Piękne zakupy. Uwielbiam jednoroczne. Skrzyneczki będą miodzio.
Te jasno fioletowe mam od 3 lat. Są cudowne- nie dość że pachnące, to jeszcze pięknie się rozkrzewiają. A jak po deszczu wszystkie inne potrzebują czasu to one tylko troszkę , by się otrzepać i dalej zachwycać. Jeśli chcesz pokażę u mnie jak duże są z kilku sadzonek - to będziesz miała wyobrażenie jak sadzić.
mimo oporów dzisiaj wstawiłem "kamień węgielny" pod rozbudowę altany
przecież nie było tak źle
nie wnikałem w wątek przyczynowo -skutkowy ale to można by podciągnąć pod niedozwolone środki przymusu bezpośredniego -zapach roznosił się po całej działce więc się sprężałem
prawdziwa chałka z przepisu Anny Olson
Posadziłam 16 sadzonek sosny. Będzie las vegas
Milin żółty obok starej papierówki (według podpowiedzi ). Już nie mogę się doczekać jego żółtych kwiatów, dodam że to mój ulubiony kolor
I jeszcze dwie datury. Resztę zostawiam na jutro.
Strażnik poważny, sprawdza czy nie nadchodzi ktoś, kto mógłby pogłaskać...
AlicyaLK po prawej wsadzone są hortensje limelight, niestety zakup przez allegro okazał się niewypałem, bo hortki są mikroskopijne. Może być, czy o czymś innym myślałaś?
Tu może będzie widać, są trzy trawki red baron i trzy hortensje
Kupiłam dzisiaj w Obi stokrotki żeby podsadzić daturę.
Kompozycja jest mocno po przejściach hahahaha
I jak zrobiłam zdjęcie i teraz zobaczyłam na monitorze wklejam ku przestrodze.
Jak kupimy daturę pilnujemy żeby nie ususzyć - u mnie wystarczył jeden dzień, ale widzę że nowe listki będą szły i jutro ciachnę to co widać na zdjęciu
Stokrotki też przeszły swoje, wsadziłam je do bagażnika razem z drewnianymi małymi płotkami które wzięła moja mama i niestety spadły na stokrotki uszkadzając każdą - wiadomo odbiją.........ale kompozycja zamiast cieszyć oko straszy hahahahaha
Oto mój nowy obraz nędzy i rozpaczy - mam nadzieję że za miesiąc będzie cud miód
Julka, Gracillimus bedzie wysoki a zwiewny A pampasowa moze nawet nie tyle wymarzla, chociaz tez lubi wymarzac, co mogla podgnic, ona nie lub miec za bardzo mokro. Dla mnie za duze ryzyko, zeby sie bawic. Owszem pieknie kwitnie, ale to nie nasz klimat. Chyba, ze chcesz zimowac w garazu czy piwnicy, ale tez gwarancji sukcesu nie ma
A ja myślę, że tam powinnaś mieć coś jaśniejszego, nie jednolicie zielonego...a Morning Light?
Trudno jest znaleźć roślinę identyczną, ale inną Wiem, bo niedawno właśnie takiej szukałam...stipa mi się spodobała bardzo intensywnie u Any między kulkami buksikowymi. I bardzo chciałam...ale poczytałam, że nie zimuje...i zaczęło się szukanie właśnie takiej samej, ale innej Bociusię też męczyłam, molinię oglądałam...podobnych szukałam I Marzenka mi wystrzeliła z carexem Buchanani...ani to podobne w pokroju, ani takie wysokie, ani takie zwiewne jak stipa Ale właśnie wtedy zastanowiłam się nad taką samą ale inną, wiesz, znaczenie tego I rosną u mnie Buchanani