Witaj Anitko.Jak ja zazdroszczę takiej fajnej wycieczki rowerowej .Ja też uwielbiam takie rowerowe wycieczki ale na razie mam tyle pracy w ogrodzie że tylko sobie obiecuję. Natomiast jeżeli chcesz poczytać coś o moim ogrodzie to polecam Kocham Ogród który dzisiaj się ukazał. Pozdrawiam.
Sucho lubi??? Nie mam jej na sucho zaplanowanej, nooo, tej od Ciebie. Na razie podzielona na dwa sobie w ziemi siedzi i czeka na przesadzenie na docelowe miejsce, ale to miejsce nie jest suche!!! Myślałam, że podobne warunki lubi co ta moja stara, to chyba mi na buchanani wygląda, bo stercząca jest. Marzenka mi ją zidentyfikuje. U mnie stała 3 razy w wodzie po powodziach i żyje!!! Teraz muszę kombinować gdzie te od Ciebie na salonową rabatkę posadzić, tam sucho, rabata na drenażu jest...dobrze, że piszesz o tym suchym, bym je zamordowała nieświadomie...
Powiedz mi jeszcze skąd mam wiedzieć, że te od Ciebie żyją...trochę im czupryny chlasłam, wypuszczać chyba coś musi ponad to chlaśnięcie, tylko kiedy???
Bardzo lubię takie ujęcia z lotu ptaka ... Wtedy wszystko wygląda inaczej ,a kawałki układanki , które mam w głowie ze zdjęć trafiają w odpowiednie miejsca
Groszek wieloletni już w kwiatach
szachownica kostkowa ,nie wiem skąd wzięła się biała ,ale jest piękna
i fiołeczek labladorski przecudnej urody razem z kopytnikiem
Grażynko woda daje faktycznie fajny klimacik ,jeśli nie masz małego stawiku to może małe ciurkadełko w kamieniu tez daje fajny efektcałość jednak to posadzone rośliny i można stworzyć romantyczny zakątek
A kalina w tym roku faktycznie super,jeszcze tylu kwiatów nie miała
przekwitająca magnolia Nigra
Nie ma szans na przeczytanie wszystkiego ale zaczelam od konca i mam pytanko o roslinke z ponizszego zdjecia, co to takiego ?
i jeszcze widzialam u ciebie taką scieżkę z kamieni, czy to sie robi przed wysiewem trawy czy po ?
co to za kamienie ? musza byc bardzo plaskie ? lupek sie do tego pewnie nie nadaje ?
Sadziłam pomidory....zaczęłam od przygotowania ziemi.Kompost wymieszałam z przerobionym obornikiem,skorupkami od jaj i popiołem z kominka.
Pomidorki bardzo wyrosły,oberwałam listki na łodyżkach.zostawiłam tylko po dwa w dół od pączków.
Na dno donic włożyłam skórkę od banana...
Płasko układam korzenie i pozbawioną liści łodygę układam wkoło doniczki i przesypuję ziemią.
tak posadzone pomidory pierwsze grona zawiążą nisko,za drugim listkiem
...i już ustawione na ścieżce czekają na jedzonko z pokrzywy...