Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:55, 07 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Aniu zakupy świetne ,no takiej konwalii jeszcze nie widziały moje piękne oczy a Twoje wypatrzyły Aniu znając Ciebie na pewno to upchniesz i to jeszcze w jakim stylu że nam znowu szczęki opadną Aniu ponawiam pytanie ,bo pewnie niedopatrzyłaś gdzie kupiłaś lotosa?????plisssss

Widziałam, tylko cofam sie do tyłu.... a różnie mi to idzie.. nie wyrabiam..sorki Ale czytam wszytko.. tylko pan Niemiec na A mi dokucza
Kłącze było kupione na sadzawka.pl.. Mariusz z przyjaznego ogrodu miał mi kupić, w rezultacie dał mi w prezencie i to jeszcze podhodowane.. a ja w tym roku przezimowałam i podzieliłam.. pokazywałam akcję przewożenia lotosa w zeszłym roku Mariusz to fachowiec od rośłin wodnych.... i nie tylko wodnych.. polecam jego wątek... idzie bardzo powoli, ale jak już ruszy to jest co oglądać. widziałam ogród na własne oczy..... wiec i właściciela i ogród polecam..
Mariusz, jestem Twoja fanką.. mam nadzieję, że J nie słyszy Pozdrawiam was wszystkich
I od Mariusza mam dużo innych rośłin
Kupiłam miodunki zwykłe, bo mam mało...... a fajne na wiosnę.. a tu mi pan podtyka pod nos inna unikatową... moja silna wola mówiła NIE.. ale dostałą w prezencie..
Czyż nie cudna????

Nietypowy wilczomlecz.... jak ma się nie przykleić???

A to już dostałam, jako gratis.... ze słowami "Pani będzie zadowolona" Muszę poszukać gdzie to ma rosnąć... bo jak mam być zadowolona, to warto nie zamordować... na razie tyle znalazłam..
Minuarta, czyli mokrzyca
'

Inne rośliny to pospolite, np rumianek na zielnik....
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:55, 07 maj 2014

Do góry
I jeszcze nic? a na jakie czekasz? pozdrówka
Ogródkowy zawrót glowy 22:51, 07 maj 2014

Do góry
Witam wszystkich po baaardzo długiej przerwie. W poprzednim sezonie nie mając pomysłu na uporządkowanie tego ogólnego bałaganu po prostu się poddałam.. Zostawiłam mój ogród... Z nowym rokiem nabrałam nowych chęci, nowych sił... zaczęłam powoli grupować rosliny które juz miałam. Postanowiłam powiększyć a własciwie zrobic rabate pod płotem i zurzyc skalniak. Ponieważ co roku miałam z nim problemy i ciagle mi sie cos nie podobało.
A oto efekty pracy na przełomie 1,5 miesiąca.

- skalniak zburzony,
- ścieżka rozebrana
- rabata powiekszona
- warzywniak z rogu przeniesiony
- rośliny poprzesadzane jako tako i pogrupowane

przede mną jeszcze mnóstwo pracy

zakupiłam za dniach hortensje, brzozy, trawy
na środku z racji tego że jest studnia powstał okrąg

W kamiennym kręgu od początku 22:51, 07 maj 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu tulipki cudne Pałam do nich miłością ogromną choć nie zawsze odwzajemnioną
Żurawki tyz pikne

Ciotuniu, mnie też niekiedy denerwują.....ale potem mi jakoś przechodzi i nie mogę się doczekać gdzie jakie posadzę....dla Ciebie mam dzisiaj moje kloniki....mróz im nic nie zrobił

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:50, 07 maj 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, Ty nie dziel tej ogromnej kępy serduszki. Toż ona właśnie w tej postaci sprawia ogromne wrażenie. Ja bym jej nie ruszała. Widać miejsce jej spasowało i gleba Ona takie kruche korzenie ma...

Basiu niedługo zakwitnie bodziszek renardii
Moja "przyziemna" :) pasja 22:48, 07 maj 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
A tu wczorajszy rzut oka przy okazji nawożenia żurawek. Trawa jakoś kiepsko wyszła, w rzeczywistości ładniej wygląda. Czy mam ją nawozić? W marcu sypałam saletrę wapniową, może już potrzebuje czegoś nowego?

Zdecydowanie nawozić. Ja nawożę raz w miesiącu krótkodziałającym i najbardziej się sprawdza. Kup florovit do trawników lub jesli chcesz zregenrować to Agrecol szybki efekt dywanowy (uprzedzam przed efektem ciągłego koszenia trawy , bo zaczyna po nim rosnąć jak szalona)

Ps. Graby strzyzone w prostopadlościany bylyby tu boskie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:47, 07 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
U Ciebie zawsze przyspieszony kurs botaniczny przechodzę, pierwszy raz na oczy takie rośliny widzę

Może coś podpasuje do Twojego ogrodu Marzenko
W kamiennym kręgu od początku 22:47, 07 maj 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
berberyski ładne ale walę prosto z mostu i wolę twoje cudne tulipany, tyle masz rodzai że aż szok pozdrawiam

Elu to jeszcze takie ujęcia...za kilka dni już ich nie będzie

w Oborze też mogą być ogrody 22:47, 07 maj 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Skrzyneczki obsadzone pięknie, warzywniaczek zapowiada smaczne zbiory, plany nasadzeń. No szalejesz Pani.
Trudne wybory przed Tobą, bo zaplanować coś docelowo to sztuka. Ale jak już klepniesz pomysł i zrealizujesz to radość będzie większa.

Zawsze jak jest trudno na początku to potem radość jest niewspółmiernie większa.
Asi pomysł z tym tłem zielonym uważam, ze jest super i ta pergola obsadzona - dopełniłaby efekt tej ściany.

Buziak

Patrz Kasiu jak Błażko mocno myśli i jak się modli, tak go męczę

Sama wiesz jak ciężko coś ostatecznie wsadzić, my dzisiaj wykopywaliśmy rosliny ze starych rabat, tylko rh zostały, bo strach je ruszać, tym bardziej że jeden zaczyna kwitnąć

Mówisz że mamy robić drugą pergolę...hmm ale ta chyba z różami by musiała być
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:45, 07 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
u Ciebie zawsze rarytasy

Mira u Ciebie też piękne rośliny pozdrawiam
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:45, 07 maj 2014

Do góry
Ogród... reni 22:45, 07 maj 2014

Do góry
Z innej beczki...
Na majówce byłam w Szklarskiej... super widoki

Wyjazd udany

Zwiedzanie też

Narodziny ogrodu Eweli 22:44, 07 maj 2014

Do góry

Oto zdjęcie, które wczoraj gdzieś się zgubiło. Widać tuje zniszczone przez psa Mam zamiar wypielić trawę i obciąć czarne części tuji, wydzielić rabatę o prostej linii oraz posadzić jakieś wyższe rośliny, które zakryją łyse pnie. Tylko nie wiem co może sobie poradzić w słabej ziemi i to jeszcze od strony południowej? Zdjęcie było robione rano i można wywnioskować że fotograf stoi od wschodu
Proszę o sugestie.
w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 07 maj 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)

Dziewczyny, a może tak stworzyć stałe zielone tło (smaragdy?) przed murem, potem przerwa na furtkę, potem pociągnąć tło dalej do bramy. Dopiero na tym tym tle tworzyć rabatę po lewej stronie furtki. Dalej do bramy już tylko tło + ew trawki. Taka rabata z tłem będzie fajna cały rok, przesłoni mur na stałe. Miejsca chyba jest dość? Chyba, że można po murze bluszcz puścić, zawsze to lepiej patrzyć na zielone.
Z czasem można też przy furtce taką drewnianą pergolę zrobić, przejście fajne by powstało, obsadzić kwitnącym...
Tak ino se myślę...

Asiu tylko musimy pamiętam o wymiarach, nie wiem czy szmaragdy tam się zmieszczą po prostu
wrzucam pamiątkowy pierwszy plan z wymiarami

tam w samym narożniku jest tylko 90 cm, to jak wsadzę brzozę yungi to obok niej nie zmieszczę nic więcej bo jedno mi wejdzie w drugie
Bluszcz zawsze może iśc znowu po murze domu, po prostu trzeba będzie go pilnować
Jak patrzę na ten plan co było kiedyś, a jak jest teraz to masakraaaa tle się zmieniło
buziaki Asiu, dawaj jeszcze pomysły
W kamiennym kręgu od początku 22:43, 07 maj 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
75 odmian.!!! Ja nie mam tylu sztuk tulipanków Pozdrawiam królowę tylipanów.

Aniu, ja też zaczynałam od kilkunastu sztuk....to dla odmiany pozdrawiam Ciębie moimi żurawkami

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:42, 07 maj 2014

Do góry
moja donica przeze mnie zrobiona - taka postarzana

buk purple fountain

świerk acrocona

mój klonik kochany
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:40, 07 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Ale cudaczki fajny ten twój Pan Bylinowy, chyba wezmę adres

Mariusz.. szkółka mała, ale dobra tam od groma... a te storczyki co roku u niego podziwiam.... rosna wysokie i piękne..
A to wielka sadzonka jeżówki Papallo Double White....a ile nowych???? Siłą woli powiedziała tylko jedna... a sadzonka w litrowej donicy.. Tej odmiany nie znalazłam nawet foto na żadnej stornie internetowej. to nowość.. miał u nas jedne sklep, ale wyszły i foto brak...

NAPARSTNICA MERTONA "SUMMER KING"..a były inne.... już żałuje, że jednak nie kupiłam

Albo floksy, bardziej podobne do kanadyjskich niż szydlastych kolor wesoły i wyraźny.. jak żagwinu któy dokupiłam, bo jednak serduszek przesadzę, ma za sucho i za słonecznie, i widać jak gorzej rośnie od tej w lepszych warunkach..

Floks hybryda Paparazzi Britney, sama nazwa kusi.. a tytlko tu udao mi sie wygooglać jakie to jest floks

Albo pełnik miniaturowy o wysokosci 5 cm.. nawet wygooglać się nie da... takie coś innego jak nie kupić..

W kamiennym kręgu od początku 22:38, 07 maj 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Jestem pod wrażeniem, tyle odmian!
Czy ty masz holenderskie korzenie?

Grembosiu, po wizycie w Keukenhof, wielu zaczyna chorować na chorobę tulipanową...mnie już tak trzyma ładnych parę latek

Niedokończona rabata 22:38, 07 maj 2014

Do góry
Proszę o pomoc. Całe przedpołudnie sadziłam krzaczki na rabatę. Niestety nie jestem zadowolona z efektów. Wyobraźni brak!!! Mam problem z nasadzeniem pod pęcherznicą Dart's gold. Cała rabata ma ok 12 m. Na początku są żurawki, trzmieliny, potem 3 sztuki Vanilla Fraise, jaśminowiec, potem własnie pęcherznica, dalej pęcherznica podsadzona kiscieniem Rainbow 3 sztuki. Chciałabym jakoś dokończyć kompozycję ale nie wiem jak. Dosadzić kiścienia, a może rodendrony?? Przed nimi jakieś trawki?

Mój cichy zakątek 22:38, 07 maj 2014

Do góry
A na dobranoc juka karolińska czy wszystko z nią w porządku? W tamtym roku pierwszy raz kwitła a teraz jej liście dziwnie się żółcą pa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies