Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

Donia72 16:11, 22 cze 2014

MamaMagda napisał(a)
Doniu piękne widoki masz za płotem - tez uwielbiam tak sielsko-wiejsko

Właśnie tam za płotem i tą zielenią robimy ogniska, albo dzieci, albo my Nikomu nie przeszkadzamy, bo to praktycznie w polach
Donia72 16:14, 22 cze 2014

jolka napisał(a)
Śliczna nowa różyczka i piękne widoczki Zazdraszczam (pozytywnie) uporządkowania w całym ogrodzie. U mnie z jednej strony w miarę ogarnięte, a druga część wygląda jak Twoja łąka, tyle że z większą ilością ostów i innych "dziadów". Oczywiście rośnie tam wszystko, prócz WROTYCZU!!

Różyczkę mam jeszcze jedną, ale nie wsadziłam jej. Jest na pniu, malutka i nazywa się "Baby Masquerade" miniature rose. A wrotyczem podlewałam dzisiaj
Donia72 16:21, 22 cze 2014

JoannA napisał(a)

Doniu, nie jest źle
Jak roślinki się rozrosną będzie naprawdę fajnie.
Ja tu widzę duże możliwości.
1. Poszerz rabatę i będzie więcej miejsca na rośliny. Ten spłaszczony brzuszek bym zaokrągliła troszkę, poszerzyła ten wąski pasek wzdłuż płotu.
2. Przy ławeczcew zawijasku wyższe drzewko (może pissardi).
3. Bukszpany przesadź tak żeby zawijasek nie skręcał w głąb rabaty. Fajniej by chyba wyglądał pociągnięty wzdłuż obrzeża.
4. Dosadź Doniu róże i szałwie. Może przed tujami jakieś trawy by się zmieściły.
5. Przed kratką dołóż ze 2 róże.
6. Tam gdzie hortensje tak jak radzi Polinka. Hortensje można przesunąć trochę do przodu i zmieszczą się trawy. Przed tujami miskanty ML, a przed horti carexy Ice Dance.
Ja to tak widzę Doniu, ale decyzja należy do Ciebie
pozdrawiam

Joasiu, dziękujęCzytam i jutro będę kombinować. Jedynie, co nie mogę zrobić, to poszerzyć tego wąskiego paska rabaty, bo mam tam suszarkę na pranie. Nigdy jej na zdjęciu nie uwieczniłam Przy kratce mam jedną różę i czy mam dosadzić tam jeszcze? Czy nie będzie im za ciasno?
Szałwie dokupię, bo mi się podobają A hortensje, to tak do końca nie wiem, czy tam będą. One wcale nie mają zamiaru mi kwitnąć Kwitnie tylko ta od Bogusi
JoannA 16:29, 22 cze 2014

Doniu, przy kratce wystarczy jedna róża. To New Dawn, prawda? Wystarczy jedna pnąca bo ona urośnie ogromna, myślałam żeby dosadzić ze dwie angielki. Powinny się tam zmieścić.
Hortensje młode i dlatego mogą nie zakwitnąć w tym roku, a może jeszcze zakwitną, moje limki i vanilki też jeszcze nie mają pąków. Daj im szansę bo to piękne rośliny i będziesz z nich zadowolona.
Donia72 16:37, 22 cze 2014

Zakwitły liliowce i rojniki

Donia72 16:40, 22 cze 2014

JoannA napisał(a)
Doniu, przy kratce wystarczy jedna róża. To New Dawn, prawda? Wystarczy jedna pnąca bo ona urośnie ogromna, myślałam żeby dosadzić ze dwie angielki. Powinny się tam zmieścić.
Hortensje młode i dlatego mogą nie zakwitnąć w tym roku, a może jeszcze zakwitną, moje limki i vanilki też jeszcze nie mają pąków. Daj im szansę bo to piękne rośliny i będziesz z nich zadowolona.

Tak Joasiu, przy kratce New Dawn. Jeszcze na tej rabacie dosadziłam dwie róże, jedna to Abraham Darby, a druga to nie wiem Jeszcze jestem zielona i nie wiem co to są angielki? Czy to róże? A te inne hortensje, to takie zwykłe, takie są w kościołach na wielkanoc.
JoannA 17:01, 22 cze 2014

Nie wiedziałam że tam dosadziłaś już 2 róże.
Hortensje ogrodowe wymień Doniu na bukietowe i będziesz miała gwarancję kwitnienia. Mogą być Anabelki, limelight lub vanilki. Te odmiany mam już sprawdzone i dlatego polecam.
Donia72 17:08, 22 cze 2014

JoannA napisał(a)
Nie wiedziałam że tam dosadziłaś już 2 róże.
Hortensje ogrodowe wymień Doniu na bukietowe i będziesz miała gwarancję kwitnienia. Mogą być Anabelki, limelight lub vanilki. Te odmiany mam już sprawdzone i dlatego polecam.

No właśnie muszę zrobić zdjęcia, ale dziś jakoś nie chce się. Na dworze pochmurno, wietrznie Mąż umieszał mi drinka i tak sobie oglądam piękne ogrody. A na tej rabacie i tak zrobię rewolucję, chociaż mój m już marudzi, że u mnie rośliny po dwóch godzinach "dostają nóżki" i same "przechodzą" w inne miejsce
Donia72 17:24, 22 cze 2014

Znalazłam pissardi i doczytałam, że to jest śliwa. Mam śliwę wiśniową przed domem, ale nie wiem co to za odmiana. Rośnie dość spora, a tam nie mam tyle miejscachociaż można ją ciachać. Sama nie wiem, na tej rabacie wymyśliłam sobie fioletowo-różowo-białe kolorki.
boguslawa_ma... 21:32, 22 cze 2014

Dorotko pozdrawiam