Joasiu, dziękujęCzytam i jutro będę kombinować. Jedynie, co nie mogę zrobić, to poszerzyć tego wąskiego paska rabaty, bo mam tam suszarkę na pranie. Nigdy jej na zdjęciu nie uwieczniłam Przy kratce mam jedną różę i czy mam dosadzić tam jeszcze? Czy nie będzie im za ciasno?
Szałwie dokupię, bo mi się podobają A hortensje, to tak do końca nie wiem, czy tam będą. One wcale nie mają zamiaru mi kwitnąć Kwitnie tylko ta od Bogusi
Doniu, przy kratce wystarczy jedna róża. To New Dawn, prawda? Wystarczy jedna pnąca bo ona urośnie ogromna, myślałam żeby dosadzić ze dwie angielki. Powinny się tam zmieścić.
Hortensje młode i dlatego mogą nie zakwitnąć w tym roku, a może jeszcze zakwitną, moje limki i vanilki też jeszcze nie mają pąków. Daj im szansę bo to piękne rośliny i będziesz z nich zadowolona.
Tak Joasiu, przy kratce New Dawn. Jeszcze na tej rabacie dosadziłam dwie róże, jedna to Abraham Darby, a druga to nie wiem Jeszcze jestem zielona i nie wiem co to są angielki? Czy to róże? A te inne hortensje, to takie zwykłe, takie są w kościołach na wielkanoc.
Nie wiedziałam że tam dosadziłaś już 2 róże.
Hortensje ogrodowe wymień Doniu na bukietowe i będziesz miała gwarancję kwitnienia. Mogą być Anabelki, limelight lub vanilki. Te odmiany mam już sprawdzone i dlatego polecam.
No właśnie muszę zrobić zdjęcia, ale dziś jakoś nie chce się. Na dworze pochmurno, wietrznie Mąż umieszał mi drinka i tak sobie oglądam piękne ogrody. A na tej rabacie i tak zrobię rewolucję, chociaż mój m już marudzi, że u mnie rośliny po dwóch godzinach "dostają nóżki" i same "przechodzą" w inne miejsce
Znalazłam pissardi i doczytałam, że to jest śliwa. Mam śliwę wiśniową przed domem, ale nie wiem co to za odmiana. Rośnie dość spora, a tam nie mam tyle miejscachociaż można ją ciachać. Sama nie wiem, na tej rabacie wymyśliłam sobie fioletowo-różowo-białe kolorki.