Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Bajkowy ogród Weroniki 20:02, 06 maj 2012

Do góry
Dziekuję, dajano.
Gabrysiu, moja ławeczka zwyczajna z NOMI, za 120 zł. Floksy, sama wiesz, rosną jak grzyby po deszczu, i żadnego z nimi kłopotu, a piękne są.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:38, 06 maj 2012

Do góry
Floksy mają festiwal kwitnienia

Ogrodnik mimo woli 05:49, 06 maj 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu miłego oglądania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1101-spotkanie-w-ogrodzie-pokazowym-u-szmitow-w-pechcinie?page=18

Noemi dzięki...... mam ostanio taki młyn, że zapomniałam że każde spotkanie ma wątek ;( I dziwć się, że floksy mi się pomyliły
Ogrodnik mimo woli 05:44, 06 maj 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
piękne floksy szydlaste ja swoje sama załatwiłam sadząc w nie przepuszczalną glebę , teraz ratowałam co mogłam

To są skalniaki..... ale o dziwo mam jedną kępę, którą posadziłam w mokrym miejscu, w glinie do której nie dałam nawet grama piasku.... i rosną. Posadziłam tam rozchodnika i floksa, bo syna koleżanka sprzątała skalniak i dała mi coś do ogrodu... bo u mnie nic nie było...... Chyba szczerze dane, bo innego wytłumaczenia tego fenomenu nie ma.
Ogrodnik mimo woli 01:38, 06 maj 2012

Do góry
piękne floksy szydlaste ja swoje sama załatwiłam sadząc w nie przepuszczalną glebę , teraz ratowałam co mogłam
Ogrodnik mimo woli 22:29, 05 maj 2012

Do góry
Bożenko, a może takie floksy na podsadzenie rh??? Moje floksy rosły i w pół cieniu .... ukorzeniają się bardzo płytko i są zimozielone. Łatwo wyrwać to co się za bardzo rozrosło, ale ekspansywne nie są..... po prostu poduszka robi się coraz szersza..... Ja czasami je ścinałam z wysokości jak się robiła baba jaga...i ładnie odbijają . Weronika z bajkowego ma widzę duże doświadczenie we floksach..... można by jej zapytać......
Mój 4 arowy azyl... 20:37, 05 maj 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Floksy szydlaste

Te poduchy są przepiękne
Ogrodnik mimo woli 12:47, 05 maj 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Piękne floksy, te białe wpadły mi w oko, ale u nas to chyba takich nie spotkałam. Będę szukać .

Poszukaj bo warto .... ja te wysępiłam od pana w bylinowej szkółce... chyba nie były na sprzedaż... tylko jako pokazowe.....sprzedał mi duże donice
Ogrodnik mimo woli 12:36, 05 maj 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Aniu te floksy cudne mam nadzieję że te malutkie posadzone u mnie też tak się rozrosną fajnie oglądać roślinki w innych ogrodach i widzieć jakie będę za 2-3 lata.

Pola, ja swoje sadziłam w zeszłym roku... tylko białe były jako duże sadzonki, a reszta malutka zakupiona częsciowo w naszej bylinowej (więcej nie mieli a ja sadziłam chyba w czerwcu i nie sezon na nie), a reszta przez internet..bo tylko tam udało mi się dokupić resztę Floksy szydlaste rozrastają sie bardzo ładnie..
Ogrodnik mimo woli 12:26, 05 maj 2012

Do góry
Piękne floksy, te białe wpadły mi w oko, ale u nas to chyba takich nie spotkałam. Będę szukać .
Ogrodnik mimo woli 10:19, 05 maj 2012

Do góry
Aniu te floksy cudne mam nadzieję że te malutkie posadzone u mnie też tak się rozrosną fajnie oglądać roślinki w innych ogrodach i widzieć jakie będę za 2-3 lata.
Bajkowy ogród Weroniki 10:04, 05 maj 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, jutro wykopię dla Ciebie dzwonek skupiony, może coś jeszcze...
Chyba widziałam u Ciebie białe floksy szydlaste, nie mam białych? Krokosmią się nie przejmuj, rozumiem.
Irciu, dzięki za "głos" konkursowy (liczę, 9-ty z Ogrodowiska) i za pocieszenie w sprawie Westerland, wciąż ja trzymam, ale raczej to patyki.

Weroniko, te białe to chyba flox Douglasa..... nigdy ich nie rozmnażałam...... czy jak wbiję łopatke i odetnę kawałek..to bedzie prawidłowo?
Eksperyment ogrodowy Beaty 22:57, 04 maj 2012

Do góry
Dziękuję Weroniko za odwiedziny i piękne zdjęcie Twojego ogrodu. Miło mi bardzo
Głos oddałam, bo Twój ogród mi się podoba! Mój zielony świat jest w trakcie tworzenia. Rzeczywiście preferuję rośliny zimozielone i nie przeszkadza mi, że mam mało kolorów. Czy jest pedantyczny? - nie wiem Może trochę
Dla mnie NUMBER ONE jest ogród Szefowej. Uwielbiam go i chciałabym stworzyć choć jedną część odrobinę zbliżoną do niego. Ale.....
podobaja mi się również pozostałe ogrody w zupełnie innym stylu. Ja też mam floksy
Uważam, że każdy z nas tworzy ogród według własnych potrzeb i upodobań i najważniejsze abyśmy sami czuli się w nim doskonale. Osobiście , choć mojemu ogródkowi daleko do ideału,to i tak go kocham, zwłaszcza teraz jak wszystko w oczach pęcznieje i pięknieje
Floksowo

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Puste pole z wysepką kwiatową 22:42, 04 maj 2012

Do góry
Witaj Elu. Dzielnie walczysz. Dobrze, że choć floksy niesmaczne Masz ich sporo i różniaste. Pięknie w tej chwili wyglądają. Pozdrawiam.
Bajkowy ogród Weroniki 21:23, 04 maj 2012

Do góry
Aniu, jutro wykopię dla Ciebie dzwonek skupiony, może coś jeszcze...
Chyba widziałam u Ciebie białe floksy szydlaste, nie mam białych? Krokosmią się nie przejmuj, rozumiem.
Irciu, dzięki za "głos" konkursowy (liczę, 9-ty z Ogrodowiska) i za pocieszenie w sprawie Westerland, wciąż ja trzymam, ale raczej to patyki.
Spotkanie u Bożenki - Bogdzi w Rododendronowym ogrodzie - maj 2012 21:00, 04 maj 2012

Do góry

Fiołek biały, duży

Te wyżej są już w doniczkach, a mogę jeszcze coś wykopać, może marcinki lub inne dzwonki...
żagwiny, floksy, skalnice...

marcinki różowe niskie

marcinki niebieskie

dzwonek skupiony, kulisty

dzwonek karpacki
Nie chcę tu powtórzyć mojego wątku, roślinek można szukać u mnie wg alfabetu.
Puste pole z wysepką kwiatową 19:47, 04 maj 2012

Do góry
Elfiku, Kochana, gdzies Ty sie podziewala??!!! Brakowalo mi Ciebie!!!!
Floksy sliczne.

Przykro, ze nornice robia Ci taki meksyk Nie wiem, moze jakies lowne futro by Ci sie przydalo. Moj lapie na potege. Dzisiaj przyniosl juz cztery sztuki - wszystko nornice, moze sobie zafunduj...
Dolina Tęczy 18:22, 04 maj 2012

Do góry
Nie było mnie kilka dni a tu tyle miłych odwiedzin

majkel - różowe tulipany - te akurat co na zdjęciach pokazuję - skradły moje serce w tym roku

jotka - no ja się codzienne tej wisterii przyglądam i niestety ona chyba zmarzła...
A floksy swoje też dzielę - fajnie się przyjmują nawet z beleczego

Ana - blog jest rewelacyjny - szczerze polecam A na ławeczce już się bujam...w marzeniach

irenko - a bo ja często tak pod prąd

Borbetko - ojj tak - wyzwanie nie lada! Ale damy radę

siaaska - widziałam Twój kamyczkowy murek - faaajnie wygląda

kasiuWB - dziękuję

monitka - haha - nooo wygadana ona strasznie - ja tam ją rozumiem bezbłędnie - gorzej z innymi A ma 2 lata i 7 miesięcy

nika - dobrze ja mam z tym Moim Mężem - robotny chłopak jest i tylko każe sobie wymyślać prace
Też żałuję, ze nie znam pełnej nazwy tych pięknych tulipków :/

Gardenarium - ślicznie dziękuję za tak miłe pochwały - i to z ust Samej Szefowej - zaszczyt!

bociek - modelki moje lubią w kwiatach pozować - i Mama ma radochę

Aniu - rosną nam te dzieci jak na drożdżach, co?

Majówka na biwaku była baaardzo udana
Wypoczęlismy na łonie natury ale i powrót do rozmajonego ogrodu był boski !
Mama moja przychodziła podlewać nasz ogródek, do tego w nocy włączały się zraszacze i po prostu wszystko w oczach urosło
Nie mogłam się napatrzeć na te kwitnace cuda i oczywiście mam masę zdjęć, którymi Was chyba zamęczę ))
Biegałam wsród tej feerii soczystych barw z aparatem a wokół roztaczał się słodki zapach kwitnących jabłoni - RAJ

Czosnki wychylają się powoli ze swoich kapturków

W tle wciąż pieknie kwitnące tulipany - nie mogę się nigdy nadziwić, jak długo kwitną

Paprocie też się już obudziły - uwielbiam tajemniczy nastrój jaki wprowadzają do ogrodu

Puste pole z wysepką kwiatową 12:47, 04 maj 2012

Do góry
I ja też się cieszę, że sie pokazałaś floksy, hosta, powojnik jednak idą i kolory wiosny masz; z tymi kretami i nornicami to naprawdę plaga; u mnie nornice same gdzieś przepadły, ale krety już tworzą kopce, zwłaszcza w pobliżu nowej rabaty z rh
pozdrawiam serdecznie
Bajkowy ogród Weroniki 22:38, 03 maj 2012

Do góry
Weroniko, oddałam swój głos, bo to mój ulubiony ogród
Jest cudowny o każdej porze roku !!!!!!!!!!!!!!!! No i ten Kajtuś przeuroczy !!!!!!!!!!
Dziekuję za piękne floksy z aniołkiem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies