Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

weronika77 19:38, 22 cze 2014

Dajanko, masz moją wymarzoną różę EDEN . Ja dopiero za trzecim razem doczekam się kwiatów, lada chwila, i już się cieszę. Szukasz pnącej fioletowej, może Rhapsody in Blue...
Ładnie u Ciebie.
Pamiętasz u mnie "księcia" na liściach nenufarów? Teraz przyszedł inny książę zabawiać Kajtka.
Kajtek przyglądał się zaskoczony a "książę" aż złapał się za głowę.
Buziaczki.

dajana 19:58, 22 cze 2014

Wiem że to nie element ogrodu, ale nad tym pracowałam przez ostatnich kilka dni .Jeszcze nie jest całkiem skończony ani kuchnia .Pod okapem na środku kafelek tych w ramce będzie namalowana wiązanka lawendy.Nad kolorem okapu sie jeszcze zastanawiam ,ściany nie beda białe wtedy okap będzie lepiej sie odbijał ,mam ochotę zostawić go w bieli . Reniu i jak? a może na wyższej częsci okapu też domalować element lawendy? Tak sobie gdybam

AgnieszkaW 20:06, 22 cze 2014

Piękny element wnętrza Ja bym już nie domalowywała drugiego bukietu lawendy, lepiej postawić bukiet prawdziwej zasuszonej
dajana 20:10, 22 cze 2014

O rany jaki księciunio szkoda że widzisz mojej miny a jakie łapki ma Kajtek go nie łapie pyszczkiem? Moja Moli zaraz by go chwyciła kiedys tak wzięła w pyszczek badż polizała ropuchę biegała jak poparzona musiałam jej biegiem płukać pyszczek .Kajtus to ma powodzenie nawet królewicze go odwiedzają Weroniko moja Edenka którą miałam za Nahemę też mi zakwitła dopiero drugi raz .W ub roku bardzo skromnie ale w tym już kwiatów bardzo dużo Po wsadzeniu następnego roku nie kwitła w ogóle .Biegnę do ciebie zobaczyć bo dawno nie byłam
dajana 20:12, 22 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Piękny element wnętrza Ja bym już nie domalowywała drugiego bukietu lawendy, lepiej postawić bukiet prawdziwej zasuszonej

I to jest doskonała propozycja Agusiu co za duzo to ...wiadomo
AgnieszkaW 20:13, 22 cze 2014

akanta 20:27, 22 cze 2014

dajana napisał(a)
Akanto to znaczy ze róża która od dwóch lat nazywam Eden Rose zgodnie z etykietą jest Nahemą? ona tak pachnie że przejść nie mogę obojętnie .A ta która mam za Nahemę jest faktycznie Edenką,tak ? Dobrze zrozumiałam? Jesli tak to naprawdę dziwne bo ja nie kupowałam ich razem .Każda w innym roku kupowana .Tak czy siak ,obie są piękne .Przyjrzałam się Nahemie z linka, nawet ścięłam jedną różę i podeszłam z nią do komputerowego zdjęcia .Faktycznie wygląda jak Nahema no i ten zniewalający zapach, a ja pozwoliłam aby ją dwa lata obgryzał skoczek Byłaby już duzo większa żeby nie mój upór przed zastosowaniem chemii .Skoczka inaczej nie da się wytępić ,udało mi się bo róża odżyła i zaczyna puszczać mocne i wysokie pędy.Dzięki Aniu jesteś wielka !Buziaczki ci posyłam w podzięce

Nic to..nic to Danusiu ale buziaczki przyjmuje.Wiesz szkółki zastrzegają sobie ,że w razie braku na stanie jakiejś odmiany mogą wysłać inną w zastępstwie ale też i pracownicy się mogą pomylić,bywa.Skoczka przegoniłam zimnym prysznicem -od spodu liści.Tak robię od zawsze jak się pojawi.Dziś przy okazji deszczu zrobiłam to z mszycą na Gertrude bo narazie w donicy przechodzi kwarantannę zanim ją zapoznam z resztą dam.Przesyłam równie szczere buziaczki pracusiu.
akanta 20:36, 22 cze 2014

dajana napisał(a)
Wiem że to nie element ogrodu, ale nad tym pracowałam przez ostatnich kilka dni .Jeszcze nie jest całkiem skończony ani kuchnia .Pod okapem na środku kafelek tych w ramce będzie namalowana wiązanka lawendy.Nad kolorem okapu sie jeszcze zastanawiam ,ściany nie beda białe wtedy okap będzie lepiej sie odbijał ,mam ochotę zostawić go w bieli . Reniu i jak? a może na wyższej częsci okapu też domalować element lawendy? Tak sobie gdybam

Piękny okap Danusiu ...nic nie radzę bo wiem ,że tak czarujesz i sama dokonasz najlepszego wyboru,bo gust to ty masz ....i nie tylko oczywiście !!!!
Wrzos 23:27, 22 cze 2014

Danusiu, śliczny okap wyszedł.
Ja tak uważam jak Agnieszka, że drugiego bukietu lawendy nie trzeba. Natomiast gdybyś w kuchni na ścianie miała gdzieś kolor lawendy, w jakimś detalu (np. jakiś pasek) to można byłoby spróbować pomalować okap ponad tą listwą z nałożonym ornamentem na lawendowy kolor, aż do listwy przysufitowej która zostałaby biała. Wydaje mi się, że wtedy mogłoby być fajnie.
Gałązki lawendy mogłyby się pojawiać np. na doniczkach, talerzach, filiżankach .... no i ta zasuszona prawdziwa
dajana 00:04, 23 cze 2014

Zobaczę Reniu po skończeniu kuchni bo wiadomo ze wszystkie elementy ozdobne dopasowuje się już na końcu .To wcale nie musi być lawenda może być kwiat magnolii badż zupełnie coś innego.Dzięki za pochwały największą zagwózdkę to mam z kolorem ścian lecę do łóżeczka bo jutro mam cięzki dzień.Dobrej Nocki