Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Martki 22:27, 22 sie 2022

Do góry
Dziewczyny, trafi się taka Mgduska z mocą i energia i rozbije bank narzekających. Ogłaszam w związku z tym zakończenie niemocy, ogrodowej i wszelakiej. Edit: O kopiącej Nynie też mus wspomnieć!
Na dobranoc pokazuję kosmosy Cupcake, które ewidentnie mają parcie na szkło. Jakiś kosmos!
Mazurskie klimaty Małgorzaty 22:24, 22 sie 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

O ty Małgosiu to twój taki piękny? A co ty robisz, że taki gęsty i tyle kwiatów. Mój.ms pędy długie też ładnie kwitnie,ale nie tak jak ten z foty.
Na wiosnę swojego przytnę na wysokość 29!cm od ziemi aby się zagęścił miał więcej pędów. Uwielbiam anioła taki delikatny niewinny kolor

Ela,śpiewam mu sonatki i serenatki i tak mi się odwdzięcza--ha,ha.

Dębowe zakątki 22:21, 22 sie 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Świetne miałyście spotkanie Aniu jakie Ty cudne fotki robisz, zawsze się zachwycam.

Dzięki Asiu.
Spotkania z ogród na długo zostają w pamięci i sercu i głowie
Księżyc ubrał się w chmurki
Sałatka pokrzywowa 22:21, 22 sie 2022

Do góry
Tymczasem miałam dziś ostatni dzień urlopu (!!??) i podziałałam ciut ogrodowo (się nakupiło roślinek, to się ma co robić), bo jak już zostało powiedziane, niemoc to nie u mnie, u mnie moc
M. miał jakieś dodatkowe moce, pół dnia rąbał i zrębkował, a potem śliczne zrębeczki rozsypałam sobie na zapleczu nowej rabaty, żeby z czasem zyskać dla niej ładne tło. Pachnie zabójczo - trochę zielonym, trochę amigdaliną? Bo to czeremcha poszła do strzyżenia.

W oczku aktualnie są dwie żaby, każda pod swoim kamieniem.

I na dobranoc Więcej zdjęć jutro.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 22:00, 22 sie 2022

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Nigdy nie narzekałam na buraczki, ale takich wielkich nigdy nie miałam. Dla skali - wiadro ma 10-12 litrów

O jacie, naprawdę duże, wystarczy jeden na surówkę
W ogródku emerytki 21:58, 22 sie 2022

Do góry

Też bardzo mi się podoba to całe miejsce trn budynek z czerwonej cegły tworzy fajny klimat, ja lubię takie miejsca, u siebie nie mam i raczej nie będę miała takiej ściany, ale zawsze tak sobie marzyłam o starej szopce z cegły, rozebrałabym dach, trochę ścian i było by fajne miejsce na taki kąt z jakimiś różami, jakieś pnącza ale się rozmarzyłam
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:23, 22 sie 2022

Do góry
Uwielbiam to trio

Miskanty Memory ruszają z kwiatami

Love
W Dolinie Muminków 21:12, 22 sie 2022

Do góry
Aganiu kory faktycznie poszło sporo fajnie ze się podoba Wiolu dziekuje buziaki Dziewczyny zostawiam, odwiedzających pozdrawiam
My przy weekendzie skorzystaliśmy z okna pogodowego i wyskoczyliśmy do Zakopanego
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:02, 22 sie 2022

Do góry
Chyba mój ulubiony zakątek

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:47, 22 sie 2022

Do góry

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:43, 22 sie 2022

Do góry
Popełniłam tetrisy i posadziłam kupione jeżówki Delicious candy

Oczywiście efekt za rok,ale już mi się podoba
Wysadzilam z tej rabaty rdesty ,bo jakoś czerwony kolor mi nie grał z fioletowym czyśccem

Rdesty poszły tutaj do hakonek i miskantów
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:34, 22 sie 2022

Do góry
Jeżeli chodzi o perowska mam 3 rodzaje i każda różnie się zachowuje czym mniejsza tym sztywniejsza.
Mam jedną wysoka ok 1,5 metra ale ma 20 lat gruba lityga wiechy ciężkie i się pokłada podpieram.

Dobrze jest posadzić niskie sztywnie mniejsze krzaczki np tawelu lub berberysy admiration. To naturalna podpora.

Dzięki Wiolu że zajrzałas. Czy te hakonki na wjazdowej rosną w słońcu.
Pięknie zestaw wyglada

Ja mam tylko 2 szt.
Jedna rano po ulewie leżała ,ale potem się podniosła i pięknie wygląda

A druga coś usycha,hmm

Nie ma sprawy. Elu ta moja wjazdowa część jest cały dzień w słońcu
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:31, 22 sie 2022

Do góry

Oczywiście nie musi być często podlewany wystarczy 1-2 ale długo tzw glebokie podlewanie na ok 10 cm bo na tym poziomie trawy mają korzenie (darń).
Jak krótkie zraszanie to nie jest podlewanie.
Jeszcze jedno na wyjazd nigdy nie wolno kosic trawy. Po koszeniu trawnik przy takich upałach wysycha.
Jak przyjechaliśmy mój trawnik wyglądał jak baran rok nie strzyżony kosmaty ale za to ciemnozielony. EM skosil i jak dywan.

Ja skosiłam przed wyjazdem wyżej i nie wysechł a do tego urósł tak, że dziś się męczyłam żeby skosić u mnie też jak dywan, jeszcze wąsy przycięłam i teraz jest tak jak lubię
Ptasi gaj 19:50, 22 sie 2022

Do góry
CD przepiękne derenie białe Elegantisima polecam każdemu. Mam 2 szt bardzo wysokie prawie białe nie przycinane wiosna o wys ponad 2 metry

Róże niektóre kwitną lepiej drugi raz niż pierwszy widocznie potrzebujących dłuższego rozpędu.

Aksamitna Grafin Diana

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 19:46, 22 sie 2022

Do góry
Nigdy nie narzekałam na buraczki, ale takich wielkich nigdy nie miałam. Dla skali - wiadro ma 10-12 litrów
Ptasi gaj 19:20, 22 sie 2022

Do góry
AlinaP napisał(a)

Elu, mam molinię Transparent już od jakichś 3 lat- z p9. Posadziłam ją w takim miejscu, gdzie operuje słońce tylko rano i po południu. Wtedy jest widoczna na ciemnym tle jak taki "duszek".
Nawet ciekawiej wyglądała, kiedy miała mniej kłosów w zeszłym roku. Leciutkie kontury cienkim pędzlem. Jeśli pozwolisz, dam przykład sprzed kilku dni. Między hortensjami.

Alina już pisałam, że pozwalam.
U mnie są 2 sezon jak fontanny duże i piękne. To są trawy do nasadzen jako solitery wtedy są piękne no i tlo muszą mieć dużo ciemniejsze. U mnie jedna koniecznie musi być przesadzona, trzeba znaleźć miejsce.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:08, 22 sie 2022

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:03, 22 sie 2022

Do góry
Szalony weekened za mną, ale wisienka na torcie to było to spotkanie

Sama sobie i siostrze zazdroszczę

Ptasi gaj 18:58, 22 sie 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Elżbieta --na pierwszej focie w tle rabaty widzę dwa piękne,wypasione trawiszcza--co to?

Małgosiu te piękne trawiszcza to Memory. Posadzone w ziemi kompostowej więc rosną potężne. Chociaż jednego mam w najzwyklejszej ziemi u wygląda tak. Maja p im eknie ułożone liście o tak jak twoje kurki pióra.

Memory a po prawej Melopartus. Fota zrobiona o zachodzie myślałam, że wyjdzie lepiej. One mają w tej chwili ok 2 metrów wysokości.

Hortensja Daiamant Rogue.. narazie biała

Osiedlowy ogródek 18:20, 22 sie 2022

Do góry
Myślałam o roślinach, które już mam i mogłabym podzielić

I takich, które nie wrosły by rozłogami w żywopłot

Mam carex evergold który zjada mi bukszpany i muszę go gdzieś przenieść.
Mógłby przewieszać się nawet przez ogrodzenie

Albo carex ptasie łapki, jest trochę mniejszy

Albo bodziszki lub funkie o zielonych liściach, obie rośliny za zdjęciu

Mam jeszcze mini przywrotnik i brunery

I takie coś ale podobno ekspansywne.
Już mam, to tułacz pstry.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies