Dzięki wszystkim- zmieniam barwy- z fioletowo granitowych na zielono żółte
Posadzone skalniakowe- ale to nie skalniak ( ostrzegam) tylko taka rabata żwirowa....
Słonecznice- podobnomjednoroczne, szkoda, ale sa urocze jak w słońcu rozwijają swoje kwiatki
fajny ten prosty kształy. Jak na części róże, to zrób podział tej rabaty, np ścieżką- dziecko będzie miało dobre dojście jak przyjdzie moment 'wiszenia' na drzewie razem ze szpakami, i będzie mocno wydzielone na strefy z rózami i z gatunkami pod drzewo.
np tak:
pisalam kiedys ze obciacham swojego bukszpana i zrobilam to troche nieudolnie ale coz stalo sie oto on
muszę jeszcze zagospodarowac teren kolo niego moze go podsadze innymi malymi egzemplarzami amy go zarosly od spodu i wrozly sie w niego a dalsza część ten taki pasek mam zamiar obsadzic tuja nana miedzy nie irge ploząca poniewz wjazd jest nieco nizej i bedzie tak ladnie zwisac a z tylu może trawke ale nie wiem jaka
wietrzyku, jak sama nazwa wskazuje - Ty hulałaś po ogrodzie, taki nick zobowiazuje
u mnie też wiszą wywieszki, gdzie były - obiecuję sobie, że wszystko skataloguję w wolnej chwili i wtedy odepnę (bo bardzo nie lubie tych etykiet na roślinach), rodki śliczne, zdrowe
To irysy trawolistne- iris graminea. Podobne do syberyjskich, ale ciut niższe i kwitną nisko nie wystają ponad kępę. Pachną mocno truskawkowo. Lubię je, trzymają piękną formę liści aż do mrozów.
Zdjecie z zeszłego roku:
Budki lęgowe są, nawet zamieszkałe. Na stałe mamy różne sikory, rudziki, dziecioła zielonego, teraz słowika.