Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 19:33, 03 wrz 2015

Kindzia napisał(a)
To turzyca palmowa carex muskingumensis, ciężka nazwa

Nie wiem czy te cisy wypalą...Luki mnie na ziemię sprowadza, chyba że znajdę w jakieś normalnej cenie...trochę mnie to martwi.

Dalej nie pada...

Dzięki Kasiu, pomroczność okrutna...do 24 wczoraj mi chodziło po głowie jak się zwie to trawiszcze...wiedziałam, że coś egzotycznego ma w nazwie

Takie ceny cisów som?...ja aż muszę w szkółce u siebie zobaczyć....bo u mnie taka szkółka co tylko takie rośliny ma jak tuje i cisy....ale wiem, że cenny mogą być kosmiczne....u mnie tez sucho....zapowiadają na 20 opady, a niebo nadal czyste
JulkAd 19:35, 03 wrz 2015

lojalna_ napisał(a)
Co to za jezowki ? Szukam tego lezaczka i znalesc nie moge ...

To Hot Papaya (miała kwitnąć w lipcu!!!!)...w rzeczywistości bardziej czerwona...leżaczek 2 lub 3 strony wcześniej....nie ma co oglądać....ale od razu siem rzuca w oczy
JulkAd 19:36, 03 wrz 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Tru tu tuuu. Trąbię, że u mnie "od nowa".
W wolnej chwili zapraszam. Pozdrowienia zostawiam

Trafiłam najpierw do Ciebie, a później do siebie....słowem Ty u mnie ja u Ciebie
Kindzia 11:50, 04 wrz 2015

To Hot Papaya??? Niemożliwe!!! Ona nie ma w sobie nic z różu, czerwoniasta jest jak nie wiem co...mam na salonowej takie czerwoniaste. To mi prędzej przypomina Southern Belle, albo Secret Affair...taką mi jedną M wyciął w pień

I nie uzupełniłam jeszcze...

Buziaki i miłego weekendu
JulkAd 12:02, 04 wrz 2015

Kindzia napisał(a)
To Hot Papaya??? Niemożliwe!!! Ona nie ma w sobie nic z różu, czerwoniasta jest jak nie wiem co...mam na salonowej takie czerwoniaste. To mi prędzej przypomina Southern Belle, albo Secret Affair...taką mi jedną M wyciął w pień

I nie uzupełniłam jeszcze...

Buziaki i miłego weekendu

Kasiu raczej się nie rozsiała. A w ubiegłym roku sadziłam czerwoną..... Jak w innym miejscu wyjdzie czerwona to znaczy, że masz rację i to będzie Southern Belle, Secret nie mam.....i zaś przesadzanie?
Milka 17:55, 04 wrz 2015

Papaja na pewno nie Dalej nam deszczu brak, ale i tak zmierza do jesieni, jakos ten sezon zakończymy, za rok znowu nam bujnie, teraz jak chłodniej, dużo chęci do pracy i zmian, oby coś z tego wyszło
JulkAd 19:43, 04 wrz 2015

Milka napisał(a)
Papaja na pewno nie Dalej nam deszczu brak, ale i tak zmierza do jesieni, jakos ten sezon zakończymy, za rok znowu nam bujnie, teraz jak chłodniej, dużo chęci do pracy i zmian, oby coś z tego wyszło

Irenko, kupiłam ją w ubiegłym roku w B., wątpię, żeby się pomylili. Zwłaszcza,że kwitła jak do mnie dotarła. Chociaż w tym roku na pewno późno zaczęła kwitnąć i nie jest tak wysoka jak w ubiegłym roku.
Może to wina aparatu i pory robienia zdjęcia... Tutaj zrobiłam fotkę i chyba dzisiaj bardziej oddaje kolor rzeczywisty...
...z bliska i ciut dalej

a tutaj dla przypomnienia młoda Southern Belle

JulkAd 20:36, 04 wrz 2015

Asia specjalnie dla Ciebie, to moje maleństwa bukszpanowe w różnych kątach ogrodu...jedne mniejsze inne większe, ale wszystkie sadzone dwa lata temu....nawet dość spore i zdrewniałe gałązki sadziłam,ale ukorzeniacz konieczny i od razu przycinałam czubki

te po prawej cięłam w tym roku już i odrosty mają

tutaj to maleństwa były teraz mają jakieś 10, może 15 cm cm od ziemi, muszę je teraz przyciąć....ale koniecznie już część muszę zagospodarować jesienią

Bogdzia 20:42, 04 wrz 2015

Fajne przedszkole buksikowe i wszystkie pięknie rosna a juz najbardziej te z młodymi przyrostami.Mozna robic juz obwódki albo dalej niech rosna jesli inny cel.
lojalna_ 20:46, 04 wrz 2015

Dzieki za info o jezowkach a niebieski no slepa cos jestem chyba te cudne trawy przed nim zwrocily moja uwage ,)