Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Marzy mi się Siedlisko.... 11:09, 08 maj 2014

Do góry
Czosnki

Grubej dyni zmagania z naturą 10:56, 08 maj 2014

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Moje pierwsze "trawki" w ogrodzie - czarny konwalnik

Przysłam z wizytą.
podkochuję się w ogrodach o takich liniach jak Twój, więc mogłabym TU przesiadywać.
Całe szczęście, że nie ma ograniczeń czasowych i można biegać do woli po cudzych ogrodach.
Cieszę się jak dziecko

Konwalnik, hmmm
moje "okazy" to jakieś mizerne...
masz jakiś "złoty środek"....???
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:55, 08 maj 2014

Do góry
Wracając do tematów przyziemnych..... czyli dyskusji Pszczółki, Bogdzi i mojej na temat koloru rh Mieszko I.... sprawa wyjaśniona...
Mój Mieszko i Mieszko z katalogu Ciepłuchy... są identyczne.. kwestia monitora przez który sie ogląda.. na jednym mam czerwone, a na drugim bardziej malinowe... i teraz już wiem na którym mam oglądać roślinki by kolor był nie przekłamany... czyli na gorszym mam obraz brzydszy ale kory realne.
Po lewej mój Mieszko, a na górze po prawej otwarta strona z katalogu..
Szmaragdowy Zakątek 10:54, 08 maj 2014

Do góry
Magdo, dzięki za odwiedzinki i wiesz za co

Tu spartyna grzebieniasta dzisiaj (ta duża trawa którą mozesz wziąć ode mnie, o której rozmawiałyśmy):

A tu ubiegłej jesieni:

Mała Eleczka 10:54, 08 maj 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Aga, po czym tak szybko poznałaś, że Mospilan zadziałał? Sprawdzę u siebie. Na róży mszyce opadły, ale na bukszpanach praktycznie nie było ich widać mimo skręconych listków... no i nie wiem, czy są dalej, czy nie .

Jadódkoo zobacz to zdjęcie

Prawie wszystkie krzaczki tak wyglądały. Za późno je zobaczyłam, potem była brzydka pogoda i nie mogłam zrobić oprysku. Już na następny dzień po jego wykonaniu nic nie było.
Za rok jak nic promanalem działam zapobiegawczo.

Nic się nie martw na pewno zadziałał.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:52, 08 maj 2014

Do góry
safikey napisał(a)
wygląda na to, że piwonie w tym roku mi zakwitną bo juz są pewłne pączków, w sierpniu dzieliłam ich karpy na dwie i myslałam, że z kwiatów nici

a tu niespodzianka!!

uwielbiam piwonie

są i pwionie faktycznie mają pąki , silny egzemplarz
Co z tym ogródeczkiem począć 10:51, 08 maj 2014

Do góry
Te mi na werbenę wyglądają. Resztę ciężko ze zdjęcia ocenić. Na razie nic nie wyrywaj bo te pierwsze listki wygladają inaczej. No to może coś z tego będzie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:49, 08 maj 2014

Do góry
Ostatni (drugi kwiatek magnolii; jednak chcę odmianę która wcześniej kwitnie, w stanie jeszcze bezlistnym.

Zmrożona hosta

Żurawki zbierają się do kwitnienia:

Tu mamusia:

A ubiegłoroczne dzieciaczki zaraz ją przerosną

Tu żółtolistne dzieciaczki, własnoręcznie ukorzeniane

Spartyna coraz większa

Miłego dnia!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:47, 08 maj 2014

Do góry
Już za chwilę zakwitną

Zawilce, koffam

Palmowego klonika też
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:47, 08 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
U mnie piękne słoneczko, w cieniu 11 st., na ławce stoją dalie idę sadzić do wieczorka

ja miałam tylko jedną i tylko jeden sezon, do tego bardzo krótki, bo we wrześniu przyszły przymrozki i ją załatwiły, piszę :"jeden sezon", bo jak widzę - nie przezyła zimy, bo juz w donicy ze 3 tyg. i żadnego pedu

ładnie się zazieleniło u Ciebie, u mnie dziś smętna-bura pogoda, cisnienie takie, że tylko spac iść, a już prawie 11, kawę trzeba zrobić

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:45, 08 maj 2014

Do góry
Kurcze chyba wezmę urlop, bo ogródek woła, pogoda piękna, a tu nie ma czasu ale koleżanka jest na zwolnieniu do końca maja i chyba w czerwcu dopiero bym mogła się urwać a liczyłam że może końcem maja gdzieś uciekniemy na tydzień, buu.

No cóż, na pociechę parę fotek.

Mój nowy klonik, będzie w doniczce i na zimę zabierany do piwnicy:

Czosnki powoli pękają

Fasolka

Wymyśliłam, że na razie nie będę zwozić kolejnych bukszpanów na obwódkę do przedogródka; przeniosę wszystkie tej samej wielkości sprzed domu i zobaczymy, może wystarczy, ze 40 szt pewnie się uzbiera dodatkowo? A tu posadzę maluszki, które ukorzeniam od ubiegłego roku

Busz! Tulipki ciemne nadal kwitną, szkoda że nie pamiętam czy były z Janinki czy Lidla...

Kwiaty z ogródka Marty :) 10:44, 08 maj 2014

Do góry
szałwia za chwilę zacznie kwitnąć

a tak pięknie były oblepione moje róże mszycą
Ogród cichy i przytulny 10:33, 08 maj 2014

Do góry
Ślicznie wyglądają te drewienka, tak równo poukładane.
Bardzo podobają mi się Twoje domki dla owadów, może ja coś podobnego wymyślę, choć taki tyci
Pozdrawiam słonecznie, wczoraj podlało ogród, dziś idę działać

Przyjazny ogród 10:32, 08 maj 2014

Do góry
A teraz coś o delospermie... miałam dwie..
delosperma cooperi - bezproblemowa roślina i z jednej sadzonki w sezon robi sie tego dużo... uprawiam na skalniaku..... przykrywałam agro złożoną kilka razy i dawała radę, nawet jak część wymarzła.. niestety na przedwiośniu najczęściej od nadmiaru wilgoci potrafiła część wypaść.. W tym roku już jej nie okrywałam, bo odchodzę od roślin z którymi muszę sie bawić na zimę.. i wypadają po zimie.. i cześć przetrwałą bez niczego, ale i zima byłą też do niczego. Można sadzonkować na zimę w piasku z ziemią.. ale .... mi sie już nie chce bawić.. za dużo mam dobra..
Ale bardzo lubię ja, bo kwitnie całe lato..

Żółta delosperma u mnie była kilka lat... przesadzana bo co chwila coś ja zarastało.. i jakoś dawała radę.. jak 4 raz zarosłą na rabacie, machnęłam na nią ręką..

I nie wiem czy nie lepiej je zabezpieczać na zimę gałązkami iglastymi, bo pod agro wiosną sie gotują i gniją.. Muszę zapytać jeszcze raz Pana Bylinowego jak on je zimuje, bo zimuje i robi sadzonki potem.
Co z tym ogródeczkiem począć 10:19, 08 maj 2014

Do góry
No i zadanie za 100 punktów
JEST TU WERBENKA ?

Co z tym ogródeczkiem począć 10:17, 08 maj 2014

Do góry
Moja kalina w tym roku ugina sie pod kwiatami
Jeszcze chwilunia i rozkwitną

Ogród w budowie - nieustającej 10:09, 08 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Wczoraj nic nie wyszło z wklejania zdjęć, więc może z rana internet będzie bardziej "chodzący".

Zdjęcia kwiatów moich lilaków dla Ewy. Nadmieniam że fantastyczne polskie odmiany bzów są w ogrodzie botanicznym w Warszawie, tym przy Łazienkach. Szkoda, że tak trudno je kupić.

Ludwig Spaeth, w rzeczywistości ciemniejszy.

Krasawica Moskwy, czyli Beauty of Moskow, bo ma i taką światową nazwę.

No name, a całkiem ładny, za chwilę zrobi się całkiem biały.

Węgierskie są jeszcze w pąkach, więc zrobię fotki niebawem i nie omieszkam wkleić. Szkoda że nie da się przesłać ich fantastycznego zapachu.

śliczne kolorki lilaków, a ten biały pełny zachwycający
Ogród ogrodniczki 10:03, 08 maj 2014

Do góry
BarbaraM napisał(a)

Basiu to ujecie jest przesliczne

Mój kawałek planety 09:58, 08 maj 2014

Do góry
12 to klon Klon Shirasawy AUREUM

Buk pospolity - Fagus sylvatica 09:48, 08 maj 2014

Do góry
Dojechał więc pokazuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies