U mnie by sie utopił i rekiny zwane Fiordami też straszyły, jak co chwila któraś wyskakiwała z wody, to co chwilę jakiś operator podskakiwał do góry.. ale się nei dziwię, bo znam Fiordy i też co chwilę podskakuję do góry, jak takie prawie pół metra zrobi skok i plusk..
I do czego służy ciurkadełko..
Jest super.. miski polikwidowałam, bo i tak woda tylko z ciurkadełka jest do picia..
Później mały oprysk miksturą (woda z proszkiem do pieczenia) po mrowiskach. Dzisiaj oglądnęłam trawnik - chyba pomogło. Trawa cała i zielona a mówek ani widu ani słychu - zobaczymy co dalej
Ogród sie obroni.. to wiem.... jestem pewna.... ale dobrze by było jakby głos wycięli ... ale to wkładanie mikrofonu przez przystojnych młodych panów.... tu i tam... hmmmmm
Joasiu, Kasiek, Gosiu, Marto, Robercie, Iwonko, Reniu, Bogdziu- dla Was
Bogdziu, ależ będą firletki, tylko na innej rabacie Na miejscu zeszłorocznych firletek będzie coś innego... Abym nie była gołosłowna zobacz, ile tu firletek będzie kwitło.
Wrzucam jeszcze miskanty Morning Light. Teraz jeszcze nie wyglądają, ale będą mam nadzieję Tylko błagam, weźcie te chwasty które wszędzie widać z przymrużeniem oka. Nie wyrabiam z plewieniem. Jutro się zabiorę za tamtą rabatę, bo wszystkiego na raz nie ogarniam. Koro! Przybywaj!
Tak dla formalności - te trawki to te dwa maluchy między hortkami
Piękny buk...ja bym go wsadziła w jakiejś większej donicy i do ziemi...i go formowala. Tak mi poradziła pani w szkółce z grabem. Aby za bardzo korzenie się nie rozrastały.
A ta druga fotka to na pewno żurawka?? Bo mi to na tiarellę wygląda....