Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

FrancoPolo 20:22, 05 cze 2014

jeszcze róże wielkokwiatowe Double lieght i podobna do niej ale nie znam nazwy.
akanta 20:45, 05 cze 2014

http://www.inhort.pl/files/program_wieloletni/wykaz_publikacji/obszar1/1.10%20metodyka_Chrabaszcz%20majowy.pdf
W maju i czerwcu widzi się ich najwięcej ,żrą i parują się potem włażą pod ziemię i każda samica składa ok 50 jaj w ziemi.Więc zobacz jaką pożyteczną pracę wykonujesz,żeby te twoje roślinki to doceniły.Ja ich jakoś wiele nie widuję,siedzą pewnie wyżej na drzewach albo w chaszczach.
dajana 22:55, 06 cze 2014

Aniu co to za paskudny szkodnik fuj! Dzięki za linka Kazdego dnia mam ich mniej bo całymi dniami zbieram je z całej działki nie tylko z róż W jednym kwiatku róży naliczyłam ich 18 szt Upodobały sobie pachnącą klasztorną ale nie odpuszczam i nie dam im jej zjeśc.Na pęcherznicy to aż czarno tyle ich tam siedzi i wcina kwiaty.One żrą wszystko bez wyjątku Dzisiaj było już tylko pół wiaderka litrowego ale się nachodziłam przez cały dzień az mnie nogi bolą hi,hi.Walczyłam też z mszycami ale tych małp szybko się pozbywam . Nawet jabłuszko rajskie ma mszyce Róże nie mają bo każdego dnia robię przegląd i czyszczę .Oj w tym roku to ja same obrzydliwe rzeczy robię, ale pożyteczne

Spójrz proszę na pąki tej rzekomej Nahemy, są bardzo duże jak żadnej innej i takie okrągłe Ciekawe co to za róża

Nowy pas zasianej już trawki i to mnie cieszy

Viola 13:09, 09 cze 2014

Dajano, zerknij na moją biedną różyczkę, może coś doradzisz. Twoje zamiłowanie do róż mi również się udzieliło. Na przyszły rok planuję różankę przed oknami jadalni. Na razie mam tu przechowalnik wszystkiego co chce żyć.
malgocha1960 16:24, 09 cze 2014

Dajanko,dawno u ciebie nie byłam,a ty nadal ryjąca jesteś.Podziwiam twoja pracowitość ,upór,samozaparcie,ale efekty widoczne.Pozdrawiam ciepło.
akanta 22:30, 10 cze 2014

dajana napisał(a)
Aniu co to za paskudny szkodnik fuj! Dzięki za linka Kazdego dnia mam ich mniej bo całymi dniami zbieram je z całej działki nie tylko z róż W jednym kwiatku róży naliczyłam ich 18 szt Upodobały sobie pachnącą klasztorną ale nie odpuszczam i nie dam im jej zjeśc.Na pęcherznicy to aż czarno tyle ich tam siedzi i wcina kwiaty.One żrą wszystko bez wyjątku Dzisiaj było już tylko pół wiaderka litrowego ale się nachodziłam przez cały dzień az mnie nogi bolą hi,hi.Walczyłam też z mszycami ale tych małp szybko się pozbywam . Nawet jabłuszko rajskie ma mszyce Róże nie mają bo każdego dnia robię przegląd i czyszczę .Oj w tym roku to ja same obrzydliwe rzeczy robię, ale pożyteczne

Spójrz proszę na pąki tej rzekomej Nahemy, są bardzo duże jak żadnej innej i takie okrągłe Ciekawe co to za róża

Nowy pas zasianej już trawki i to mnie cieszy

Danusiu mnie sie wydaje że to może być i Eden ale zobaczymy jak rozkwitnie.choć Nahema też ma takie grube pąki.
kitek81 23:13, 10 cze 2014

Dajanko, brawo za ogrom pracy, jaki sama wykonujesz! trawnik na pewno będzie śliczny! śmiałam się tylko, bo mamy takie same obrzeża ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma ja wiem, że w tym roku, jeszcze dechy będą straszyć, w przyszłym się zobaczy
oczami wyobraźni już widzę te róże co się pną po belkach przy tarasie, będzie przepięknie
życzę dużo sił i zdrówka :*
pozdrawiam
Napia 07:01, 11 cze 2014

Co to jest za roslina pomiędzy różami? mam ją również od Soni ,ale nie wiem co to jest i tak ładnie roSnie

Witaj Dajnko, bodziszek rzeczywiście śliczny,pięknie Ci się jeszcze rozrośnie. A pomiędzy różami mogą to być wysokie floksy. Ale pewności nie mam

Podziwiam zapał i energię. Serdecznie pozdrawiam

Sonka 10:31, 11 cze 2014

dajana napisał(a)
O rany jaka śliczna ta moja przyszła róża Akanto .Czyli nadaje się na tylne ogrodzenie ? super Aniu jak długo zerują chrząszcze majowe? Cieszyłam się ze żadnych gadów nie mam a tu atak chrząszczy mam ;( Nie nadążam zbierać ich z róż ,skubańce nawet w kwiatach siedzą i żrą wszystko Na szczęscie łatwo je zebrać bo to takie ospałe leniuchy .Franiu tobie to chyba się zrobiło mnie troszkę żal co? Jeszcze się muszę troszkę pomęczyć z kopaniem ale tylko do tarasu Potem wjedzie koparka usypie tarasy i wywróci mi znowu wszystko do góry nogami ale tym razem rozłożę wszędzie kartony aby uchronić przekopaną ziemię od chwastów.Dziękuję Franiu za dobre serducho .Mam kilka zdjęc to wam pokażę

Śliczny bodziszek od Soni

Co to jest za roslina pomiędzy różami? mam ją również od Soni ,ale nie wiem co to jest i tak ładnie roSnie

Bodziszek ładny, u mnie też kwitną, a ta druga roślinka zakwitnie na biało, zapomniałam nazwę jak sobie przypomne to ci napiszę. Ciekawa jestem trawki- miskanta on jest z tych średnich, jak nie będziesz chciała kwiatostanów to je wytnij, bo z kwiatostanem będzie miał ok metra wysokości. Zaglądam do Ciebie i Twoich prac ogrodowych. Danusiu , w jakiej odległości masz posadzone serby? ja 120 cm i teraz widzę,że chyba za gęsto, ale przesadzać już mi się nie chce.Pozdrawiam
A a bodziszek po kwitnięciu przytnij, zakwitnie ponownie.
agatanowa 00:24, 12 cze 2014

Bodziszek bombowy!

A to drugie to chyba marcinek, czyli aster (floksy mają bardziej okragłe listki), ale pewności nie mam. Gdyby był kwiat, byłoby łatwiej

Jesienią pokaże, co potrafi - cały jest obsypany kwieciem Niestety maczniak prawdziwy go lubi.