Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogród - złe dobrego początki 15:13, 02 maj 2014

Do góry
niezawodne hosty:
no i moja hortensja pnąca - w tym roku zakwitnie!!!
Jurajski Ogród 15:13, 02 maj 2014
Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
troszkę wiosennego Jurajskiego

W tym miejscu jest szczególnie pięknie, lubię brzozy, ich towarzystwo i półcień jaki rzucają jasnozielone liście. Piękny widok z tego miejsca się roztacza, na zakątek tajemniczy, bo nie wiadomo co kryje się za zakrętem
Mój ogród - złe dobrego początki 15:11, 02 maj 2014

Do góry
miniaturowa różyczka pnąca (nie pamiętam nazwy) - mimo ostrego cięcia i "wyjęcia" z ziemi czas remontu przeżyła
pieris japoński: , a za nim kwitną bodziszki espresso
i orliki:
Ogród to moje hobby 15:03, 02 maj 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Mój ogród wiosną.

o mamusiu!!! jaki cudny obrazek, klony co jeden to piękniejszy
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:00, 02 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś święto grilla, wiec głownie oglądałam takie widoki

widok bajka, i ta gilicynia, eh po mojej wspomnienie tylko zostało i altana dla niej wybudowana
rabata frontowa z płotkiem czy bez zawsze piękna
Sofijka w ogrodzie 15:00, 02 maj 2014

Do góry
I tu Wam jeszcze chciałam pokazać jak rh cunningham`s white pięknie kwitną, a pod nimi poziomki

Ogród Danuszy - odsłona 2 14:58, 02 maj 2014

Do góry
jaśmin zaraz zapachem oszołomi

iryski tez kwiatem się rozwiną

i pigwowiec

Sofijka w ogrodzie 14:57, 02 maj 2014

Do góry
A tutaj posadziłam żurawki
I takie jeszcze pod magnolią:

I na wysepce, prawdopodobnie tirella, albo żurawka, w każdym razie odmiana yellowstone
Ogród Danuszy - odsłona 2 14:56, 02 maj 2014

Do góry
azalia paki jak oczko puszcza

rozpoczęte miejsce na mini ogródek japoński

brakuje jeszcze paru elementów ale pomału zapełni się

moja magnolia juz przekwita ale ona kwiaty puszcza nawet w grudniu

Ogród Danuszy - odsłona 2 14:53, 02 maj 2014

Do góry
jabłonie te to maja urok

Sofijka w ogrodzie 14:52, 02 maj 2014

Do góry
I tu jeszcze ostatnie dni różowych i fioletowych tulipanów. Na tle zieleni pięknie się prezentują:

[img
Ogród Danuszy - odsłona 2 14:52, 02 maj 2014

Do góry
w tym roku wiosnę miałam dwa razy
bzy kwitną pachnąco

jeszcze ostatnie promyki hiacyntów i tulipanków

Działeczka koło Muzeum 14:50, 02 maj 2014

Do góry
Bób:

Sałatowo:

Oto eksperyment, jak poradzą sobie pomidory wysadzone do gruntu. Oczywiście przykryje je na czas zapowiadanych przymrozków.

W warzywniku ogólnie bilans dodatni tzn - warzywa i truskawki mają się dobrze, prócz porów, które jakoś nie mogą się zdecydować, czy rosnąć czy nie i brokułów których cztery coś wzięło i zjadło

A tu miejsce przekopane przeze mnie tymi oto rękami, z przeznaczeniem na siedlisko ogórków, kabaczków i dyń

wzdłuż brzegu będzie niski żywopłot z tawuł japońskich - Goldmound lub Goldflame.
Mój ogród - złe dobrego początki 14:47, 02 maj 2014

Do góry
witam! kilka zapowiadanych fotek z mojego ogródka - jeszcze coś w nim żyje (na przykład ślimaki!!) .. i nawet kwitnie!!!
niezawodny bluszcz:
i winobluszcz pięciolistkowy:
Co z tym ogródeczkiem począć 14:42, 02 maj 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
To już serio ,ostatnie

O i tyle ...spadam do pracy

Ewa nie mogę się napatrzeć! Ślicznie to wszystko urządziłaś, bardzo , bardzo, piknie
Działeczka koło Muzeum 14:37, 02 maj 2014

Do góry

Chwila dla kwiatów - to moje jedyne tulipany w tym roku ponieważ z racji tego, że nie zaplanowałam w ubiegłym roku rabat, obawiałam się sadzić je i wydać pieniądze a nie mieć z tego żadnego pożytku. Są bardzo ładne choć zupełnie nie te, co kupiłam (miały być ciemno żółte) Beauty of Apeldoorn.

Narcyzy:

Piwonie całe w pąkach:

Czosnek niedźwiedzi:

Sofijka w ogrodzie 14:35, 02 maj 2014

Do góry
O, jakie miłe odwiedziny Marzenko, oto tulipan, o którego pytasz:

Działeczka koło Muzeum 14:26, 02 maj 2014

Do góry
Witajcie po przerwie. Nie lubię pisać, kiedy nie ma o czym Bo cóż ciekawego w pieleniu, kopaniu czy koszeniu trawy (chyba, że za ciekawe uznamy wykopanie dwóch zeszłorocznych marchewek, szczypiorku i ziół). Troszkę się jednak tego, co zrobiliśmy, nazbierało, więc podzielę się naszymi dokonaniami
Z poważniejszych zmian:

Między warzywnikiem a trawnikiem ustawiliśmy tę oto kratkę. Ta część działki ze względu na bardzo duże nasłonecznienie praktycznie nie mogła być użytkowana - kratka daje cień i odrobinę intymności. Stanowi też punkt pionowy na naszym dość płaskim terenie.

Na kratce piął się będzie ten oto jegomość - Clematis tangucki odmiana "Aureolin". Nie będę oszukiwać, że najbardziej z tanguckich przypadł mi do gustu. Chciałam kupić taki powojnik, a "Aureolin" był jedynym dostępnym "od ręki". Ma wyrosnąć na 2-3 metry i zacienić kratkę.

Na koniec rzut oka na warzywnik
Ogród w skali mikro cz.II 14:25, 02 maj 2014

Do góry
Słuchajcie moi mili Goście ... U mnie jakiś szał ciał ... Najpierw kaczuchy goniłam ,a teraz przez mój dom przewaga się tabun gości stesknionych pobytu na świeżym powietrzu ...a ja to uwielbiam ... Tylko jak tu odpoczywać ja się pytam ??...

Ale w tak zwanym międzyczasie kuję temat podkładów... Jeśli ktoś z Was słyszał plotki i jakiejś babie , która u Kapiasów zamiast kfffiatuchy oglądać , to przykładała nos do wszystkich podkładów , to byłam ja... Organoleptycznie stwierdziałm co następuje .. Część pdkładów śmierdzi a część nie .. Moje niestety należą do tych pierwszych.. Tak wiec .. Zamówiłam w tartaku klocki podobne do podkładów ,tyle ,że bezzachowe ... Przy okazji zapewniłaś sobie atrakcyjną pracę przez długi weekend ...

Przy malowaniu

Zobaczcie ściskam Was i mam nadzieję ,że również odpoczywacie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:22, 02 maj 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Agata na Puscha zbyt srebrzysty czy to jest 'Hermann Naue'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies