Internet odkryłam dopiero w styczniu 2012 roku... i przez 4 lata ... kombinowałam po swojemu .. i chyba kombinuję tak dalej. bo mój styl... nie jest ogrodowiskowy, ale trochę inspiracji i mądrych rad wzięłam do serca I całe szczęście, bo coraz bardziej mój misz-masz .. jest przyjemny dla oka.. chociaż kolorowy
I jakieś tam fotki.... wrzucam na szybko bo pora spać.. już nie przebieram tylko jak leci..
Mam 16 szt. ostróżek. I 9 kulek na paliki .
Mam rabatę pod brzozami do poprawki.
Marzanna wonna do suchego cienia:
I brunera - bardzo długo kwitnie:
Oraz tiarelki również w suchym:
Kasiu w rajskim miałam tunel foliowy i w nim pryskałam pomidory mlekiem 0,5 % od różnej zarazy raz w tygodniu no i pomidorki miały się świetnie niektóre dochodziły do wagi 900 g najlepsze jest takie od krowypomidory były w różnych kolorach i kształtach kilka fotek
Ośmiogodzinna dniówka na działce była owocna. Najważniejsze, że po deszczach M spryskał drzewka owocowe, bo choroby grzybowe atakują. Ja 'dokarmiłam' rh florowitem z żelazem, poza tym trochę przesadzania, odchwaszczania, przycinania
Na takie prace za ciepło było, w przerwach oczywiście fotki
Zakwitł śniedek
Za kilka lat patelnia sie skończy.. i tam gdzie więcej słoneczka ładniej kwitną..zdecydowanie, a tam gdzie mniej.. to idą ...........pięknie w liście
Już przyrosty mają ponad pół metra .. a kwiatków nie za dużo Patrz na rh w pierwszym planie, gdzie kwiaty, a ponad nimi to przyrost..
Tak masz mniej więcej posadzone z moją wstawką (zapomniałam dodać frosted curls)
ale wydaje mi się , że hortensje i rh na jednej rabacie to bardzo dużo dobra na raz i zrezygnowałam z rh
tak bym to zrobiła
Jak znajdę natchnienie do wydłubywania z korzonkiem to ci popchnę trochę, ale nie obiecuję.. bo to czasochłonna praca.. I trzeba jakos zabezpieczyć na czas transportu.. Szkoda, że masz tak daleko, byś sobie podłubała...
I moja katalpa też się wysiewa.. największe siewki maja już koło metra... ale maja już odbiorcę...
A teraz ukochane azalie pontyjskie, rosną na 2 stanowiskach. Zapach kaliny Burkwooda i azali pontyjskiej oraz lip w porze kwitnienia uważam za najbardziej "ekspansywne" w moim ogrodzie.
Rh mnie przerosły pod każdym względem. Wzrost, uroda i strój wyszła im na korzyść z ...wiekiem, resztę przemilczę. Pozdrawiam Bogdziu Ciebie, i chwalę Twoje Rododendronowe Królestwo, które swoją urodą cieszą wszystkich.
Najmniej kapryśne moje białe trzy azalie, nie marzną.
Azaliowa rabata jeszcze nie w pełni kwitnienia.
Wisteria, muszę ją chwalić, że kwitnie i zapomnieć o przymrozkach.