Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:57, 12 maj 2014

Do góry
W końcu ścieżka dostała kamyki .

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:55, 12 maj 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
/original.JPG[/img]

szukałam fotki, czy w japońskim kwitną już azalie i znalazłam
piwonia cudna
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 11:53, 12 maj 2014

Do góry
Po długaśniej przerwie witam ponownie. Zmotywowana sobotnim spotkaniem z dziewczynami wstawiam kilka fotek (dzięki dziewczyny za przygarnięcie )

na ostatnim biała surfinia jest, a jakby jej nie było... podpowiedzcie nowicjuszce, czy to chwilowe, czy ona, ta biała tak ma (Madżena, czy to dlatego nie lubisz białych?), czy po prostu coś powinnam dosadzić?
Ogród zapachów u Jasi 11:53, 12 maj 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)

Jasiu,
różowy rh. fajnie wygląda z bzowym kolorem na zdjęciach (w realu pewnie też, bo jednak koloru nie da się wykadrować).

Na poniższym zdjęciu to kaliny. Ta japońska obok - jaka to odmiana? Rośnie szeroko i wysoko?

Czy masz doświadczenia z dereniem kousa - właśnie otrzymałam i nie wiem co z tym fantem zrobić?

Masz fantastycznie i nietypowo zestawione hosty z bylinami. Najczęściej widuje się je jako podsadzenia krzewów, drzew.

Jak patrzę na Twój ogród, to wcale nie chce mi się jechać do Anglii. Masz w nim wszystko co najlepsze.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:43, 12 maj 2014

Do góry
Ela bez problemu jak na razie uwielbiam te jego kwiatuszki u mnie ogromne nie będą, są na pniu i będę przycinała to, co za bardzo wybuja po kwitnięciu.
Elka dla Ciebie jeszcze moja Hakuro. Tak sobie poczyna

Berberys - Berberis 11:42, 12 maj 2014

Do góry
Czy ktoś wie co to za odmiana berberysa?
Ogródeczek 11:40, 12 maj 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Cały dzień mąż dziś przy nim spędził

cudeńko powstaje, zdolny mężuś
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:38, 12 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Gosiu, wpadlam z rewizyta do Ciebie i musze powiedziec, ze to zdjecie mnie zachwycilo Przepiekna, sytlowa rabata Super

Bardzo fajne zakupy

Co do Carexow i ich zimowania, zalezy ktore. Ta zima byla wyjatkowo lagodna, wiec trawki swietnie sobie poradzily, nawet nie zimujaca w zasadzie u nas stipa przezyla. Z mojego doswiadczenia moge powiedziec, ze Frosted curls bardzo ladnie zimuje (nawet bezsniezna i mrozna zime 2012 przezyla bez uszczerbku, podczas gdy wiele miskantow padlo), Carex Ice Dance podobnie, Evergold ma slabsza tolerancje na wiekszy mroz, ale jak ja okryjesz nie powinno byc klopotu nawet przy bardzo niskich temperaturach, natomiast Praire Fire absolutnie wymaga okrycia, jest bardzo delikatna

Pozdrawiam serdecznie

Zgadzam się frosty przezimują bez problemu ale u mnie praire Fire też przezimowała ściachalam ja prawie doczeka i wypuszcza nowe przyrosty..... Mam zamiar kupić jakieś carexy ....nie wiecie może które lepiej zimują:-?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:29, 12 maj 2014

Do góry
Małgosiu niestety Synek obrywa to, co będzie kwitnąć lub co kwitnie. Szkoda mi tych kwiatów ale im więcej Mu mówię, tym z większą ochotą "zrywa kwiatki"
A u mnie nie leje, chwilami sporadycznie przekropi i to wszystko

Ogród w skali mikro cz.II 11:21, 12 maj 2014

Do góry
Dla Ani Małej , mój rododendron Simona

ogrodoweimpresjejolki 11:10, 12 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie hosty też z zawilcami. Ale aktualnego zdjęcia brak. Dziś zamiast do ogrodu do pierogów się biorę.
Jeszcze ma być deszczowo. Mam nadzieję, że pomidorom wysuszenie nie grozi?
Twoje nadzorowanie prac daje pożądany efekt. Ślicznie jest po prostu.
A ten lilak od Edytki, jakiś specjalny?

Tak Haniu, to Lilak Meyera Pachnący intensywnie miniaturowy,bo rosnący tylko do 1,5 m
Eda miała intuicje, bo ja go już podziwiałam przy pierwszej wizycie w Hortulusie

O pomidory sie nie martwię, bo Marek już wziął to na siebie, a dobrze podlany pomidor wytrzymuje cały tydzień bez wody

Takie były 10 dni temu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:09, 12 maj 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Miałam trochę wolnego czasu w Warszawie tydzień temu. Szukałam adresów szkółek o okolicy Legionowa. Asia z wątku "Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw" miała wolny poniedziałek i zaoferowała się być moim przewodnikiem po szkółkach, bo mieszka w pobliżu Jest pierwszą osobą z ogrodowiska, którą poznałam była przemiła i bardzo pomocna. Zrobiłam trochę zakupów, bo roślinki, których szukałam, nie są u mnie dostępne, albo po prostu za drogie.

Ceny bardzo różne- w Warszawie drożej oczywiście, ale w okolicach juz znacznie lepiej. I wybór taki, że można oczopląsu dostać Oczywiście żałuję, że nie kupiłam więcej. W wątku Asi wkleiłam zdjęcia z zakupów i z jednej ze szkółek, bo na razie nie mam swojego

A tu upominki od Asi, które czekają na razie na parapecie kostrzewy, pony tails, ostróżki i werbeny- własnoręcznie wyhodowane!

To super, że kogoś poznałaś osobiście i do tego tak pomocną osobę. Zaraz obejrzę co kupiłaś. A tej werbeny Ci zazdroszczę. ( to chyba ma być ta ogrodowiskowa werbena czyli patagońska- czy tak ? ) Ja nawet kupiłam jej nasiona ale nie posiałam w porę a teraz to już za późno. Posieję dopiero w przyszłym roku. Buziaki

Rozpoznawanie traw 11:07, 12 maj 2014

Do góry
Mam 4 takie trawki kupione jako "bezimienne" i potrzebuję dokupić jeszcze jedną może ktoś rozpozna?

ogrodoweimpresjejolki 11:01, 12 maj 2014

Do góry
reni napisał(a)
Pozdrawiam...kanciki super wyszły

Kancików jeszcze sporo do zrobienia, bo to był eksperymentalny odcinek

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:59, 12 maj 2014

Do góry
Miałam trochę wolnego czasu w Warszawie tydzień temu. Szukałam adresów szkółek o okolicy Legionowa. Asia z wątku "Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw" miała wolny poniedziałek i zaoferowała się być moim przewodnikiem po szkółkach, bo mieszka w pobliżu Jest pierwszą osobą z ogrodowiska, którą poznałam była przemiła i bardzo pomocna. Zrobiłam trochę zakupów, bo roślinki, których szukałam, nie są u mnie dostępne, albo po prostu za drogie.

Ceny bardzo różne- w Warszawie drożej oczywiście, ale w okolicach juz znacznie lepiej. I wybór taki, że można oczopląsu dostać Oczywiście żałuję, że nie kupiłam więcej. W wątku Asi wkleiłam zdjęcia z zakupów i z jednej ze szkółek, bo na razie nie mam swojego

A tu upominki od Asi, które czekają na razie na parapecie kostrzewy, pony tails, ostróżki i werbeny- własnoręcznie wyhodowane!

ogrodoweimpresjejolki 10:53, 12 maj 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Wow Jola jakie kanciki zrobiłas wszystko pieknie już kwitnie,u mnie tawuły jeszcze nie kwitną

Tawuły pokazałam zeszłoroczne, ale i tegoroczne juz maja piękne kiście i czekają na słońce,
a przede wszystkim na cieplejsze dni..,

A te hosty dogadały się już z zawilcami i też ładnie

Życie w wiejskim ogrodzie 10:50, 12 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Pomimo wiatru urywającego głowę wybrałem się do warzywnika żeby zrobić parę fotek

Pomidory pod folią

Poletka z dyniowatymi i obeliski po których będzie wspinał się groszek pachnący

Truskawki już kwitną

Warzywa

Jestem pod mega wrażeniem. Cudownie u Ciebie Przemciu .
Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 10:49, 12 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jolu pozytywne kantowanie bardzo mi się podobalo

No to mam zachętę

Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 10:47, 12 maj 2014

Do góry
moje rh przygotowują się do kwitnięcia, to ich pierwsza wiosna w moim ogrodzie:

aż się nie mogę doczekać
ogrodoweimpresjejolki 10:45, 12 maj 2014

Do góry
eda napisał(a)
Jolcia witam serdecznie nalej kochana ślimakom trochę piwa do miseczki i wkop ją troszkę w ziemię to powpadają i sałatę nie wszamią Buźiaki na noc zostawiam Paaa cieszę się że jesteś

Przy tych intensywnych opadach to piwo by się rozcieńczyło... Znam ta metodę i stosuje ja tylko w tunelu, bo tam sadząc sałatę i rzodkiewki zachęciłam je do pobytu niestety

Lilak od Ciebie będzie kwitł Czeka tylko na słoneczko i ciepło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies