Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:40, 04 wrz 2015

Do góry
Co ogrodowo...

-mam kreta w warzywniku i nie mam pojęcia od kogo przylazł bo u mnie w okolicy nikt kretów nie ma, może na łąkach widać ich ślady ale to bardzo daleko ode mnie. Muszę na niego zapolować bo już mi na bylinowej jedną jeżówkę wypchnął.

-nornice na bylinowej też mam lub miałem bo suplementy dostałą od razu,

- podlewać dalej trzeba chociaż po wczorajszym mocnym podlewaniu w nocy padał przez 2 godziny mocny deszcz, więc przy takich temperaturach mam spokój na dłuższy czas,

- na zmiany jakoś nie mam ochoty, ale na bylinowej roszady zrobię, ale tam to przynajmniej wiem co chcę,

-zastanawiam się nad całkowitym przejściem na uprawę ogrodu w sposób ekologiczny, ale nie wiem czy czasu starczy na gnojówki, wywary i przygotowywanie ANHK, lanie chemii mnie irytuje, chociaż ten rok i tak jest bardzo dobry pod tym względem... sekretem jest chyba zrobić zapasy na wszelki wypadek, które się zmarnują, ale to raczej powód do radości,

-bukszpany mam strasznie zaatakowane przez przędziorki lub roztocza... mniejsza co ale największa kula na frontowej jest strasznie blada. Wszystko zaczęło się od posadzenia dwóch bukszpanów pochodzenia holenderskiego w zeszłym roku... nigdy więcej.

- obecnie męczę się z murkami z granitu... pięknie sobie wymyśliłem nie ma co, jak skończę to osiwieję,

- jeszcze jak sobie pomyślę ile będę miał roboty z dzieleniem żurawek to mam ochotę je zaorać,

- na koniec, mam mnóstwo wygryzień w liściach różnego typu na brzegach w środku liści, wielkie, małe od koloru do wyboru. 5 nocy po rząd latałem i nie znalazłem ani jednego opuchalaka, albo tak dobrze się kryją, albo to co innego, fakt mam sporo tych malutkich ślimaków nagusów i w skorupkach, te owszem widać jak pracują, ale to nie zmienia faktu, że w dzień w krzesłach znalazłem dwa duże potwory.

... to chyba tyle

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:25, 04 wrz 2015

Do góry
Jakby co to jeszcze żyję

Bogdziu dziękuje i również pozdrawiam

Kasiu dziękuje, Łukasz i Iwonko dziękuje drugi raz

Asiu zajrzę dokładnie, ale z tego co szybciutko zobaczyłem to masz żurawkę krwistą

Bozga ja z tych nie imprezujących chociaż w zeszłą sobotę na weselu byłem.

Moniko jak były z podziału to czasem tak się dzieję, jak sadzone ze szkółki to trudno powiedzieć sam nie wiem od czego to zależy, ale też tak czasem mam. Niestety tutaj duży wpływ ma jakość sadzonki z in vitro, a te mogą być różne. Zawsze może być coś w korzeniach, ale też raczej wszystkie by marniały z czasem.
Wiem jakie to jest irytujące, mnie w tym roku też kilka kiepsko rośnie i powstały paskudne wyrwy w obwódkach
Moja codzienność - ogród Oli 08:23, 04 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Dlaczego ty nas tak katujesz matko jak by mi się taki grab przydał do drugiego ogrodu istne cudeńko... niedługo weekend więc chyba możemy liczyć na kolejne sprawozdanie z prac i nowe fotki.

Wybór był niewielki ale powinien pasować Co prawda nie grab a buk ale może się nie pogryzą
Tym razem nie będzie co pokazywać na razie zastój a przy wolnej chwili eM będzie modził konstrukcję okienną. Do gotowego okna niestety droga daleka na szyby zespolone trzeba czekać dwa tygodnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:39, 03 wrz 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Elooo Luki gdzie się podziewasz?

Czyżby tą siódemkę z przodu opijał
Mój ogród pod górkę... 21:51, 03 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Brzozowa na prawdę robi wrażenie a to dopiero pierwszy rok... mimo to te trawniki to na 100% malujesz farbą bo są aż nieprzyzwoicie perfekcyjne

Brzozowa będzie super jak jeszcze trzy brzozy zbieleją i wymienię ususzonego, zrudziałego cisa Rozgryzłeś mnie z tymi trawnikami, dlatego fotki tak późno po przyjeździe
Mój ogród pod górkę... 21:44, 03 wrz 2015

Do góry
Brzozowa na prawdę robi wrażenie a to dopiero pierwszy rok... mimo to te trawniki to na 100% malujesz farbą bo są aż nieprzyzwoicie perfekcyjne
Moja codzienność - ogród Oli 21:34, 03 wrz 2015

Do góry
Dlaczego ty nas tak katujesz matko jak by mi się taki grab przydał do drugiego ogrodu istne cudeńko... niedługo weekend więc chyba możemy liczyć na kolejne sprawozdanie z prac i nowe fotki.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:04, 03 wrz 2015

Do góry
Elooo Luki gdzie się podziewasz?
Ogród do odświeżenia 19:33, 03 wrz 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
To turzyca palmowa carex muskingumensis, ciężka nazwa

Nie wiem czy te cisy wypalą...Luki mnie na ziemię sprowadza, chyba że znajdę w jakieś normalnej cenie...trochę mnie to martwi.

Dalej nie pada...

Dzięki Kasiu, pomroczność okrutna...do 24 wczoraj mi chodziło po głowie jak się zwie to trawiszcze...wiedziałam, że coś egzotycznego ma w nazwie

Takie ceny cisów som?...ja aż muszę w szkółce u siebie zobaczyć....bo u mnie taka szkółka co tylko takie rośliny ma jak tuje i cisy....ale wiem, że cenny mogą być kosmiczne....u mnie tez sucho....zapowiadają na 20 opady, a niebo nadal czyste
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:29, 03 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Można też prosić o info w sprawie plantacji o zdjęciach pamiętam... bez bicia się przyznaję, że zapomniałem, ale zrobię

Wysłałam
Ogród do odświeżenia 09:03, 03 wrz 2015

Do góry
To turzyca palmowa carex muskingumensis, ciężka nazwa

Nie wiem czy te cisy wypalą...Luki mnie na ziemię sprowadza, chyba że znajdę w jakieś normalnej cenie...trochę mnie to martwi.

Dalej nie pada...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:33, 02 wrz 2015

Do góry
Można też prosić o info w sprawie plantacji o zdjęciach pamiętam... bez bicia się przyznaję, że zapomniałem, ale zrobię
Żurawka - Heuchera 23:17, 02 wrz 2015

Do góry
Co do czwórki nie jestem na 100% pewien, ale Peach Flambe to nie jest, ma bardziej zaokrąglone liście i bardziej błyszczące, Może to być jeszcze Rot Beer, chociaż obstaje przy pierwszej wersji.
Żurawka - Heuchera 21:54, 02 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Betka
1 Berry Smothie
2 Solar Power
3 Burnished Bronze?
4 Fire Cheff
5 Marmalade
6 Sweet Tea
7 jakaś tiarella

a nr 4 to nie jest Peach Flambe ?
Żurawka - Heuchera 17:40, 02 wrz 2015

Do góry
Zdjęcie troszkę utrudnia, ale jeżeli starsze liście z góry zielone od spodu różowe to jest to odmiana Sashay, na słońce się nadaje

Betka
1 Berry Smothie
2 Solar Power
3 Burnished Bronze?
4 Fire Cheff
5 Marmalade
6 Sweet Tea
7 jakaś tiarella
Moja bajka 13:07, 02 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Pff co to jest 200, 203 to jest dopiero burżuazja

Się wie
Moja bajka 12:47, 02 wrz 2015

Do góry
Pff co to jest 200, 203 to jest dopiero burżuazja
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:43, 02 wrz 2015

Do góry
Luki...7 stów!!! Gratulacje!!!

Ogród z łezką II 11:05, 02 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu kule z Cisa były jeszcze wiosną u Żurka, ale były zeszłoroczne i bardzo zabiedzone, więc po tych upałach o ile ktoś nie kupił na pewno im padły. Były po 130zł więc jak na cisy to bardzo mało, ale one też nie wyglądały tak jak te co sadzi Danusia. Znam jedno miejsce gdzie na pewno można takie cisy dostać lub ewentualnie Ci sprowadzą, ale niestety nie wiem ile mogą kosztować. Nawet nazwisko wyda Ci się znajome pw

Łukasz, jesteś nieoceniony!!! Już lecę na priva. Dziękuję!!!
Ogród z łezką II 10:53, 02 wrz 2015

Do góry
Kasiu kule z Cisa były jeszcze wiosną u Żurka, ale były zeszłoroczne i bardzo zabiedzone, więc po tych upałach o ile ktoś nie kupił na pewno im padły. Były po 130zł więc jak na cisy to bardzo mało, ale one też nie wyglądały tak jak te co sadzi Danusia. Znam jedno miejsce gdzie na pewno można takie cisy dostać lub ewentualnie Ci sprowadzą, ale niestety nie wiem ile mogą kosztować. Nawet nazwisko wyda Ci się znajome pw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies