Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:46, 21 lip 2016

Do góry
ULA
nowy tamaryszek, młody ale biały juz dziś kulkowałam, zagęści się, pień oczyściłam z odrostów; ten dzwonek u mnie 2 lata, ale w gruncie, myślę, że skoro w donicy inne wytrzymują, czyli zimują, one tez dadzą radę.
Fajnie było znowu ich widzieć, ale nieodparcie juz ich do domku ciągnęło
ENSATA
Gosiu dziękuję, te okna idą mu błyskawicznie1 dzień i są

lilie w trawie, chyba je przesadzę, albo może za rok będą większe, bo to z wiosennego sadzenia
na pierwszym planie pampasowe widać

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:40, 21 lip 2016

Do góry
MALA_MI
ogromna ci rośnie, ale chyba więcej miejsca musi juz mieć
Cieszę się, ze niebieski zakątek podoba się

ELA
to jest zwykły orzech włoski, był zbyt ekspansywny, stąd cięcie; po sąsiedzku za murem jest orzech sąsiadki, liście i orzechy lądują u mnie, a jak by to razy 2...padłabym od roboty
Miło mi to słyszeć, że u mnie tez jakieś inspiracje są
Berberys niekontrolowany, ma swój niepowtarzalny uroki jest bezobsługowy wtedy
SYLWIA
w sumie doszliśmy do wniosku, że kolejne zakupy ławek bez sensu, skoro można samemu zrobić dzięki

KASIK
no to rozszyfrowaliście
Kasia widziała, chyba się podobało, mówi że roboty mam, że hej kazała się nie przemęczać
Phanton czeka na miejsce, nie wybrałam, wielkie dzięki
EWSYG
Niestety nie, dopiero tej pracy jest. Mniej pewne rzeczy w oczy się rzucają, czytaj chwasty, ale pracy jest od groma, choc ciągle robię, nadal idealnie nie jest i nie będzie, to nie na moje możliwości czasowe i siłowe

ULA
tak, to ona, mam kilka w kilku miejscach
nazwa Sum & Substance.

OLGA80
w tamaryszku jedna tylko kulka, po obcięciu konara, rosnie to jak wariat, stąd kulkowanie, reszta idzie jak chce i ile chce; nowy tamaryszek- biały, pocięłam w kulkę dziś i ogołociłam pień, będzie inaczej prowadzony. Dzięki
o poranku
sadziłam nowo zakupione jeżówki, nawiozłam nawozem startowym, ciut plewiłam
podpinałam leżące lilie i jeżówki

orientalne pełne, pachnące rosną u mnie od 4 lat, czyli zimują
na kilku puste pąki

Rododendronowy ogród II. 11:26, 21 lip 2016

Do góry
Bożenko, cudne masz lilie i jezowki. Jezowki u mnie jeszcze bardzo małe, bo kupowane były w tym roku kiedy doczekam sie takich łanów jak u Ciebie.
Ogród - Azyl Amatora 09:59, 21 lip 2016

Do góry
Robertop napisał(a)
Teraz królują lilie i floksy:

Cudny busz
Ile kwiecia...i jaki dojrzały i rozrośnięty masz ten ogród
Pozdrawiam!
Ogród - Azyl Amatora 09:49, 21 lip 2016

Do góry
I kolejne lilie:

Ogród - Azyl Amatora 09:45, 21 lip 2016

Do góry
Teraz królują lilie i floksy:

Moja działka na Dębowym Lesie 07:35, 21 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)
dziekuje
W nastepnym sezonie przytne moja rapsody jak Ty
Moze bedzie miala wiecej kwiatow. Zastanawiam sie czy jej czegos nie dosadzic, ale to wiosna

Dosadż do nich lilii, albo mieczyki. Fajnie wyglądają.
Ja mam i to i to.I jeszcze liliowiec. ale młody i jeszcze w tym roku w tym mieejscu nie zakwitnie
zoja napisał(a)
Ps. Ta janon przepiekna!

Tak to cudna róża.Na jednej łodyżce ma po kilka kwiatów.A ta zmienna kolorystka.Jest cudna.Moje serce mi ona też skradła

Hortensja Kyushu - jako pierwsza przyszła do mojego ogrodu i zapoczątkowała kolejną ogrodową- hortensjową miłość!! i lilia Nymph

Chyba pójdzie na jesieni do przesadzenia.Bo taka jasna i mały kontrast daje z tą hortką .Tutaj muszę kupić jakąś ciemniejszą lilie.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 01:14, 21 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
mam przegorzany a myślałam, że mam mikołajki . Tylko mnie takie myśli nękają.
Sprzątać?

Ha, ha, ha... nie wiem czy warto... na razie braki czasowe..

Moje lilie... mają w tym roku ..często 1 kwiat... a mikołajek mi padł na amen... szkoda, bo był piękny

Do raju daleko - u Ewy 19:07, 20 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No bylinowa pięknie się prezentuje i ta pysznogłówka o tak nieoczywistym kolorze mnie zachwyca
Liliom daj szansę bo azjatyckie zwykle wyrastają do ponad metra chyba, że jest to jakaś miniaturka, ale niekoniecznie. W pierwszym roku po posadzeniu lilie zawsze są niższe słabsze i mają mniej kwiatów

Ten kolor pysznogłówki jest śliczny Ale Twoje też mi się podobają Widziałam na żywo u Iwonki

Nie wiedziałam, że lilie potrzebują czasu, myślałam, że od razu wyrosną takie wielkie. Bardzo bym chciała, żeby mi takie wyrosły jak u Kindzi I żeby się kociły
Skąpana w słońcu 15:19, 20 lip 2016

Do góry

Upojnie pachną lilie. Mam ich mało a zapach jest bardzo mocny, jeszcze nie wszystkie kwitną

Do raju daleko - u Ewy 14:25, 20 lip 2016

Do góry
No bylinowa pięknie się prezentuje i ta pysznogłówka o tak nieoczywistym kolorze mnie zachwyca
Liliom daj szansę bo azjatyckie zwykle wyrastają do ponad metra chyba, że jest to jakaś miniaturka, ale niekoniecznie. W pierwszym roku po posadzeniu lilie zawsze są niższe słabsze i mają mniej kwiatów
Moja działka na Dębowym Lesie 12:52, 20 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Twoje lilie mnie powalają Aniu
a strazniczka ogrodu przepiękna

Dzięki, pracusiu
Fiona coraz jakąś ( już po sąsiednich działkach i za siatkę chodzi na polowania) myszkę albo nornicę przynieie
JP II

Piilu

Moja działka na Dębowym Lesie 12:39, 20 lip 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Ależ kwiatowo! Pięknie! Dalii zazdraszczam, bo nie mam, ale czego ja jeszcze nie mam!

Dziękuję
Tak własnie starłam się, dalej staram , aby coś o kazdej porze roku było kwitnącego .
Może na jesieni juz mam mnij kwiatów i kolorów
U mnie część juk zaczyna przekiwać, a część jeszcze kwitnie.Może dlatego,że trochę tuje ich zasłaniają i słońce nie pali ich mocno .
Lilie liliowce, róże,, jeszcze sa cudne
Dalijek mam tylko kilka
W ogródku Iwony 11:35, 20 lip 2016

Do góry
No nie wiem które rośliny chwalić Iwonko, bo wszystkie masz obłędne Lilie , ostróżki, jeżówki, przewrotnik , na te piękności choruje już od jakiegoś czasu u Ciebie wyglądają zjawiskowo Bardzo przyjemnie było znów oglądnąć Twój ogród
Z powodu psiaków jest mi bardzo przykro dwa dni temu miną rok, jak mój piesek odszedł, a pustki nie umiem zapełnić do dziś. Dobrze że masz jeszcze jednego pupila, bo wtedy może pusto jest jakby troszkę mniej .
Ściskam
Moja działka na Dębowym Lesie 07:38, 20 lip 2016

Do góry
Twoje lilie mnie powalają Aniu
a strazniczka ogrodu przepiękna
Rododendronowy ogród II. 01:25, 20 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lubie na nie patrzec , zarówno na floksy jak i na lilie ale obydwie rabaty poprawek wymagają bo lilii czesc zgniła a floksy muszę troche poprzesadzac.

Jej, Bożenko, masz cudowną rabatę floksową. Taką rzeczkę rok temu widziałam w Pęchcinie, ale twoja ładniejsza.
Rododendronowy ogród II. 00:57, 20 lip 2016

Do góry
Nie narzekaj więcej na swój ogród.. lilie może cześć padła, aele te co są są... piękne ,wielkie......

Rabata floksowa jest cudowna.. i jak zwykle zajrzałam jak są motylki

Nachyłki miałam różne .. ale tylko ten zwykły zimuje bez problemu I jest fajny, lubię go
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:04, 19 lip 2016

Do góry
Pochwalę się
lilie tygrysie wysiane dwa sezony temu z cebulek przy listnych zakwitły pierwszy raz

i liatra z wysianych od Reni
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:32, 19 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Zakwitły mi nawet lilie, nie pożarte przez slimaki?

Cudna ta lilia, znasz nazwę?
Podwórkowa rehabilitacja 21:18, 19 lip 2016

Do góry
Witajcie
Salon pomalowany, Siostra mi pomogła. Ogłaszam koniec remontu
Dorotko dziękuję. Ale mam u Ciebie zaległości, jutro nadrobię.
Lucy z tą podstawówką to przesadziłaś ale dwa lata po liceum to już pasuje.
Jak na te czasy to i tak bardzo wcześnie. Oczywiście wszystko ma swoje plusy Ooo nie trafiłam z floksikiem
Iwonko dzięki w imieniu Wiki, dziś składała papiery i się wzruszyła.
Zobaczymy co będzie dalej.
Myszki kupione ale nie posadzone. Może jutro dam radę ale priorytet to ogarnianie bałaganu w domu.
Dla Was hortensja Bobo. Zakwitły lilie i kosmosy ładnie wyglądają oraz liatry fioletowe. Może jutro zdjęcia zrobię?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies