Witaj Fajnie, że masz wokół tyle pięknej przestrzeni, a to zdjęcie ogromnie mi się podoba. Uwielbiam takie zakątki Paprocie tworzą bajkowy klimat Wszak były przecież "Opowieści z mchu i paproci"
Skoro mmasz taki kompostownik to sproboj go uzywac. Ja na twoim miejscu bym czesciowo uzyla tej ziemii a czesciowo probowala zrobic kompost. Moze ten kompostownik zdaje egzamin. Sprobuj po co sobie zycie utrudniac.
W cieniu spokojnie poradzi sobie też miłorząb na pniu i leszczyna pogięta. Ja mam tak od północnej strony domu i się sprawdza Tu masz zdjęcie, miłorząb jeszcze malutki, ale radzi sobie
Dziękuję i pokazuję, co u mnie.
Kwitną marketowe przeceny jesienne.
Różanecznik. Piękny kolor, nazwa odmiany zapomniana.
Zaczynają rosnąć bukszpany.
A poza tym wieje i pada, a na niebie burzowo.
Poziomko jakie to pnącze na budynku z białymi kwiatami ?Może to róża ,proszę o jej nazwę ,ile ma lat ? Dziękuję za piękny ogród od którego oczu nie można oderwać .Pozdrawiam Ela.
i magnolia Susan, trochę zabiedzona, kwitnie pierwszy raz (7 kwiatów):
a tutaj część przed domem, obsadzona tujami barabant (chyba) jeszcze przed decyzją o ulokowaniu wiaduktu na mojej działce. Od 2008 r. nie działo się nic pozytywnego, a teraz ryzykuję i mam nadzieję, że na jesień już będą zmiany
Witam !
To mój pierwszy post najwyższy czas się ujawnić bo tyle pomysłów w głowie po lekturze ogrodowiska Mam pomysł na skarpę wokół tarasu ale potrzebuję porady czy to ma sens. Skarpa nie jest bardzo stroma dokładnie nie mierzyłam ale wymyśliłam żeby posadzić na dole po brzegach oraz w środku obwódki z bukszpanów żeby stworzyć dwa poziomy dla roślin. Nigdzie tego nie widziałam i się zastanawiam jak to się sprawdzi . Ogród planuje raczej o prostych liniach, kształty geometryczne stąd ten pomysł na skarpę. Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczna.
To mój pomysł na rabatę od frontu, zastanawiam się czy nie wsadzić jeszcze oprócz niskich kwitnących bylin Żurawek, tylko jeśli jest to strona wschodnia czy będzie im tam dobrze?
A może jeszcze jakoś inaczej to zrobić każda sugestia od Was jest dla mnie ważna.