej nie natrafiłam aby kupić.. i posadziłam ubiorki.. wyglądają podobnie..
A to mój piaskowiec.. który był i nie ma.. szybko się rozrasta.. do końca lata będzie wielka kępa

Aniu u nas dużo tego piaskowca ...mogłabym Ci kupić ...
w takim razie muszę sobie dokupić i dosadzić od południowej strony....
Grubej dyni zmagania z naturą 20:28, 08 maj 2014

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
A teraz, tadam!!! Rarytas

Superekstrasowy dizajnerski fotel ogrodowy, który wykonał nie kto inny jak .... no oczywiście mój dyniek złota rączka

Będzie jeszcze taki drugi, no i poduchy, które szyć będę ja.... może do lata się wyrobię

Ekstra zdolne ludzie kibicuję Wam bardzo
Ogrodowa zachciewajka :) 20:26, 08 maj 2014

Do góry

Posadziłam 16 sadzonek sosny. Będzie las vegas

Milin żółty obok starej papierówki (według podpowiedzi ). Już nie mogę się doczekać jego żółtych kwiatów, dodam że to mój ulubiony kolor

I jeszcze dwie datury. Resztę zostawiam na jutro.
Ogródek do zmian gotowy 20:26, 08 maj 2014

Do góry
Strażnik poważny, sprawdza czy nie nadchodzi ktoś, kto mógłby pogłaskać...

AlicyaLK po prawej wsadzone są hortensje limelight, niestety zakup przez allegro okazał się niewypałem, bo hortki są mikroskopijne. Może być, czy o czymś innym myślałaś?
Tu może będzie widać, są trzy trawki red baron i trzy hortensje

Mój cichy zakątek 20:22, 08 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Wydaje mi się że to jest krwawnica pospolita, bardzo ładna roślina kwitnąca latem, są odmiany o różnych kolorach fioletu i różu.
Kiedy kwitnie wygląda tak:

Tak Gabrysiu! Właśnie tak ona wygląda podczas kwitnienia tylko moja jest fioletowa dziękuje muszę kupić więcej jej egzemplarzy
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:21, 08 maj 2014

Do góry
Kupiłam dzisiaj w Obi stokrotki żeby podsadzić daturę.

Kompozycja jest mocno po przejściach hahahaha
I jak zrobiłam zdjęcie i teraz zobaczyłam na monitorze wklejam ku przestrodze.
Jak kupimy daturę pilnujemy żeby nie ususzyć - u mnie wystarczył jeden dzień, ale widzę że nowe listki będą szły i jutro ciachnę to co widać na zdjęciu

Stokrotki też przeszły swoje, wsadziłam je do bagażnika razem z drewnianymi małymi płotkami które wzięła moja mama i niestety spadły na stokrotki uszkadzając każdą - wiadomo odbiją.........ale kompozycja zamiast cieszyć oko straszy hahahahaha

Oto mój nowy obraz nędzy i rozpaczy - mam nadzieję że za miesiąc będzie cud miód

Datura wygląda jak strach na wróble hahahahaha

I stokrotka - czyż nie cudna

Zakochana w ogrodach 20:20, 08 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

tutaj ma być wokół jabłonki fasolnik chiński tutaj sałata, rzodkiewka i cukinia

o super skrzynia kurcze chyba tylko ja nie mam
a miejsca do zasadzenia masz naprawdę sporo
Ogrodowa zachciewajka :) 20:18, 08 maj 2014

Do góry

Zakupy czekają na swoje miejsce
Dzisiaj przytaszczyłam dwa miliny dostałam ostrzegawcze spojrzenie od mojego M
Ogród cioci 20:16, 08 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

ten zakątek jakoś szczególnie mi się dziś spodobał i jeszcze ci tyle tulipanów kwitnie moje po deszczach opadają
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:16, 08 maj 2014

Do góry
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:16, 08 maj 2014

Do góry
A tu pelargonia od Sylllwi Zdolniacha rozmnożyła sama

No i moje rabatki dziś

Ogród z łezką 20:14, 08 maj 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Zebrinus mówisz? mam już w jednym miejscu (faktycznie ładny), a tam szukam czegoś o bardziej zwiewnych liściach.

Tu poniżej fotka z lipca ubiegłego roku....o coś takiego mi chodzi....wiem, że pampasowa jest kapryśna i często wymarza, więc szukam jakiegoś zamiennika

sorki, że u Ciebie wkleiłam jak przeczytasz usunę

Julka, Gracillimus bedzie wysoki a zwiewny A pampasowa moze nawet nie tyle wymarzla, chociaz tez lubi wymarzac, co mogla podgnic, ona nie lub miec za bardzo mokro. Dla mnie za duze ryzyko, zeby sie bawic. Owszem pieknie kwitnie, ale to nie nasz klimat. Chyba, ze chcesz zimowac w garazu czy piwnicy, ale tez gwarancji sukcesu nie ma
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:14, 08 maj 2014

Do góry
Pomarańczowe pełniki

Ogród z łezką 20:11, 08 maj 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

Zebrinus mówisz? mam już w jednym miejscu (faktycznie ładny), a tam szukam czegoś o bardziej zwiewnych liściach.

Tu poniżej fotka z lipca ubiegłego roku....o coś takiego mi chodzi....wiem, że pampasowa jest kapryśna i często wymarza, więc szukam jakiegoś zamiennika

sorki, że u Ciebie wkleiłam jak przeczytasz usunę

A ja myślę, że tam powinnaś mieć coś jaśniejszego, nie jednolicie zielonego...a Morning Light?

Trudno jest znaleźć roślinę identyczną, ale inną Wiem, bo niedawno właśnie takiej szukałam...stipa mi się spodobała bardzo intensywnie u Any między kulkami buksikowymi. I bardzo chciałam...ale poczytałam, że nie zimuje...i zaczęło się szukanie właśnie takiej samej, ale innej Bociusię też męczyłam, molinię oglądałam...podobnych szukałam I Marzenka mi wystrzeliła z carexem Buchanani...ani to podobne w pokroju, ani takie wysokie, ani takie zwiewne jak stipa Ale właśnie wtedy zastanowiłam się nad taką samą ale inną, wiesz, znaczenie tego I rosną u mnie Buchanani
Ogród z łezką 20:11, 08 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Do identyfikacji trawka. Czy to Buchanani?

Wyglada na Buchanani
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 20:11, 08 maj 2014

Do góry
Nosi mnie więc i dziś polatałam z aparatem porobić portrecików

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies