Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 23:39, 16 kwi 2014

Do góry
Bogdziu mój dzisiejszy gość w ogrodzie

już za niedługo obejrzymy wspaniały Twój ogród, tak się cieszę pozdrówka
Co się stało kwiatom ... 23:38, 16 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Asiu, Zbyszku, Dziękuję za miłą pogawędkę zwykle nie jestem taka rozmowna.Wstawiam fotkę na dobranoc jak nudna to proszę dać znać poprawię się

Witaj Urzekło mnie to zdjęcie i kamienie z dziurami też - jedyne w swoim rodzaju
Mój zielony świat 23:31, 16 kwi 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Na koniec nowa aranżacja – ogród warzywny w stylu angielskim.

Połączenie systemowego uporządkowania z elementami niesubordynacji. Rabaty warzywne symetryczne, sektorowe i lekko podwyższone. Oddzielone od otoczakowych ścieżek wiklinowym niziutkim (10 cm) płotkiem, znad którego gdzie nigdzie będzie się wylewał groszek pachnący/nasturcja/dynia ozdobna.
Epizodycznie wśród kamieni będą się pojawiały dzikie zioła np. rumianek. Widzicie to?
Do ogrodu będzie się wchodziło przez drewnianą pergolę (już jest, trzeba jeszcze pomalować) po której będą się wiły róże i powojniki (w tym roku kobea). Pod nią ułożone kamienne łupki (jako stopnie) otoczone pachnącą macierzanką. Na końcu warzywnika staną dwie skrzynie na złoto ogrodnika - kompost.
Tak mi się marzy Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Zamierzam też po raz pierwszy zabrać się osobiście za sianie i sadzenie warzyw. ...

podoba mi się bardzo cały koncept i dotychczasowa realizacja, czekam na cd
Co się stało kwiatom ... 23:30, 16 kwi 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

I trochę fotek ogrodu z przewagą zieleni w odświętnym klimacie

zdjęcia jak zwykle przepiękne
Mój zielony świat 23:26, 16 kwi 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Biedroneczka i bzyczek

piękne zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 16 kwi 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Fajnie napisałaś że glina zastępuje u Ciebie doniczki

Szkoda, że wszystkiego nie zastępuje, ale większe rośliny po prostu wycinam i odstawiam na bok..
Tu widać jak wycięte dobro stoi.. a co sie rozsypuje to do doniczek... albo małe, by nie zgubić

Co się stało kwiatom ... 23:22, 16 kwi 2014

Do góry
to ja też podrzucę świąteczna pisankę -jeszcze ciepła
jak się pospieszysz to zdążysz tylko weź statyw bo z reki wychodzi tylko tak

pierwsze i drugie znam a trzecie ... -tam mnie nie ciągnęło

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 16 kwi 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ania kiedy werbenę do ziemi posadzić taką popikowaną po 15 maja

Najbezpieczniej po zimnych ogrodnikach. BO jak coś to trzeba ją nakrywać.. ja trzymałam w szklarni.. a nawet obok szklarni, a jak zapowiadali przymrozki to wnosiłam do środka.
To z 29 kwietnia.. jeszcze trzymam obok szklarni..

Ogród cichy i przytulny 23:20, 16 kwi 2014

Do góry
Kolejna Wielkanoc, kolejne żonkile,
kolejne życzenia, lecz specjalne, miłe!
Radosnych i pogodnych świąt
spędzonych wśród bliskich
Wszystkiego najlepszego dla Wszystkich

Miniaturowy ogródek 23:20, 16 kwi 2014

Do góry
Wokół ławeczki:

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 16 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Dla ciebie mogę być nawet K2 bylebym zaglądać mogła i oko cieszyć tyż....
Dobranoc

Magda.. dla mnie K2 stoi wyżej w hierarchii.... i tego będę sie trzymać... na degradację musisz zasłużyć

I widoczek

Działka prawie w Borach Tucholskich 23:17, 16 kwi 2014

Do góry
łysy podpowiedział mi żeby okryć na noc hortensje ogrodowe

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 16 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Teraz Ty mi dosalasz Moja igla jak stala tak stoi...udaje, ze jej wogole nie widze, tylko raz ja oplulam i pogrozilam...i nic...stoi.

p.s nie mozesz przemalowac budki bo juz sa nowi mieszkancy...to moze przemaluj brzoze ? No co?....duzo masz bialego ...proporcja musi byc ...

Kasiek.. bić będę...... A Rubens też stoi, kfiotki ma i stoi.. ale powoli rychtuję mu też domek..

Czy Ty wiesz, że zaszalałam na cisy.. i one maja wkładkę mięsną.. w wielki tydzień takie cós????
Mój parawnik, na worki z ziemią, taczkę i ciut szklarnię postanowiłam zrobić.. miałam zaskurniaki z prezentu od mamy... leżały na czarna godzinę 4 lata.... poszły... a tam białe cóś.. I musiałam kupić nicienie.... stówka poszła ekstra.. ale cisów nie oddam, bo takich dużych nie kupię nigdzie za te pieniądze.. wyliczyłam, że mi starczy kasy na 9 szt... nicieni nie uwzględniłam....szlag by to.....

Sebek Sokole Oko - już je wypatrzył ale maja ok. 1,3m wysokosci MI po szyję
Będzie bajzlownik zasłonięty cisami

Miniaturowy ogródek 23:13, 16 kwi 2014

Do góry
Tu dowód, jak szybko rosną trawy:

Busz kompletny we wrześniu, żurawek nie widać, ile trawek rośnie też nie widać:

W lipcu:

I te sama rabatka rok temu - 13 kwietnia, czyli ledwie pięć miesięcy przed górnym zdjęciem:

Jurajski Ogród 23:12, 16 kwi 2014

Do góry
na dobranoc - prawie wieczorne dzisiejsze fotki w zachodzącym słońcu:

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 16 kwi 2014

Do góry
Agata, Magda K2 - raczej nie parasol, a wieko pudła... wiecie dlaczego starsze kobiety noszą parasole?? Bo stare pudło musi mieć pokrywkę

Kitek - nie ma fotki, może jutro...

Pszczółka - dobrze, że to nie Everest, a Evereste. bo już bym płakała gdzie to posadzić ALe mam lepsze miejsce dla hortensji Everest Niby tu było z tarasu, ale zdecydowanie za ciemno.. jutro awansuje na inna rabatę z większą iloscią słoneczka
Pierwsze powojniki maja pierwsze kwiaty.. mam takie 3 okazy... ale ten ma najwięcej..

I detale, powojnik

Serduszka
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:10, 16 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasiek i Ty Brutusie przeciwko mnie??????? Niech będzie, ale nie na brzozie.... proporcje mam zachwiane.

Patrz jaka wysoka moja igła kleopatry.... liście na jakieś 30 cm. Jak przestałąm sie tym interesowac to rośnie i kwitnie co roku.

Za karę Igła nie weszła ... i mus edit..

Teraz Ty mi dosalasz Moja igla jak stala tak stoi...udaje, ze jej wogole nie widze, tylko raz ja oplulam i pogrozilam...i nic...stoi.

p.s nie mozesz przemalowac budki bo juz sa nowi mieszkancy...to moze przemaluj brzoze ? No co?....duzo masz bialego ...proporcja musi byc ...
Miniaturowy ogródek 23:04, 16 kwi 2014

Do góry
Tu już jesień - 26 września:

Przetacznik ciągle kwitnie:

Tu widać, jak frosted pod lustrem się rozpycha:

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:03, 16 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Napisze Ci po naszemu...Odwal sie od budki Mieszkancom sie podobywuje, Tobie juz nie musi

Kasiek i Ty Brutusie przeciwko mnie??????? Niech będzie, ale nie na brzozie.... proporcje mam zachwiane.

Patrz jaka wysoka moja igła kleopatry.... liście na jakieś 30 cm. Jak przestałąm sie tym interesowac to rośnie i kwitnie co roku.

Za karę Igła nie weszła ... i mus edit..

Rododendronowy ogród II. 23:03, 16 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

w Łodzi będę 25-tego, to bym podjechała, ale czy nie wysprzeda wszystkiego do tego czasu, pisałaś już, że obecnie już przebrane, najwyzej zadzwonie tam w czwartek i dopytam

czy większe okazy też ma?

Myslę że zadzwoń , duże okazy oczywiście były ale cen nie było więc nie wiem po ile ale np takie jak obok nas stoi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies