Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ptasi gaj 08:36, 29 sie 2022

Do góry
Dla Asi Wisan

Miskanty Siux u mnie jest 9 lat. Pierwsza fotka z wczoraj, 2, 3, 4 fot z zeszłego roku wrzesień październik ostatnia

Przed nim rośnie rozplenice więc tak wygląda..

Zieleń, drewno i antracyt 08:14, 29 sie 2022

Do góry
Dziewczyny nie mogę się napatrzeć na Cafe au Lait z własnych sadzonek. Nie przeszkadza im miejscówka w donicy, bez problemu dogoniły krzak z zeszłorocznej karpy, kwiaty mają olbrzymie i jeszcze sporo pąków czeka na swoją kolej
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:24, 29 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Jejku, jak Ty to robisz, że masz takie metraże idealnie ogarnięte? Podziwiam i zazdroszczę. Ja nie ogarniam terenu o połowę mniejszego.
ps. Co to za pnącze na pierwszym zdjęciu?

Zuza wierz mi, że ten porządek to tylko na zdjęciach bo w rzeczywistości chwasty są, tylko ich nie widać w tych trawach i bylinach a ja w tym sezonie nie wyrabiam, ale co tam
A ten powojnik to Mrs Robert Brydon, fajna odmiana bylinowego powojnika, kwitnie niezawodnie co roku od lipca, małe kwiatuszki, ale jest ich mnóstwo

Zieleń, drewno i antracyt 00:47, 29 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)
No to popadało
A to tegoroczne siewki.

Jak na tegoroczne, to wg mnie super!

W opisie przeczytałam, że ziemia dla obiedki ma być "umiarkowanie wilgotna"
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 23:58, 28 sie 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Okazuje się, że mój kot też chodzi kontemplować ogród. Mizia się trawami

Nie wiem jak to delikatnie Ci uświadomić więc powiem wprost - On nie kontempluje ogrodu, On Cię zwyczajnie sprawdza
Ciebie i Twoje nasadzenia - czy dobrze posadzone i czy przyjazne i pożyteczne dla Kota
P.S. I czy dostatecznie grunt przygotowany żeby kupę zrobić i zakopać bez większego wysiłku W glinie ciężko się kopie, ale tam gdzie ziemka wzruszona - wiadomo - łatwiej Czyli ktoś kuwetę nową przygotował
Zacisze Alicji 23:35, 28 sie 2022

Do góry
W ogrodzie już coraz bardziej jesienne.

Zacisze Alicji 23:29, 28 sie 2022

Do góry
Mój ogrodowy pamiętnik 23:28, 28 sie 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Tak myślę żeby w przyszłym roku wymienić jednoroczne szałwie na perowskie ale z tych niższych.
Mimo że uwielbiam szałwie omączone to sadzenie ich co roku..., nie chce mi się .
Tylko mam mieszane uczucia bo u jednych wyglądają przecudnie ale z drugiej strony jest tyle komentarzy że liche, że leżą na rabacie i bądź tu człowieku mądry .

Pięknie masz
Czytam o Twoich dylematach szałwiowych a ja właśnie dziś zaczęłam myśleć o zaznaczaniu miejsc gdzie w przyszłym roku posadzę jednoroczne szałwie omączone W zeszłym roku miałam 6 sadzonek, cudne były, kwitły do mrozów. Jedna przezimowała, ale kwitnie marnie. Postanowiłam już, że w przyszłym sezonie zamówię - w maju przychodzą maleństwa przecież, z sadzeniem aż tak dużo roboty nie ma a potem cieszą
Zieleń, drewno i antracyt 23:16, 28 sie 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Z białymi plamami-chmurkami zasłaniającymi włości sąsiadów wygląda mega Zapewne w realu jest nieco gorzej, ale i tak masz przecież na czym oko zawiesić A przesłony rosną
Chyba najfajniejsze jest to, że masz plan, koncept, pomysły i skuteczną ich realizację - wszystkiego oczywiście zazdroszczę
Zuza - piękne włości macie I trawa jaka zieloniutka
Zacisze Alicji 23:14, 28 sie 2022

Do góry
Co prawda staw w kiepskim stanie, ale rośliny w większości jakoś się trzymają.

Dębowe zakątki 22:43, 28 sie 2022

Do góry
Dębowe zakątki 22:40, 28 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Piękne...

Gosialuk napisał(a)
Ania piękne. Ja robiłam tylko zdjęcia zachodów, a ty wstałaś o świcie. Ale warto było.

Dzięki
Natura jest przepiękna
I często mamy piękne widoczki pod nosem
Ja i schody i zachody słońca lubię fotografować. Wschody sa bardziej barwne, spektakularne

Ogrodowe
Dębowe zakątki 22:34, 28 sie 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Przepiękna kolekcja wschodów i zachodów, prawda, że mimo powtarzalności zjawiska układ chmur a więc światłocienie i barwy NIGDY nie są takie same? Za to tak samo zachwycają też gromadzę. Pozdrawianki

Natura daje nam cudne widoki.
A wschody i zachody słońca są takie magiczne, malownicze, zjawiskowe.
Możei dla nie których romantyczne
Barwy niesamowite I co sekunda inne. O tak niepowtarzalne

Ale ogród też ma swoje niepowtarzalne barwy.
Każdy rok w ogrodzie jest inny.
Zmienny.
A często te same rośloiny inaczej nam kwitną
Dębowe zakątki 22:21, 28 sie 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ależ cudne ujęcia Aniu piękne masz te widoczki, tylko siedzieć i podziwiać

Dzięki Monia
Takie piękne widoczki mam pod nosem

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:09, 28 sie 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
chciałabym żeby już te siatki z brzóz dorrenbos zniknęły, ale niestety właśnie zając lub sarna obgryzło korę na jednej brzozie i usycha więc siatki jeszcze ze dwa sezony musza zostać

Uwielbiam szczególnie ten zakątek Twojego ogrodu (inne zresztą też ), tutaj wygląda, jak obraz impresjonisty, a nie fotografia.
Ogród w dolinie 22:03, 28 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Rozplenice się okociły.

Rozplenice pięknie się okociły.
Ogonki przesympatyczne.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:34, 28 sie 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ostatnio gustuję w pomarańczach i się Zachwycam. Pasują też do nadchodzącej jesieni
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 21:28, 28 sie 2022

Do góry
Witajcie, śledziłem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi konkretnie na mój problem. W ogródku stoi mi woda po intensywnych lub długotrwałych deszczach. Czy sprawdzi się odpływ liniowy ze zdjęcia w zaznaczonym miejscu? Woda wylatywała poza ogrodzenie. Wody gruntowe są dosyć wysoko i boje się wkopać drenaż rurowy. Bardzo proszę o pomoc.
Ogród w Klein Kottorz 21:23, 28 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Trójkącik frontowy

Danusiu, pięknie u Ciebie, ach te Twoje trawy.
Pamiętam, jak pierwszy raz trafiłam do Twojego ogrodu, zachwyciłam się właśnie nimi.
Potem dopiero podziwiałam inne rośliny.
Wymarzony sielankowy ogród..... 20:19, 28 sie 2022

Do góry
Monia81 napisał(a)

A co to są te nieduże trawki jasnozielone wzdłuż linii kamienia? Czyżby słynne ostatnio obiedki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies