Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:47, 24 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
No i to są trafki nad trawkami Ta jest moją faworytką cuuuuuuudo

Gosiu, mnóstwo tam cudów było, ale jak one u nas, muszę się wyszkolić
to też fajne

Irenko a czy to nie jest taka wieeelka angielska wieloletnia stipa?
Ogródek Anity 19:43, 24 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Z dzisiejszej wyprawy rowerowej- moje okolice
Witaj Anitko.Jak ja zazdroszczę takiej fajnej wycieczki rowerowej .Ja też uwielbiam takie rowerowe wycieczki ale na razie mam tyle pracy w ogrodzie że tylko sobie obiecuję. Natomiast jeżeli chcesz poczytać coś o moim ogrodzie to polecam Kocham Ogród który dzisiaj się ukazał. Pozdrawiam.
Ogród, który ciągle zmieniam 19:42, 24 kwi 2014

Do góry
jeszcze raz fiolek labladorski

buksiki z żurawkami

hosty już całkiem duże

tulipki nieznanej nazwy

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:38, 24 kwi 2014

Do góry
Gosia_S napisał(a)
Ewa pięknie u Ciebie, co tam mgła

Gosia dzięki

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:37, 24 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Aaaa.. .. Awatarek piękńisty , napisz proszę co to za sprzęt foto , bo ja się zbieram do zakupu i jakoś zdecydować się nie mgę... Może czyjaś decyzja i fotki ułatwią m sprawę

Ściskam

Eluś ławeczka czeka na Ciebie ....

Ogród z łezką 19:34, 24 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kasiu- czytam rozważania o trawkach bo sama mam ten kłopot co do buksików:
narazie mam carex morrowii green dance, a miało być ice dance (wg mnie ładniejsze bo jaśniejsze). A pomiędzy chcę czosnki główkowate (jesienią będą ładne).

A jeśli chodzi o tą moją trawkę, to mam chyba bronze form- ale to tylko przypuszczenie bo była kupowana bez etykiety. Dostałyście ją z Anią ode mnie.Tak wyglądała w zeszłym roku,tj w drugim sezonie od posadzenia. Lubi sucho. Ja lubię to jej pokładanie- patrz fotka poniżej

A jesienią w bestwince oszalałam jak zobaczyłam wybór traw. Patrzyłam głównie na carexy (bo zimują) i kupiłam carex comans amazon mist i carex buchananii red rooster ( ale dopiero w tym roku zobaczę ich urodę)
Pozdrowionka, miłych łowów My chorujemy i pojadę tam niestety w innym terminie.

Sucho lubi??? Nie mam jej na sucho zaplanowanej, nooo, tej od Ciebie. Na razie podzielona na dwa sobie w ziemi siedzi i czeka na przesadzenie na docelowe miejsce, ale to miejsce nie jest suche!!! Myślałam, że podobne warunki lubi co ta moja stara, to chyba mi na buchanani wygląda, bo stercząca jest. Marzenka mi ją zidentyfikuje. U mnie stała 3 razy w wodzie po powodziach i żyje!!! Teraz muszę kombinować gdzie te od Ciebie na salonową rabatkę posadzić, tam sucho, rabata na drenażu jest...dobrze, że piszesz o tym suchym, bym je zamordowała nieświadomie...
Powiedz mi jeszcze skąd mam wiedzieć, że te od Ciebie żyją...trochę im czupryny chlasłam, wypuszczać chyba coś musi ponad to chlaśnięcie, tylko kiedy???

Szkoda Ula, że Cię nie będzie...
W cieniu - zacieniona 19:31, 24 kwi 2014

Do góry
...i jeszcze kolorowa fotka...nie miałam dzisiaj czasu na robienie zdjęć.
Ogród to moje hobby 19:31, 24 kwi 2014

Do góry
KOCHAM OGRÓD to nowe czasopismo które dzisiaj się ukazało a w nim prezentacja mojego ogrodu. Polecam.
W cieniu - zacieniona 19:30, 24 kwi 2014

Do góry
Wysadzałam werbenę...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:27, 24 kwi 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Wczoraj u mnie mocno polało, a dzis mgła

Bardzo lubię takie ujęcia z lotu ptaka ... Wtedy wszystko wygląda inaczej ,a kawałki układanki , które mam w głowie ze zdjęć trafiają w odpowiednie miejsca

A ławka zachwyca mnie nieodmiennie
Ogród w skali mikro :) 19:17, 24 kwi 2014

Do góry
Mała fotorelacja co się dzieje w mikro ogrodzie

Mój cunninghams zaczyna kwitnąć ... Tylko czemu ma zaledwie jeden pąk kwiatowy ??

Iglaczki też ładnie się prezentują z tymi nowymi przyrostami

Nooo i moja gwiazda .. Rododendron simona ... To początek

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:10, 24 kwi 2014

Do góry
i Ukochany nasz bursztynek:
Ogród, który ciągle zmieniam 19:10, 24 kwi 2014

Do góry
Groszek wieloletni już w kwiatach

szachownica kostkowa ,nie wiem skąd wzięła się biała ,ale jest piękna

i fiołeczek labladorski przecudnej urody razem z kopytnikiem

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:09, 24 kwi 2014

Do góry

Powojnik

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 24 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Karola odpozdrawiam.. ciemierniki jeszcze żyją

A to foto jak wyglądają moje narcyzy po 1 sezonie.. wszystkie... chyba że podlewam BI to wtedy rosną, bo muchę szlag trafia..
Kilka pierwszych z brzegu wykopanych narcyzów.. i tak nie zakwitły.. widać cebulę po rozłupaniu na pół..

Od piętki jest dziurka.. cebula wygląda na zdrową.. a po rozłupaniu jest zgniła w środku... a jesienia jak sie wykopie to jest robal..

A ja goopia wczoraj wykopałam jedna cebulkę i szczęsliwa że cała a nie zgniła ponownie zakopałam... I goopia nie zajrzalam w doopkę
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:04, 24 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Moje żółte to biedronkowe.. reszta u Ciebie odpowiedzi

Dla Ciebie to kulki .. co z góry wyglądają jak naleśniki

Sliczne naleśniki!! Czyli double pierwszy sezon... U mnie w tym roku z nimi porażka... Czekam czy irence zakwitną ubiegłosezonowe

Lecę do mnie...
Ps zmienilam avatarek
Ogród, który ciągle zmieniam 19:02, 24 kwi 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Witaj fajnie że masz trochę wody w ogrodzie od razu robi sie taki fajny limat tego mi wlasnie brakuje

A kalina śliczna

Pozdrawiam ;-D

Grażynko woda daje faktycznie fajny klimacik ,jeśli nie masz małego stawiku to może małe ciurkadełko w kamieniu tez daje fajny efektcałość jednak to posadzone rośliny i można stworzyć romantyczny zakątek
A kalina w tym roku faktycznie super,jeszcze tylu kwiatów nie miała
przekwitająca magnolia Nigra
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:59, 24 kwi 2014

Do góry
Witam,

Slicznie u ciebie, piekne kwiaty, piekne rabaty

Nie ma szans na przeczytanie wszystkiego ale zaczelam od konca i mam pytanko o roslinke z ponizszego zdjecia, co to takiego ?

i jeszcze widzialam u ciebie taką scieżkę z kamieni, czy to sie robi przed wysiewem trawy czy po ?
co to za kamienie ? musza byc bardzo plaskie ? lupek sie do tego pewnie nie nadaje ?

Sebek napisał(a)

W cieniu - zacieniona 18:57, 24 kwi 2014

Do góry
Sadziłam pomidory....zaczęłam od przygotowania ziemi.Kompost wymieszałam z przerobionym obornikiem,skorupkami od jaj i popiołem z kominka.

Pomidorki bardzo wyrosły,oberwałam listki na łodyżkach.zostawiłam tylko po dwa w dół od pączków.

Na dno donic włożyłam skórkę od banana...

Płasko układam korzenie i pozbawioną liści łodygę układam wkoło doniczki i przesypuję ziemią.

tak posadzone pomidory pierwsze grona zawiążą nisko,za drugim listkiem

...i już ustawione na ścieżce czekają na jedzonko z pokrzywy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies