Floksy prześliczne, pamietam lubiła je moja babcia również zapalona ogrodniczka. Ja także mam je w swoim ogrodzie. Wspomniałaś coś o rocznicowym wierszu, gdzie go mogę znaleźć? A to floksiki z irlandzkiego ogrodu, właścicielka tez w nich zakochana. Pozdrawiam
Różowo, floksowo. zapewne pachnąco. Floksy masz dorodne, a duże kępy robią wrażenie i rozścielają zapach po całym ogrodzie, a co to biały "ogon" na ostatnim zdjęciu?
Bożenko, zdrówka
wracaj i czytaj jaki elaborat napisała Ania uff..
Elaborat przeczytany. Podsumowanie było i teraz czekamy na spotkanie.Pozdrówka Irenko. Już mnie korci zapytac w jakiej kreacji wystapisz bo ze w cudnej to wiadomo.Był dresik , podomka , ciekawe co teraz.
teraz ubiorę strój ogrodniczki
masz piękne floksy; ten twój ogród nieustannie inspiruje i cieszę się, ze jesteś; u nas kiepsko z pogodą, ciśnienie chyba dziwne, bo kręci mi się w głowie, raczej rtzadkośc u mnie;
i wiesz, że i ja już do siebie floksy planuję
Bożenko, a na ostaniej fotce na tle floksów, to białe coś, to co?
Bogdziu, chyba świetnie rozumiesz... że niektóre/-rzy np ja nie są w stanie 'przedrzeć się' przez te piętrowe odpowiedzi...
pismo obrazkowe bardziej przemawia ...
pozdrawiam a floksy piękne i okazałe
To są Irenko bardzo znane kwiatuszki tylko ja nazwy nie wycisnę z mojej sklerotycznej bazy.Za pewne kobiełki z większym doświadczeniem znają te kwiatuszki.
Ja mam floksy białe i różowe.Pierwsze wyższe,drugie są niższe.Mam jeszcze inne różowe,ale te są za płotem i takie najpopularniejsze
pewnie popularne, ale nie pamiętam widzisz, gdybym jechała autem, to bym floksy wzięła od ciebie ale gdzieś kupię
To są Irenko bardzo znane kwiatuszki tylko ja nazwy nie wycisnę z mojej sklerotycznej bazy.Za pewne kobiełki z większym doświadczeniem znają te kwiatuszki.
Ja mam floksy białe i różowe.Pierwsze wyższe,drugie są niższe.Mam jeszcze inne różowe,ale te są za płotem i takie najpopularniejsze
ha, ha, prawie jak na twoich kolorowych rabatach
a ja się objadam podpłomykiem, uhm...pyszny i do tego sałatka
a roslinki już posadzone
Jakie prawie masz pięknie i kolorowo i o wiele więcej ...
więcej mam, ale jakoś mam wrażenie, że najwięcej u mnie różnych odcieni zieleni i faktur i borda:
muszę floksy upolować, one dodadzą mi życia, więc muszą być ogniste
a tu moje skrzynki, które obsiałam nie wiem czym, na pewno niskie aksamitki z moich nasion i wysokie jasne z nasion od Ani asc, a co pozostałe, zapomniałam, opakowania wywaliłam
i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są
Teraz może to jeszcze pieknie nie wyglada, bo roślinki małe ale nie chciałam aby do przyszłej wiosny sama ziemie leżała
Uff a do tego kocimietka, floksy, ostrózki, bukszpany, naparstnice i inne drobiazgi a na reszte przyjdzie czas wiosną, tak aby kawałeczka ziemi widać nie bylo, tylko same kwiaty
To wszystkie nasadzenia na tę chwilę w tej rabacie bo już się pogubiłam w tym gąszczu kwiatków
Na tej nie ta na razie do jesieni pusta
Wszystko co wymieniłam jest przed domem
Teraz może to jeszcze pieknie nie wyglada, bo roślinki małe ale nie chciałam aby do przyszłej wiosny sama ziemie leżała
Uff a do tego kocimietka, floksy, ostrózki, bukszpany, naparstnice i inne drobiazgi a na reszte przyjdzie czas wiosną, tak aby kawałeczka ziemi widać nie bylo, tylko same kwiaty
To wszystkie nasadzenia na tę chwilę w tej rabacie bo już się pogubiłam w tym gąszczu kwiatków
Zostaly posadzone róże ( gdzieś zniknęły )
MRS John Laing
Reine de Violettes
Perennial Blue
Esmeralda
Parole
Constans Spray ( hurra dostalam )
Cottage Rose
Aphrodite
marie Antoinette
Crocus Rose
Big Purple
Ascot
to będzie nowa rabata różana - zakupy juz jesienią