Kochani włosy, włosami, przyrostry - przyrostami, a ja byłam dziś na giełdzie kwiatowej i zakupiłam coś. Mam dziś po południu studentów z kursu Creatora, będziemy oceniać chyba straty po zimie, bo nie wiem o czym o tej porze mądrze coś powiedzieć, No i co robimy w ogrodzie wiosną.
17 dużych hortensji
Dwa wielkie bukietu fajnych tulipanów- pokarbowanych
Danusiu - cudne zdjęcia - ale jeszcze dwa, trzy tygodnie - na zawsze pozostanie mi w pamięci zdjęcie jeszcze ze starej strony gardenarium frontu kipiącego w świeżych przyrostach wszystkiego - takie ogrodowe BUUUUUUM
Zamiast ostrokrzewu lepsza będzie trzmielina Emerald'n Gold, tylko trzeba ją nisko po ziemi ciąć, żeby rozłaziła się płasko. Nie żałować.
Tojeść będzie zimą brzydka, bo brązowieje, ale za to w pełni lata jest żółciutka bardzo.
Polecam trzmielinę, bo zimozielona.
Tojeść Aurea latem
Zimą
Dzięki Danuś - chyba faktycznie zdecyduję sie na Emerald Gold, tylko powiedz kiedy można ja ciąć i w jakich odległościach sadzić.
Trzmielinę tnie się wiosną - ale późniejszą, bo teraz już rośnie. Odległości? zależy jakiej wielkości krzaczki Jeśli chcesz od razu mieć efekt to posadź gęsto - żeby już się stykały, jak mniejsze krzaczki to co 30-40cm?