Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje zmagania ogrodowe 21:42, 05 maj 2014

Do góry
No to faktycznie złapało trochę u mnie na ogrodzie przeciągi ale ogród jest między domami i to chyba rośliny ratuje ja myślę, że to jest ta wczesna"zośka" i już będzie dobrze od 7.05., deszcz norwedzy zapowiadają Na lepszy humorekzdjęcie z wczorajszego wieczoru
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:38, 05 maj 2014

Do góry
Irenko życzę ci wszystkiego naj naj naj Ściskam Cie serdecznie i buziam goraco
Serduszko dla Ciebie

Mój 4 arowy azyl... 21:34, 05 maj 2014

Do góry
Iwonko, i my dziękujemy Wam za miłe spotkanie. Mam nadzieję, że bliskość naszych miejscowości pozwoli na częstsze wzajemne wizyty

Iwonka z dwoma panami M
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:32, 05 maj 2014

Do góry
Ostatnie tulipany. Chyba?

I panny dziewanny z kocimiętką

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:32, 05 maj 2014

Do góry
Sto lat,sto lat, niech żyje nam !
Mój 4 arowy azyl... 21:29, 05 maj 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Basiu, mam nadzieję, że dotarliście szczęśliwie do domu. Bardzo było mi miło Was gościć i jeszcze raz dziękuję za piękny prezent z miłą dedykacją. Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy Pozdrawiam serdeczne

Ps. Po Waszym odjeździe uświadomiłam sobie, że nie zrobiłam ani jednego zdjęcia - chyba z wrażenia. Dobrze,że chociaz Ty coś cyknęłaś.

Iwonko, najpierw wstąpiliśmy na działkę, aby wyładować rh i posadzić podarowaną kocimiętkę

Rh Album Novum, Catawbiense Boursault

i Helsinki - wszystkim od razu zaaplikowałam do donic preparat Calypso

Twoja kocimiętka już rośnie u mnie
Tulipan - Tulipa 21:23, 05 maj 2014

Do góry
Zrobiłam o 19.00 zdjęcie
A miało być tak pięknie.... 21:20, 05 maj 2014

Do góry
Tak wyglądają moje hakony zielone po zimie,na dzień dzisiejszy

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:19, 05 maj 2014

Do góry
Irenko kochana wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze dla najcudowniejszego uśmiechu
Całuski serdeczne No i bukiet

Ogród przed domem POMOCY! 21:16, 05 maj 2014

Do góry
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie!

Kilka dni temu trafiłam na to forum i tak przeglądając, czytając, stwierdziłam, że może założę własny wątek i jakaś dobra dusza mi pomoże.

Mam problem z ogrodem przed frontem domu. Jakoś rok temu zagospodarowałam tę część ogrodu. Miało być minimalistycznie, prosto, ale dziś nie mogę na to wszystko patrzeć. W weekend majowy zabrałam się do pracy. Na zdjęciach widać, że wszędzie był kamień (bo niby wygodnie i "czysto", a do szału doprowadza mnie zielsko wyrastające spod geowłókniny), jednak wpadłam na pomysł, żeby rząd tuj ograniczyć ekobordem, a dalej zasiać trawę. Miejsce pod oknem, gdzie zasadziłam lawendę, rząd miniatur iglaków (nie pamiętam nazwy) i pod płotem (ze względu na zbierającą się tam wodę) również miało być ograniczone ekobordem, a w środku ta trawa. Jednak tak myśląc intensywnie stwierdziłam, że chyba nie będzie to dobrze wyglądało. Mam tam 2 klony szczepione na pniu i 3 brzozy (tego nie chcę ruszać) Dokupiłam czerwonego berberysa, jałowca płożącego i tawułę, ale pomysłów brak

Tak samo z półkolem po drugiej stronie ścieżki. może przerobić je na kwadrat? I co tam dodać? Bo chyba ta magnolia i miniatury ograniczają wszystkie pomysły...
Mam nowoczesny dom, chcę mieć nowoczesny ogród (trawy mam sporo z tyłu domu i ona na pewno zostanie), ale w głowie pustka!
Może ktoś mi coś podpowie?

Dodam jeszcze, że zależy mi, żeby nie mieć żadnych trujących i bardzo kłujących roślin ze względu na mojego małego synka i drugiego, który pojawi się na świecie za 5 tygodni.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie. I krytykę, bo pewnie będzie jej sporo. Ale przyjmę wszystko na "klatę".

Pozdrawiam,

Dagmara

Przepraszam za jakość zdjęć, ale na dworze już jest ciemno. Ledwo zdążyłam

Jak więcej błędów nie popełnić...... 21:13, 05 maj 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Anetko przepiękne są te tawuły, wyglądają mega extra w połączeniu z zielenią iglakową nigdy nie pamiętam,co to za odmiana ? Ta pienna kula to migdałek dwuklapowy?
Nasz przydomowy ogródek 21:13, 05 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Canningham's

a co za nim ma taki ładny bordowy kolor? Dzięki za to trzymanie kciuków za mnie.Pozdrawiam serdecznie i też trzymam kciuki zebyś nie miał przymrozku.
Ogród, który ciągle zmieniam 21:06, 05 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
ten zakręcik bardzo lubię

wszystko się juz nieźle rozbujało

Pięknie tutaj! Twój ogród mnie nieodmiennie zachwyca! Wpadam czasem pooglądać i poprzechadzać się po Twoim ogrodzie, tak wypielęgnowanym, urokliwym i tajemniczym. Zakręcik pierwsza klasa Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:02, 05 maj 2014

Do góry
Irenko, z okazji imienin wszystkiego co najlepsze ....
Ogród do kwadratu 21:02, 05 maj 2014

Do góry
Justyś... odpocznij sobie

I zaraz się zacznie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:53, 05 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mówię ja Wam,
ja to już zbielałe te kciuki mam,
bo trzymam od przymrozków, żeby nie były,
i trzymam za Sebastiana ile siły,
za Bogusię, żeby rabatek nie "skopała",
Za Bożenkę, żeby w ogrodzie pokazać co miała.
Dodatkowo za zdrowie własne oraz tu i tam.
I już nawet nie pamiętam za co trzymać je mam.

Odpuszczam więc zaginanie,
i w dobrej pamięci miejcie Hanię.

Niesamowita jestes . Dzięki za wiersz i za trzymanie kciuków.
Ogrodowe przygody 20:53, 05 maj 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Mirellko to Gladiator więc jest dość wysoki ok 70 cm i jak przypuszczam będzie miał duży kwiat
Byłam dziś u Ciebie zdjęcia drzew przepiękne

Ślicznie dziękuję Ci za to zdjęcie, jest piękne, dziękuję
Ogród - Azyl Amatora 20:35, 05 maj 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
I już ostatnie tulipany - moje ulubione tej wiosny:

piękne te tulipany
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:34, 05 maj 2014

Do góry
Ogród - Azyl Amatora 20:33, 05 maj 2014

Do góry
Dzisiaj dostałem maila z odpowiedzią na reklamacje i nie moge uwierzyć, że można tak traktować swoich klientów Zareklamowałem dwie rośliny z wiosennych zakupów. U tej pani kupiłem w sumie 15 roślin. Niestety dwie roślin nie dały oznak życia. Po miesiącu wykopałem je, zrobiłem zdjęcia i zareklamowałem. Dostałem odpowiedz:
"Ze zdjęć wyraźnie wynika, że roślinki są zdrowe, to że jeszcze nie wypuściły może być spowodowane wieloma przyczynami na które my nie mamy wpływu.Dostał Pan towar pełnowartościowy, po miesiącu chce Pan nowe roślinki, bo Panu nie urosły. Ja nie jestem odpowiedzialna za to jak były posadzone roślinki w jakiej ziemi czy nie zostały za mocno nawożone lub za mało itp. Pana reklamacja jest bezzasadna."
Czuję się, jakby cała wina za to była zrzucona na mnie
Co sądzicie o tych roślinach:
JEŻÓWKA GREEN ENVY

OSTRÓŻKA DWUKOLOROWA

Dodam tylko, że nazwa użutkownika na allegro to: kwiatki_ogrodowe Nie polecam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies