Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród długi 14:58, 14 sie 2022

Do góry
Mirka napisał(a)

O tym cięciu letnim Seslerii pisała też Polinka że tak robi i przez zimę jest ładna . Ale ja o tym zapomniałam .

Cześć Mirko U Polinki wlasnie o tym czytałam Może zetnij jeszcze swoją? Ja na jednej rabacie cielam w lipcu, a na tej przy donicy w ubiegłym tygodniu. Teraz tak wyglądają.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:35, 14 sie 2022

Do góry
Great Star.

Magical Flame.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:29, 14 sie 2022

Do góry
Vanille Fraise.

Sundae Fraise.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:22, 14 sie 2022

Do góry
Blaumeise.

Nn.
Ogród z zegarem 14:04, 14 sie 2022

Do góry
Agatorek napisał(a)
Bożenko, haha, już nie będę robić zakupów . Tablet mi się zawiesił/zablokował dość nieoczekiwanie (jakieś pół godziny przed tym normalnie go używałam), a przy kompie nie chce mi się siedzieć. Dodam, że w lutym skończyła się gwarancja

Asiu (jakie Ty masz wielkie oczy ), jakiś czas temu były już takie (w zeszłym tygodniu chyba)

Jak wszystko inne, ma dużo słonka
. Bardzo ładnie wybarwiła się ta Polestar
Ogród Basi i Romka 13:44, 14 sie 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
U nas żar, do tego wiatr, który pomaga wszystko wysuszać, mało roślin kwitnie, to co zakwita szybko przekwita w tym upale ale dziś ma padać, porazstawiałam już wszystkie puste wiadra przy beczkach, jak się zaczną napełniać to będę zbierać wodę, narazie czekam

I taki suchutki trawnik

U mnie wygląda identycznie trawnik a w innym miejscu jeszcze gorzej bo nawet sam piach został jak zgrabiłam suche siano. Kawałeczek trochę zielonego trawnika mam tylko pod jednym drzewem.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 13:35, 14 sie 2022

Do góry
Ogród Basi i Romka 13:22, 14 sie 2022

Do góry
I jeszcze takie drobiazgi jak patrzę na te wszystkie kulki, to myślę, że do naszego ogrodu jesień zagląda

I wczorajszy zachód słońca, fajnie wyglądało to drzewo na tle zachodzącego słońca, udało mi się go uchwycić jak wracaliśmy z nad jeziora, lasów u nas nie ma za dużo, jak na sawannie, suche trawy i kikuty drzew, ale coraz więcej się odradza, są też nowe nasadzenia od nawałnicy minęło już 5 lat.

Wzgórze chaosu 13:20, 14 sie 2022

Do góry
Znalazłam jeszcze fotki czerwcowe, masa mniejsza ale już widać potencjał
Wzgórze chaosu 13:08, 14 sie 2022

Do góry
Zawsze kiedy parkuję w tym miejscu mam jakieś motyle w brzuchu
Takie maleństwo a tyle radości.

Do góry

Jestem bardzo zadowolona z tej rabatki. Wydaje się być fajna na każdą porę roku.
Zimą będą cisy, wiosną ciemierniki, latem bodziszki, molinie, brunery.
Ciekawa jestem jej jesiennej odsłony.
Bardzo podoba mi się połączenie molini Variegata z brunerami.
Niby dwie skrajne tonacje, zimna i ciepła, nigdzie tych roślin zestawionych razem nie widziałam. Normalnie duma mnie rozpiera

Werbena sama przywędrowała, niech gwiazdorzy, bo wybrała dobry kącik na tej rabacie.

Do góry
Lipcowy szoł

Ogród w Klein Kottorz 13:08, 14 sie 2022

Do góry
daszum napisał(a)

Aż się przyjemnie patrzy na takie żywe kolory zieleni pięknie, soczyście, hortensje przepiękne
Wzgórze chaosu 13:06, 14 sie 2022

Do góry
Ciemierniki Ice N'Roses Red w marcu w słoneczne dni świeciły na rabacie.

W marcu udało mi się znaleźć 4 fajne kulki cisowe w bardzo dobrej cenie. Super się przyjęły i przyrosły.
Brunery obudziły się jako pierwsze, hortki przycięłam bardzo nisko, reszta spała

Zdjęcia z ostatniego dnia maja pokazują, że do towarzystwa dołączyły molinie i bodziszki a ciemierniki przybrały limonkowe odcienie.

Do góry
Tyle roślin zostało mi po skończeniu rabaty przy drewutni.
Wiedziałam tylko, że będą hortensje i próbowałam coś do nich dopasować.

Finalnie 11.11.21 r. tak to wyglądało, a raczej usychało

Do hortensji dosadziłam brunery Silver Heart i Sea Heart, molinie Variegata, bodziszki Rozanne - wiem, nie widać, ale uwierzcie są korzenie
Jest 1 kula cisowa i doniczki zapowiadające kolejne. Przesadziłam też tutaj 3 ciemierniki.

Do góry
Impulsem do zmian stała się sprezentowana hortensja Little Lime. Anetka dziękuję

Wykopałam wrzosy (relacja już była), ale pokazuję raz jeszcze jak brzydkie były ich doły.

Ziemię przekopałam, wygrabiłam. Kancik obowiązkowy
Roślin nie ma, trawa taka se, ale z kancikiem zawsze ładniej.

Klon jesienią pojechał do siostry. Ma się tam świetnie po zimie, dostał super wyeksponowaną miejscówkę.
Tu nie pasował a i miejsca za mało.

Do góry
Dawno nie było raportu z cyklu "remontuję" A przecież co chwila coś tam dłubię. W tempie żółwia, ale jednak.
Na pierwszy ogień pokażę metamorfozę wrzosowiska.
Jak patrzę na te dwie fotki z 2018 r. to stwierdzam, że ta część była taka sobie stylistycznie, ale przynajmniej zadbana.
Wrzosowiska już nie ma, powstała rabatka z której jestem bardzo zadowolona, ale cała reszta woła nadal RATUNKU!

Wracając do wrzosów, nie zapomnę jak Kondzio oglądając to miejsce, powiedział coś w stylu:
"a po co tak się to wije, nie lepiej prosto?"

Zdecydowanie lepiej prosto
Uporządkowałam też kolory, ale nadal zgrzytało, co widać u mnie po bałaganie.
Uwielbiam plewić, robić kanciki, a tu "burdello".
Wrzosy po zimie marne, część wypadła, przybył klon na pniu - nie wiem po co
Na wolnym kawałku zarośnięte poletko stipy.

Ogród Basi i Romka 13:04, 14 sie 2022

Do góry
U nas żar, do tego wiatr, który pomaga wszystko wysuszać, mało roślin kwitnie, to co zakwita szybko przekwita w tym upale ale dziś ma padać, porazstawiałam już wszystkie puste wiadra przy beczkach, jak się zaczną napełniać to będę zbierać wodę, narazie czekam

I taki suchutki trawnik

W ogródku emerytki 12:56, 14 sie 2022

Do góry
gogo napisał(a)
Nareszcie pada
A to moje zakupy
Dokupiłam hortensję Little Alf - będzie rosła niedaleko swej siostry.
I jeszcze drugą - Magical Sweet Summer - posadzę między miskantami.

I jeżówki - Papallo Classic Orange-Rose.

I żurawki Paprika na obrzeże - moje parcie na czerwone na podwórku chyba zrealizowałam

Śliczne zakupy, hortensje piękne, ładne duże sadzonki żurawki mają ładny kolorek no i ten deszcz, super, dziś ma u nas padać, oby popadało
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:22, 14 sie 2022

Do góry
Szpalerek bukietowych wieloodmianowy, niektóre odmiany są jeszcze w pąkach np Frise Melba, Mont Blanc, Magical Monlight, Bobo. Niestety trawnik nie jest jak z katalogu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies