Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:53, 16 lut 2017

Do góry
Hmm, u mnie w ogrodzie taka sytuacja

Gracilimusy i część ML ścięta

Trzy hortensje również poczuły sekator.

Plan na kolejny tydzień:
-wyciąć do końca ML
-miedzian
-czyszczenie smaragdów
-przycięcie grabów
-kupić kwiatuchy i obsadzić wszystkie donice
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:48, 16 lut 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
U mnie na pewno bedzie wiosenne ognisko....Oczywiscie nie wszystkie trawy na raz, tylko na kilka- na rozpałkę

Świetny pomysł! A suche trawy to idealna podpałka
Buziaki Aniu
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:47, 16 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Dziewczyny, odnośnie zagospodarowania suchych miskantów, widziałam w Mai dwa pomysły: w jednym odcinku facet robił z nich bardzo sympatyczne płotki, podobne do tych z wikliny, a w innym rozdrabniali je i rozrzucali jako ściółkę na rabatach.
Same osądźcie, co łatwiej będzie Wam zrobić

Asiu, dziękuję za pomysły! Ściółka dobry patent, nawet takie rozdrobnopne dać do kompostownika ale nie mam rozdrabniacza...muszę pomyśleć nad czymś takim bo za rok to już będę miała duuuży problem z wyciętymi trawami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:45, 16 lut 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)

tak też mi się kojarzyło-czyli dobrze pamiętałam tylko czemu nie miałam Cię w obserwowanych-nie mam pojęcia
ale już się poprawiam i będę na bieżąco

Kasiu, ja też często tak mam Nic się nie stało
Pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:44, 16 lut 2017

Do góry
Kuba napisał(a)
Paulina poczułaś dzisiaj wiosnę??? Już trawy ciąć? Oj poszłabym już w ogród

Ewka, wczoraj było takie ogólne sprzątanie czyli mały rozruch ale dzisiaj zaszalałam Nie powiem Ci czy już trawy ciąć bo póżniej w razie czego nie chcę oberwać, ze to moja wina Madzenka podaje bezpieczne terminy cięcia wszystkiego.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:41, 16 lut 2017

Do góry
Nett napisał(a)
Właśnie doczytałam, że u Was już wiosna i aż zaniemówiłam. U mnie w nocy było -10 C. W dzień co prawda na plusie, ale noce zimne. Jeszcze do ogrodu nie wchodzę.

Anetko u nas już prawdziwe przedwiośnie czego życzę i Tobie!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:40, 16 lut 2017

Do góry
Tess napisał(a)
\
????
Gdzie Ty mieszkasz? W Afryce?
U mnie zima w pełni, dzisiaj po raz pierwszy było może kilka stopni ponad kreskę.

Ale promanal już chyba czas nabyć. W ubiegłym roku o tej porze było już po zabiegu.

O Tess! Jak miło Cię widzieć
Mieszkam w Polsce, na Dolnym Śląsku A temperaturę taką pokazywał termometr w momencie gdy słońce świeciło na zewnętrzny czujnik

Z tego co wiem Promanal używamy jak średnia dobowa wynosi 12 st., za chwilę będzie można używać miedzian jeśli ktoś ma taką potrzebę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:35, 16 lut 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

No właśnie szybko zleciała, obecna przez remonty w domu też jakoś przeleciała
Dziś w końcu na plusie może bez szaleństw bo raptem +2 ale słońce tak pięknie świeciło, że zapachniało mi wiosną. Śniegu jeszcze mam sporo ale na najbliższe dwa tygodnia pokazują plusowe temp. więc jest szansa, że zniknie.

Oluś czyli wniosek z tego taki, że trzeba sobie na zimę zaplanować jakieś większe projekty do zrealizowania Czekam razem z Tobą na podkarpacką wiosnę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:34, 16 lut 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
Zazdroszczę Ci Polinko tej wiosennej wycinki traw. Już bym z sekatorem po ogrodzie biegała, ale u mnie zima panoszy się na całego. Dzisiaj cały dzień mgła i szadź, a na termometrze zaledwie 0 stopni, a miejscami nawet -1. Śniegu nic nie ubyło, a sezon wiosenny to chyba w kwietniu rozpocznę
Pozdrawiam Polinko

Cześć Joanko

Pamiętam, ze u Ciebie niestety zawsze długo zima trzyma Może w tym roku będzie inaczej i wiosna Cię zaskoczy Oby tak się stało bo wiem jak wszyscy jesteśmy "wygłodniali" po tej zimie

Buziaki
Droga do spełnienia 10:58, 16 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
znam ból sprzątania po piesach Mam tylko jednego dużego i wiem o ile więcej jest pracy niż w ogrodzie bez psa. Dzisiaj mojemu zapowiedziałam, że wiosna idzie- koniec jego swawoli po rabatach Pewnie znów przez kilka dni będzie sobie przypominał gdzie może wejsc a gdzie stop

Macham sekatorkiem Kamilko

a w sobotę będzie dupa
Madżenie ogrodnika sezon 2017 06:36, 16 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen czy tej giełdy nie możemy przenieść na najbliższą sobotę?
Chcę już stokrotki a casto ma jakiś wewnętrzne problemy z dostawcą...

Poli ja w najbliższą sobotę nie mogę, zajęta jestem

25 lutego większości dziewczyn nie pasuje, ale jeśli ktos jest chętny to ja pojadę, bo z kolei potem nie będę mogła przez kolejne 2 weekendy. A mam juz nieodparta chęc powitania wiosny w donicach przed domem!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:55, 15 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

To Cię Edytka pocieszyła Wryy, smaragdy...

Zdrówka Reniu

Edytka dobrze pamięta, że od czyszczenia smaragdów rozpoczynam sezon ogrodowy ... dzięki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:37, 15 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu, dziękuję ale jak dobrze pamiętam to w tamtym roku już u mnie gościłaś

tak też mi się kojarzyło-czyli dobrze pamiętałam tylko czemu nie miałam Cię w obserwowanych-nie mam pojęcia
ale już się poprawiam i będę na bieżąco
Moja codzienność - ogród Oli 18:47, 15 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ola, dobrze pamiętam, że polecałaś do dzielenia miskantów użyć piłki do drewna, takiej zwykłej ręcznej?

Zwykłej najzwyklejszej tylko ostrej męczyłam się łopatą, siekierą a piłą poszło raz dwa, seslerie skalną też nią dzieliłam. Choć jest mała i niepozorna to bryłę korzeniową ma jak kamień
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:43, 15 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

U mnie dzisiaj +26 pokazywał
\
????
Gdzie Ty mieszkasz? W Afryce?
U mnie zima w pełni, dzisiaj po raz pierwszy było może kilka stopni ponad kreskę.

Ale promanal już chyba czas nabyć. W ubiegłym roku o tej porze było już po zabiegu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:41, 15 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ola to już dwa lata Pamiętam tą zimę 2014/2015 na forum po której stwierdziliśmy, że dzięki intensywnemu planowaniu wielu ogrodów na forum nie była wcale taka zła i nnawet przeleciała...

Jak u Ciebie sytuacja zimowo-wiosenna?

No właśnie szybko zleciała, obecna przez remonty w domu też jakoś przeleciała
Dziś w końcu na plusie może bez szaleństw bo raptem +2 ale słońce tak pięknie świeciło, że zapachniało mi wiosną. Śniegu jeszcze mam sporo ale na najbliższe dwa tygodnia pokazują plusowe temp. więc jest szansa, że zniknie.

Moja codzienność - ogród Oli 18:31, 15 lut 2017

Do góry
Ola, dobrze pamiętam, że polecałaś do dzielenia miskantów użyć piłki do drewna, takiej zwykłej ręcznej?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:29, 15 lut 2017

Do góry
anetta napisał(a)
Ja też się wstrzymuje z trawami jedynie tutzyce musagonska ściskam bo już na nowe odrosty Ale przykryłam ja tym chodziłem

Cześć Anetko
U mnie już początek wycinki ale ja wariat wiosenny

Podrawiam wiosennie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:27, 15 lut 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Poli wiosna mam nadzieje ze idzie. super ze u Ciebie już przypominajki. ja id mam mało więc pewnie będę skubac.

Kamilko, czytałam u Ciebie, ze i Ty masz wiosnę! Cieszę się razem z Tobą
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:25, 15 lut 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie trawy już ścięte. W słońcu było powyżej 10 stopni na plusie. Co robisz z suchymi badylami po miskantach? Odczuwam wewnętrzny opór przed paleniem z powodu możliwości zadymienia okolicy. W kompostowniku zabrakło mi miejsca.

Haniu, kilka dni temu czytałam, że czułaś się odosobniona w swoich działaniach ogrodowych. Nic nie pisałam bo mnie nosiło, ze można już działać a u mnie jeszcze mrozi. Ale dzisiaj i u mnie sezon ogrodowy otwarty Pierwsza kawa w tym roku wypita w ogrodzie, 4 miskanty ścięte Ach jaka jestem szczęśliwa!

Niestety nie mam żadnego mądrego sposobu na pozbycie się suchych traw. Palę w ognisku...Miałam plan na pakowanie w worki ale u nas dopiero w kwietniu odbierają bio.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies