Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

alinak 21:52, 23 lip 2012

Irenko - jak to ci M zniszczył kanciki.... to go nie uświadomiłaś jak to się kosi ?

nie przypuszczałam że dalie takie popularne . a zawsze mi się wydawało że tyle z nimi zachodu . ale urodą rekompensują tę pracę
monteverde 22:42, 23 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Muszę powiedzieć, że szef firmy, która pomaga mi w ogrodzie, bardzo miło mnie zaskoczył i przywiózł mi piękne rośliny, w zastępstwie tych, które nie opacznie wyplewiono; dziękuję p. Tomku

wieloletnia margeritka

ale miły ten Pan, to się nazywa firma, pochwal go od nas ta margerytka ecru ładna i cerinte dostałaś no dalie bardzo ładne a takiej lilii nie mam z kosmosa postaraj się zebrać nasionka bodziszek taki mam nazywa się Versicolor
Mala_Mi 23:56, 23 lip 2012

Wyporzycz mi Pana Tomka na 2 dni.... może być bez dodaktu z roślin wypielonych... przeżyję
barbara_kraj... 00:32, 24 lip 2012

Irenko, najwyzszy czas fotki porównawxze wstawić, bo tyle się pozmieniało!
Eve 09:42, 24 lip 2012

Witaj Irenko, cały czas jestem na bieżąco ale o tym wiesz Piękne prezenty dostałaś od ogrodnika, ciekwe gdzie je posadziłaś ?
Tak fotki porównawcze to jest to! Pokaż jak się ogród zmienił
Lena 09:45, 24 lip 2012

Irenko śliczności pokazałaś Masz prze3piękne kwiaty i podziwiam za chęć opieki nad nimi i wciąż nowych zakupów
Milka 14:09, 24 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

tak długo to nie będzie trwać widzę, że masz większy luz i jesteś z nami, częściej

dziś dzielę kolejna hosty!

A nie za wcześnie na dzielenie .... myślałam, że to w sierpniu?
Irenko ... większego luzu nie mam, ale staram się kiedy tylko mogę być tu z Wami.... jednak czasem tak jest, że mimo starań nie jest tak jakby się chciało

wiem, wiem, różnie się układa, ale jesteś i to najważniejsze, a ja w końcu nie dzieliłam hosty, a podlewałam i robiłam oprysk konikom na przędziorka, a innym dałam witaminki, czyli Florovit i tak zeszło do 22, już było ciemno.
wiem, że dzieli się hosty później, ale ja już 2 podzieliłam, do tego kwitnące, fajnie się rozplątywały korzonki i obsadziłam kawałek brzegu; rosną sobie, podlewam je i nic się nie dzieje
załączam fotki

tu robiłam brzeg, dokończę jeszcze, ale póki robią domek, muszę zostawić dojście do niego; w tle pod sosną widać taką dużą, tę będę dzielić, wyjdzie mi z niej 20 szt. one otaczają hortensję, azalię i kalmię

popcorn 14:25, 24 lip 2012

Ale ładnie! Fajne funkie, a jaki kancik!!
A te siatki na drzewach - przeciw kotom?
Milka 14:28, 24 lip 2012

Martek napisał(a)

ha, ha, prawie jak na twoich kolorowych rabatach
a ja się objadam podpłomykiem, uhm...pyszny i do tego sałatka
a roslinki już posadzone

Jakie prawie masz pięknie i kolorowo i o wiele więcej ...

więcej mam, ale jakoś mam wrażenie, że najwięcej u mnie różnych odcieni zieleni i faktur i borda:
muszę floksy upolować, one dodadzą mi życia, więc muszą być ogniste
a tu moje skrzynki, które obsiałam nie wiem czym, na pewno niskie aksamitki z moich nasion i wysokie jasne z nasion od Ani asc, a co pozostałe, zapomniałam, opakowania wywaliłam

i mam takie sielskie klimaty może wy dziewczyny wiecie, co to za kwiatki, takie wesołe są

Milka 14:31, 24 lip 2012

popcarol napisał(a)
Ale ładnie! Fajne funkie, a jaki kancik!!
A te siatki na drzewach - przeciw kotom?

dzięki za pochwały kancik jeszcze do poprawy, o ile M. nie zniszczy!
a siatki są przygotowane na bluszcze i powojniki, chcę aby potem wspinały sie po drzewach, niech tylko bardziej podrosną, choćby śliwa, aby powojnik miał słońce górą