Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Rododendronowy ogród II. 01:02, 26 lip 2012

Do góry
Floksy prześliczne, pamietam lubiła je moja babcia również zapalona ogrodniczka. Ja także mam je w swoim ogrodzie. Wspomniałaś coś o rocznicowym wierszu, gdzie go mogę znaleźć? A to floksiki z irlandzkiego ogrodu, właścicielka tez w nich zakochana. Pozdrawiam

Rododendronowy ogród II. 20:14, 25 lip 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Nie ma jak floksy: pachną, długo kwitną, zapełniają luki i w dodatku są bezproblemowe!
A białych nie masz?

Białych nie miałam dotąd ale już podobno mam bo mi Ania kupiła .
Rododendronowy ogród II. 19:38, 25 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie ma jak floksy: pachną, długo kwitną, zapełniają luki i w dodatku są bezproblemowe!
A białych nie masz?
Rododendronowy ogród II. 18:20, 25 lip 2012

Do góry
Różowo, floksowo. zapewne pachnąco. Floksy masz dorodne, a duże kępy robią wrażenie i rozścielają zapach po całym ogrodzie, a co to biały "ogon" na ostatnim zdjęciu?
Rododendronowy ogród II. 16:58, 25 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, zdrówka
wracaj i czytaj jaki elaborat napisała Ania uff..

Elaborat przeczytany. Podsumowanie było i teraz czekamy na spotkanie.Pozdrówka Irenko. Już mnie korci zapytac w jakiej kreacji wystapisz bo ze w cudnej to wiadomo.Był dresik , podomka , ciekawe co teraz.

teraz ubiorę strój ogrodniczki
masz piękne floksy; ten twój ogród nieustannie inspiruje i cieszę się, ze jesteś; u nas kiepsko z pogodą, ciśnienie chyba dziwne, bo kręci mi się w głowie, raczej rtzadkośc u mnie;
i wiesz, że i ja już do siebie floksy planuję
Bożenko, a na ostaniej fotce na tle floksów, to białe coś, to co?
Rododendronowy ogród II. 16:53, 25 lip 2012

Do góry
Bogdziu, chyba świetnie rozumiesz... że niektóre/-rzy np ja nie są w stanie 'przedrzeć się' przez te piętrowe odpowiedzi...
pismo obrazkowe bardziej przemawia ...
pozdrawiam a floksy piękne i okazałe
Rododendronowy ogród II. 13:13, 25 lip 2012

Do góry
Bożenko, jakie te floksy piękne
Rododendronowy ogród II. 13:00, 25 lip 2012

Do góry
By osoby zaglądające miały się czym zając i nie musiały czytac tych wszystkich odpowiedzi szybciutko wstawię moje floksy.

Ogród... reni 23:24, 24 lip 2012

Do góry
floksy piękne, tak mi się podobają a nie mam ani jednego, to hortensje prawda, co to za odmiany? Śliczne
Rajski ogród Ani 22:38, 24 lip 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Fajne spotkanie i super roslinki u ciebie zachorowałam na floksy
pozdrawiam Aniu
Irenko bardzo lubię floksy, niektóre pamiętają moje dzieciństwo ciągle powiększam ich kolekcję
Mój kawałek raju 16:18, 24 lip 2012

Do góry
Aniu, oglądam i oczywiście już myślami błądzę, co jeszcze wsadzic u siebie; piekne floksy i dobrze, że miałąś gości, to ciut od ogrodu się oderwałaś
Mój kawałek raju 16:16, 24 lip 2012

Do góry
To czosnek? Piękny kolor ja mam bordowy.. floksy śliczne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:04, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)
To są Irenko bardzo znane kwiatuszki tylko ja nazwy nie wycisnę z mojej sklerotycznej bazy.Za pewne kobiełki z większym doświadczeniem znają te kwiatuszki.
Ja mam floksy białe i różowe.Pierwsze wyższe,drugie są niższe.Mam jeszcze inne różowe,ale te są za płotem i takie najpopularniejsze

pewnie popularne, ale nie pamiętam widzisz, gdybym jechała autem, to bym floksy wzięła od ciebie ale gdzieś kupię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:40, 24 lip 2012

Do góry
To są Irenko bardzo znane kwiatuszki tylko ja nazwy nie wycisnę z mojej sklerotycznej bazy.Za pewne kobiełki z większym doświadczeniem znają te kwiatuszki.
Ja mam floksy białe i różowe.Pierwsze wyższe,drugie są niższe.Mam jeszcze inne różowe,ale te są za płotem i takie najpopularniejsze
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:28, 24 lip 2012

Do góry
Martek napisał(a)

ha, ha, prawie jak na twoich kolorowych rabatach
a ja się objadam podpłomykiem, uhm...pyszny i do tego sałatka
a roslinki już posadzone

Jakie prawie masz pięknie i kolorowo i o wiele więcej ...

więcej mam, ale jakoś mam wrażenie, że najwięcej u mnie różnych odcieni zieleni i faktur i borda:
muszę floksy upolować, one dodadzą mi życia, więc muszą być ogniste
a tu moje skrzynki, które obsiałam nie wiem czym, na pewno niskie aksamitki z moich nasion i wysokie jasne z nasion od Ani asc, a co pozostałe, zapomniałam, opakowania wywaliłam

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

Mój kawałek raju 13:36, 24 lip 2012

Do góry
Dziekuję za zdjęcia i za tę specjalną dedykację

Floksy chcę mieć w moim wiejskim ogródku, koniecznie! Może masz w planach ich dzielenie?

A to drugie to czosnki? Piękne I te bzyczki na nich Ech, to właśnie tygrysy lubią najbardziej (włączając w to także truskawki)

Ale dużo tych zdjęć miało być, a tu co?
To będzie zaczarowany ogród 12:44, 24 lip 2012

Do góry
Madzioskoczek napisał(a)

Teraz może to jeszcze pieknie nie wyglada, bo roślinki małe ale nie chciałam aby do przyszłej wiosny sama ziemie leżała

Uff a do tego kocimietka, floksy, ostrózki, bukszpany, naparstnice i inne drobiazgi a na reszte przyjdzie czas wiosną, tak aby kawałeczka ziemi widać nie bylo, tylko same kwiaty

To wszystkie nasadzenia na tę chwilę w tej rabacie bo już się pogubiłam w tym gąszczu kwiatków

Na tej nie ta na razie do jesieni pusta
Wszystko co wymieniłam jest przed domem
To będzie zaczarowany ogród 12:36, 24 lip 2012

Do góry
greglis napisał(a)
Teraz może to jeszcze pieknie nie wyglada, bo roślinki małe ale nie chciałam aby do przyszłej wiosny sama ziemie leżała

Uff a do tego kocimietka, floksy, ostrózki, bukszpany, naparstnice i inne drobiazgi a na reszte przyjdzie czas wiosną, tak aby kawałeczka ziemi widać nie bylo, tylko same kwiaty

To wszystkie nasadzenia na tę chwilę w tej rabacie bo już się pogubiłam w tym gąszczu kwiatków
To będzie zaczarowany ogród 12:29, 24 lip 2012

Do góry
Zostaly posadzone róże ( gdzieś zniknęły )
MRS John Laing
Reine de Violettes
Perennial Blue
Esmeralda
Parole
Constans Spray ( hurra dostalam )
Cottage Rose
Aphrodite
marie Antoinette
Crocus Rose
Big Purple
Ascot

to będzie nowa rabata różana - zakupy juz jesienią

Ogrodnik mimo woli 21:11, 23 lip 2012

Do góry
Zakwitła kolejna lilia w kałuży

I kupiłam białe floksy.. pełne Ale foto nie zrobiłam.... nie wygląda to wogle jak floks....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies