Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mała Eleczka 09:05, 16 kwi 2014

Do góry
pięknie u Ciebie pozwiedzałam kawałek pięknego miejsca na ziemi no i oczywiście mój ulubiony znalazłam olbrzymi okaz
Po prostu ogród:) 08:58, 16 kwi 2014

Do góry
Ponumerowałam rabaty:
Look ogólny.

A teraz w dwóch częściach:

Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:57, 16 kwi 2014

Do góry
i jeszcze rabata z boku domu, w maju dosadzę trawy, ale już jest chyba nieźle
(pamietam jak rok temu leżał tu gruz a o chodniku to marzyliśmy )

dzis jeśli uda mi się wcześniej wrócić z pracy dokończę rabatę za domem - dosadzenie żurawek i wysypanie korą

a wtedy kawka na tarasie w weekend majowy

wysyłam dużo słońca na deszczowy dzien

szczęśliwa sylwia
Pomysł na ogród 08:42, 16 kwi 2014

Do góry
i jeszcze jedno miejsce :

było

jest

Pomysł na ogród 08:41, 16 kwi 2014

Do góry
przerzucając stare zdjęcia znalazłem takie z 2011 roku ... jak to się zmieniło

było :

jest :

rabata po oknem - czy te rosliny do siebie pasują ? 08:41, 16 kwi 2014

Do góry
Tym razem wykonałam artystyczny rysunek , zamysł jest taki żeby ogród był dość nowoczesny ale nie ekstrawagancki, rosliny kwitnące białe/niebieskie/fioletowe , poniżej wymyśliłam wściekle różową tawułkę bo to północna strona i ciemno. Jak się ogląda rośliny w szkółce trudno jednak byc konsekwentnym. Już mi wpadł w oko liliowiec nieduży i zółciutki jak słonko . To jest tył domu.
Spójrzecie proszę czy to będzie współgrać, może zamiast cisu jakaś kulka na pniu ? czy to wogóle pasuje do nowoczesnego ogrodu ?

dziękuje za wszelkie rady.
Wianki, dekoracje na Wielkanoc i obsadzanie skrzyneczek 08:41, 16 kwi 2014

Do góry
witajcie kochani, wielkanoc tuż tuż a tu żadnych świeżych zdjątek z jajkami, wiankami itd. Więc na początek wklejam swoje i czekam na wasze.Buziaki

Wianek, trochę inny
zdjęcia jajeczek wkleję póżniej bo nie mogę ściągnąć z telefonu.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:16, 16 kwi 2014

Do góry
Gosia bukszpany fajnie wyglądają Trzmielina ładnie wygląda na środku, wiesz to jak byś chciała wykorzystać to co masz, bez zakupów Wkleiłam zdjęcia z ogrodu Madżenki z lawendą i żurawkami i bukszpanem, kolory jakTwoje, ładnie Zobacz jak wygląda jak się rozrośnie i zakwitnie Gosia rób tak,abyTobie się podobało,zawsze można przesadzić
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:06, 16 kwi 2014

Do góry
witajcie wszyscy

po porannej kawie nareszcie dzień robi się znośny - bardzo śpiąco jest od rana, zimno i zachmurzenie

nareszcie mogę powiedzieć, że rabata przed domem została ukończona
(pewnie będę dosadzała jeszcze trawy, gdy nareszcie dojadą i zlikwiduję to białe kółko)
wczoraj dokończyłam sypać korą i już jest prawie tak jak chciałam

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:44, 16 kwi 2014

Do góry
Cześć Karolinko

popcarol napisał(a)
W donicy przed domem roślinki coraz większe

Karolinko co jest na pierwszym planie ?
Bo podobne do mojego, a ja z mamą zapomniałyśmy co to

Warzywka cudniaste

A rząd bergenii wymiata - moje też przesadzę w jedną kupę
I jakie Twoje już duże

Podziwiam zmiany na rabatach - kawał roboty i piękne efekty zaraz będzie widać

Pozdrawiam i buziaki zostawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:06, 16 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

a tu już różowieje tamaryszek, mam 2 takie wielkie

Ostatnie strony po łebkach przeleciałam, byle szybciej do tego zdjęcia wrócić
Takie subtelne, takie dostojne - nie ze względu na ten tron - ale na barwy i linie. Bez kwiatów, a tak pięknie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:41, 15 kwi 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
trzecie do wizytówki

Agata.. tyś u mnie rzadki gość.. więc dziękuję za wizytę.. i ostatnie foto. Moja magnola Yellow, któa czeka na słońce jak ja. Ale moje dobro w doniczkach i w wykopanych karpach.. lepiej jak jest pochmurno i czasami pokropi

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:39, 15 kwi 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zwykłe brunery mam i ja. Te z jasnymi liśćmi są delikatniejsze i u mnie czasami wymarzają w bezśnieżne zimy (przy -15 st.).
Reszta na PW.

Irenka Ci napisała, a ja potwierdzę, nawet bezśnieżne zimy i z mrozem -30 przetrwały... coś innego było na rzeczy, że padły. Moje brunnery posadziłam w 2008 lub 2009 , na samym początku, ale stanowisko było do niczego.. i żyją do tej pory... wyciągnęłam je z choinek, gdzie przede wszytki zasychały, a ja tam nie podlewałam nigdy, w totalnej glinie.. dziw że żyją. W zeszłym roku, latem je przesadziłam na rabatę.. i widzę jak odżyły....

Mój ulubiony wilczomlecz Przesadzałam, wiec uszkodziłam prawie całą kępę..

I kocimiętka samosiejka.. i idę spać, przepraszam resztę, że się nie odniosłam, ale wszytko poczytałam..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 15 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Anek moje kielczanki w sobotę mnie i mojego wybrzydzania w brunerach miały po przysłowiowe kokardki ... od czasu gdy zobaczyłam jedną taką inspirancję z brunerą

to wbiłam sobie do głowy, że "bendzie" ... w sumie to mądrze bo warunków cienistych mam sporo (zbyt sporo ) więc roślinka jak znalazł ...

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ... [

Iza u mnie brunnera rosła w totalnym cieniu i rosła .. tylko nikt jej nie widział.. bo za choinkami w gąszczu absolutnym. A jest cudna. Niezapominajki sie rozsiewają cholernie, a brunnera trzyma sie kupy I nie zanika i liście ma cały sezon piękne.... warto ją mieć w ogrodzie

Pies ogrodnika trochę odżył... dziś przypomniał sobie, że się kiedyś bawił.... niestety zapomniał, że to było keidyś.. i wywrócił sie na róże.. ledwo go eMuś wydarł z krzaka.. starość dla każdego jest straszna, to Bozi nie wyszło zupełnie.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:31, 15 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
zaraz pokonwersuję ale zacznę od niespodzianki dnia ... niby coś już w tym ogrodniczkowaniu ogarniam ... ale nie bez niespodzianek ... napisałam Małej ale wkleję i u siebie bo przecież u Ani to za dwa dni do rewelacji apropo roślinki już nie trafię

"moje kielczanki w sobotę mnie i mojego wybrzydzania w brunerach miały po przysłowiowe kokardki ... od czasu gdy zobaczyłam jedną taką inspirancję z brunerą

http://www.pinterest.com/pin/394135404860922747/

to wbiłam sobie do głowy, że "bendzie" ... w sumie to mądrze bo warunków cienistych mam sporo (zbyt sporo ) więc roślinka jak znalazł ...

potem gdzieś zobaczyłam takie śliczne niezapominajki w owych intrygujących mnie liściach

http://www.pinterest.com/pin/18577417182969930/

i tak sobie powzięłam decyzję, że inspirancję zgapię a jak już zainstaluję co i jak należy to malutkie siewki niezapominajek tam pokryjomu powtykam i wiosną będzie taaaaki !!! EFEKT ... że ogrodowisko oniemieje ...

plan na miarę najlepszych taktyków ... wizja kompozycji spektakularnej ... i masz ...

cały misterny plan wziął i się rypł ... bo Anek pokazuje, ze ta cała brunera to kfitnie ... sama !!! tymi niezapominajkami ... "

Bosska jesteś
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:30, 15 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, dużo ładnych zdjęć bym wybrała do WIZYTÓWKI, ale które naj...,to trudne.

Moja wizytówka i tak ma za dużo fotek.. dlatego chcę dać jedno, a nie mogę sie zdecydować..

Dłuuugo kwitną
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:28, 15 kwi 2014

Do góry
Irenka - najśmieszniejsze jest to, że nie lubię różowego koloru... a Ty mówisz że peruczkę mam ładną

I brzoza w wychodkiem... po prostu koszmar.. już te różowe włosy piękniejsze.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 15 kwi 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ania, takich chyba jeszcze nie masz

Gabrielo.. angielskie rabaty śnią mi się po nocach... to jest to co najbliżej memu sercu
Mekonops piszą że kapryśny, ale kocham niebieskie kwiaty Masz go????
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:24, 15 kwi 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Przegapiłam taką okrągłą liczbę, gratulacje i przesyłam pierwsze w tym roku pąki powojnika, fotka dzisiejsza wieczorkiem prawie

jak mi jeszcze napiszesz jaki to powojnik, to będę wdzięczna może to Purple Spider?
Ogród w skali mikro :) 23:23, 15 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Stelaż został zdemontowany... .. Achhh ,ta Twoja pamięć ...... Gałęzie były zbyt ciężkie ,stelaż strasznie obwisał .. A teraz robił się już zbyt krótki na te wydłużające się , ciężkie gałęzie.. Stąd go rozwalililiśmy

A to co nadmiernie obwisało zostało obcięte

Teraz uważać trza , bo tendencja do obcinania fffszystkiego co obwiśnięte gdzieś mi się zakodowała ....,

Od nadmiaru pracy chyba mi na dekiel bije

Ło matko co się tu wyrabia wszystko obwiśnięte chcą obcinać...sprawdzam, ale na razie nic takiego nie mam... ale na miejscu facetów to bym się zastanowiła zanim bym do Ciebie przyjechała.
sprawdzanie klasówek nieźle daje się we znaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies