Kasiu, wstyd ale musze zapytać- jak mam dodać ogród do ulubionych???? Jakas niekumata jestem
Ja go dodałam do ulubionych w mojej przeglądarce (nie wiem jaka jest u Ciebie). Na pasku przeglądarki jest zakładka ulubione, jak na nią klikniesz to pojawi sie opcja "dodaj do ulubionych" - tylko musisz mieć dany ogród otwarty. Mam nadzieję , że pomogłam.
Do przeglądarki to wiem, tylko w powiadomieniach widzę "obserwowane wątki" i byłam ciekawa jak mam tu dodać wątek , szczególnie teraz kiedy jest juz tak dużo ogrodów
Napisz posta w danym wątku i ukaże się zaznaczenie, zrób "ptaszka" wtedy w kwadraciku
Danusiu BARDZO dziękuję za cenne rady. Na pewno z nich skorzystam. Fajnie wyszlo z tą rabatą 1, bo wyprzedzasz moje myśli i zamiary, no ale wcale się nie dziwię - TAKIEJ INTUICJI TYLKO POZAZDROŚCIĆ. Na 1 też myślałam o buku (Purpurea Pendula lub Purple Fountain czy może jakaś inna odmiana?) otoczony zawiajskiem bukszpanowym (czy może lepiej otoczyć kółkiem?) aha i nie wiem czy słońce tylko do południa będzie dla niego wystarczające? Myslałam też o milorzębie mariken (zarówno buk jak i milorząb bardzo mi sie podobają).
Dobre drzewa do pólcienia, u mnie tak właśnie rosną.
Jutro może się dużo dziać. Będzie spotkanie z Rysiem (Richie) no i Ana przyjeżdża i odwiedzi Anulę, a przy okazji i mnie Cieszę się bardzo, a może Rysia uda się namówić na małe co nieco
oooooo jak fajnie To ja już nie moge sie doczekać fotek ze spotkania
Jakże się cieszę, że pokazujecie spotkanko Pozdrawiam a jutro ode mnie będą zdjęcia
Rysio u mnie i Ana u Anuli
Danusiu....jest to kolejna osoba którą poznaję dzięki Ogrodzowisku....... tu jest naprawdę zbiór tak wspaniałych ludzi, że aż wydaje się to niemożliwe i nierealne..... Pozytywnie zakręcona ekipa
To jutro ogladamy kolejne spotkania
Danusiu proszę o radę, co można zrobić gdy na działće jest 1.5m gliny? Chcemy trochę trawnika i rośliny? Czy masz jakąś sprawdzoną listę roślin? pozdrawiam cieplutko
To trudna sprawa, wiercić dziury do piasku i wypełniać je żwirem.
Ogród będzie cierpiał.
A co pod gliną?
Jeśli piasek to:
Humus zebrać, część gliny wywieźć, uformować ze spadkami, resztę wymieszać z piaskiem, dokupić ziemi, nawieźć, założyć drenaż.
Inaczej ogród nie będzie rósł.