Tym razem wykonałam artystyczny rysunek , zamysł jest taki żeby ogród był dość nowoczesny ale nie ekstrawagancki, rosliny kwitnące białe/niebieskie/fioletowe , poniżej wymyśliłam wściekle różową tawułkę bo to północna strona i ciemno. Jak się ogląda rośliny w szkółce trudno jednak byc konsekwentnym. Już mi wpadł w oko liliowiec nieduży i zółciutki jak słonko . To jest tył domu.
Spójrzecie proszę czy to będzie współgrać, może zamiast cisu jakaś kulka na pniu ? czy to wogóle pasuje do nowoczesnego ogrodu ?
Gosia bukszpany fajnie wyglądają Trzmielina ładnie wygląda na środku, wiesz to jak byś chciała wykorzystać to co masz, bez zakupów Wkleiłam zdjęcia z ogrodu Madżenki z lawendą i żurawkami i bukszpanem, kolory jakTwoje, ładnie Zobacz jak wygląda jak się rozrośnie i zakwitnie Gosia rób tak,abyTobie się podobało,zawsze można przesadzić
po porannej kawie nareszcie dzień robi się znośny - bardzo śpiąco jest od rana, zimno i zachmurzenie
nareszcie mogę powiedzieć, że rabata przed domem została ukończona
(pewnie będę dosadzała jeszcze trawy, gdy nareszcie dojadą i zlikwiduję to białe kółko)
wczoraj dokończyłam sypać korą i już jest prawie tak jak chciałam
Ostatnie strony po łebkach przeleciałam, byle szybciej do tego zdjęcia wrócić
Takie subtelne, takie dostojne - nie ze względu na ten tron - ale na barwy i linie. Bez kwiatów, a tak pięknie!
Agata.. tyś u mnie rzadki gość.. więc dziękuję za wizytę.. i ostatnie foto. Moja magnola Yellow, któa czeka na słońce jak ja. Ale moje dobro w doniczkach i w wykopanych karpach.. lepiej jak jest pochmurno i czasami pokropi
Irenka Ci napisała, a ja potwierdzę, nawet bezśnieżne zimy i z mrozem -30 przetrwały... coś innego było na rzeczy, że padły. Moje brunnery posadziłam w 2008 lub 2009 , na samym początku, ale stanowisko było do niczego.. i żyją do tej pory... wyciągnęłam je z choinek, gdzie przede wszytki zasychały, a ja tam nie podlewałam nigdy, w totalnej glinie.. dziw że żyją. W zeszłym roku, latem je przesadziłam na rabatę.. i widzę jak odżyły....
Mój ulubiony wilczomlecz Przesadzałam, wiec uszkodziłam prawie całą kępę..
I kocimiętka samosiejka.. i idę spać, przepraszam resztę, że się nie odniosłam, ale wszytko poczytałam..
Iza u mnie brunnera rosła w totalnym cieniu i rosła .. tylko nikt jej nie widział.. bo za choinkami w gąszczu absolutnym. A jest cudna. Niezapominajki sie rozsiewają cholernie, a brunnera trzyma sie kupy I nie zanika i liście ma cały sezon piękne.... warto ją mieć w ogrodzie
Pies ogrodnika trochę odżył... dziś przypomniał sobie, że się kiedyś bawił.... niestety zapomniał, że to było keidyś.. i wywrócił sie na róże.. ledwo go eMuś wydarł z krzaka.. starość dla każdego jest straszna, to Bozi nie wyszło zupełnie.
Gabrielo.. angielskie rabaty śnią mi się po nocach... to jest to co najbliżej memu sercu
Mekonops piszą że kapryśny, ale kocham niebieskie kwiaty Masz go????
Ło matko co się tu wyrabia wszystko obwiśnięte chcą obcinać...sprawdzam, ale na razie nic takiego nie mam... ale na miejscu facetów to bym się zastanowiła zanim bym do Ciebie przyjechała.
sprawdzanie klasówek nieźle daje się we znaki