Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:16, 21 kwi 2014

Do góry
dziękuję za życzenia świąteczne goście pojechali cisza spokój więc nadrabiam zaległości. Nie miałam czasu na zdjęcia, tak na szybko korony zrobiłam o zachodzie słońca

Kubusiowo II 21:14, 21 kwi 2014

Do góry
A ponieważ dzisiaj uzyskałam zgodę to pokaże Wam z czym walczyłam
Tak było:

Tak było w trakcie....

Ogród z widokiem na jezioro 21:07, 21 kwi 2014

Do góry
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:07, 21 kwi 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
A do uratowanych przed żarłocznymi opuchlakami żurawkami, które wyczyściłam, podzieliłam i posadziłam tymczasowo w doniczkach, wprowadził się zielony strażnik. Zobaczcie sami

Chyba żadne robactwo nie ma z nim szans? Jak myślicie?

...na królewicza mi wygląda...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:03, 21 kwi 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
[img

]

Co to za trawka?
Dwa ogrody 21:03, 21 kwi 2014

Do góry
Margarete dziękuję
Popcarol dekoracje z ubiegłego roku, w tym zmieniły jedynie miejsce, nie miałam czasu na nowe.
Obejrzałam stronkę. Tej plantacji nie kojarzę, zresztą jest ich tam mnóstwo. W Sompolnie byłam w ub. roku po klony, to ode mnie ok. 70 km, oczywiście bliżej niż do Wrocławia. Powinnam właściwie pojechać jeszcze raz, bo jeden z klonów padł i trzeba go uzupełnić. Bukszpany, które posadziłam na nowej bylinowej są do kupienia u nas w soboty na rynku w cenie od 6 do 8 zł. A jakich bukszpanów potrzebujesz?

migawki z ogrodu

Jurajski Ogród 21:02, 21 kwi 2014

Do góry
jurajskie klimaty - wiosna
Ogród Magdalenka 21:02, 21 kwi 2014

Do góry
Madziu ,
Aniu ,
Anitko ,

dziękuję pięknie za życzenia

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:53, 21 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Obchód Toba zrobiony

Kochana.... powiedziałaś by wsadzić tulipany do Geirczusiowych donic.. i nie wytrzymałam... wieczorkiem je przekopałam Nie wiem czy przeżyją, ale.. nie miałam gdzie ich upchać.. wygląda to tragicznie... ale może sie podniosą i staną.
3 geirczusiowe to było mało.. wydarłam inne złomy z zasobów garażowych..

I nie patrz na taras.. upaćkałam strasznie, ale już posprzątane

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:42, 21 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kilka stronek nadrobiłam Ty uciekasz do rodzinki, a ja właśnie odpoczywam po świątecznym rodzinnym maratonie (w większości u mnie). Popołudnie mam wolne (chyba), więc zaraz śmigam do ogrodu na "obchód". Buziaki

A ja obchód obejrzałam Nawet dwa dzbanki przy pergoli ustawiłam od pionu
Wyleciało mi z głowy jak się to nazywa.. chyb ubiorek.. mus dosadzić więcej

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:37, 21 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Mordka mi się cieszy ....
Buziam

No to moja też sie cieszy
Serduszkowo

Jurajski Ogród 20:34, 21 kwi 2014

Do góry
jurajskie klimaty - wiosna

Problem ze skapą. Proszę o pomoc. 20:30, 21 kwi 2014

Do góry
Dziekuję Selly za pomoc. Mi tez zaczyna się bardziej podobać takie uporządkowanie. Pobawiłam sie jeszcze troche i powstało coś takiego.
Tutaj wzdłuz skarpy na dole dałam trzmielinę a żurawki tak w środku skarpy (te czerwone kulki) Dałam też te wyższe szmaragdy jak doradzałaś.I jest tez troszkę lawendy. chodziło mi o to żeby zagęścić jak najbardziej.

Tutaj lawenda na dole, żurawki bordowe i jakieś w kolorze żółtym.

i tutaj troszkę dołozyłam żeby było gęściej.

Co sądzisz o tych pomysłach?? Który wg Ciebie byłby najlepszy?? A może zabardzo już namieszałam
Ogród to moje hobby 20:08, 21 kwi 2014

Do góry
Nati napisał(a)
piękne ostatni chyba katsura ma wyjątkowe listki !
Witam świątecznie. Ten ostatni to Orange dream. A tak wygląda Katsura.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:00, 21 kwi 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:58, 21 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Nasze gratulacje i podziękowania za "Piękny film o ogrodzie i iego niezwykłych właścicielach".
Z wielkim oczekiwaniem, jak na najlepszy film, zasiedliśmy w świąteczny poranek przed Tv.
Mój M posumował, muszę dosadzić rododendronów, dla 4 już wymyśliłem miejsce. Po południu pokazał film gościom. Jest wiele amatorów oglądania jeszcze raz, i jeszcze, (nie licząc nas) dlatego proszę Bogdziu byś w podpisie dodała łatwy dostęp, link dla wszystkich do Waszego ogrodu w Tv.
Piszesz, że ogród jest dla Was i dla wybranych, a my do tych szczęśliwców należymy. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam ten ogród na Ogrodowisku i zamarzyłam by go zobaczyć na żywo, bo był taki, że od razu mówił o jego niezwykłych właścicielach. Jesteśmy szczęśliwi, że byliśmy, widzieliśmy, a że spotkanie było jak przyjęcie weselne w piękny, słoneczny dzień, to co najmniej 40 osób pamiętać i wspominać będzie tamten 19.05.2012r. A ile było jeszcze wybranych na następnych spotkaniach...Wiemy, że trudno policzyć. Dobre serce, gościnność, mądrość, wartości człowieka cenne, do znalezienia rzadkie w aktualnym świecie, my mieliśmy radość znaleźć w Was. Szacunek wielki,
A teraz temat parasolka, rzecz w deszcz konieczna. Patrząc na operatorów przypomniałam sobie koleżankę, która wróciła z USA i przyszła do pracy w takiej nowoczesnej parasolce umieszczonej na głowie za pomocą gumki i "antenek" podtrzymujących. (W Tv powinni też mieć takie amerykańskie, cha, cha...) Należała do osób odważnych, dowcipnych, nie ważne dla niej były opinie ludzkie, ale rozsądek i wygoda. Jak wiele ludzi robi dziś niemądre rzeczy "pod innych ludzi"...Moda, brak odwagi, własnego zdania i stylu? Nie dotyczy to jednak Ciebie, i za to Cię cenimy, nasza kochana Bogdziu z Rododendronowego. I jak nie jestem wylewna, to buziaków do naszych podziękowań przesyłam dużo, dużo...

Dodam jeszcze, że o Tobie i Twoim ogrodzie to należałby się nam długi film. O nenufarach, goryczkach, ptaszkach, jaszczurkach, a Twoje gify?
Bogdziu, dzisiaj nad naszym domem przeleciało 12 bocianów z głośnym klekotem, a my i nasi goście siedzieliśmy właśnie na tarasie, delektując się piwem "własnej roboty mojego M", i stwierdzając jednogłośnie, że 12 bocianów naraz widzimy pierwszy raz w życiu, (co za zlot bociani, wiesz?).

Weroniko na Twoje słowa nie umiem odpowiedziec, bardzo sie wzruszyłam . Dzieki za dobre słowo dla Ciebie i M , Twoich znajomych. Nie umiem dodac do podpisu linku , więc przepraszam ale nie dodam.Piwa tez bym sie chętnie napiła i bociany obejrzała bo taką gromadkę zobaczyc to dużo szczescia potrzeba. Nie wiem dlaczego leciały w tak dużej gromadzie ale najbardziej logiczne wydaje mi sie wytłllumaczenie ze to tamtegoroczne młode które wracaly z zimowego pobytu za granicą , nie musiały się spieszyc bo w tym roku gniazd jeszcze nie założą , ale czy mam racje to nie wiem.Wybacz że nie potrafię piękniej Ci podziękowac, nie tylko Tobie zresztą. Buziaki , liczę na spotkanie w tym roku.
Pomysł na ogród 19:56, 21 kwi 2014

Do góry
no to po Świętach

u mnie wczoraj padało i to nieźle , a ponieważ jest ciepło wszystkie rośliny dostały wiosennego kopa
- a najbardziej trawa , która 3 dni temu koszona znów wymaga kosiarki

może jutro zdążę po powrocie z drugiej, leśnej działki , na którą jadę rano - włączyć po zimie wodę i takie tam wiosenne czynności

dzisiaj na poświątecznej , rowerowej wycieczce "spotkaliśmy" prawdziwą armię

ale, ale ja tu o trawie a magnolka też pięknie wystrzeliła

Mój 4 arowy azyl... 19:48, 21 kwi 2014

Do góry
Pierwszy kwiatek goryczki bezłodygowej

ułudka zadomowiła się szybko

kwitnie czereśnia
Rododendronowy ogród II. 19:45, 21 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Spodziewałam się że będzie dużo do nadrobienia ale aż tyle
Bogdziu, jesteście oboje z mężem bardzo ciepłymi, i serdecznymi osobami w przepięknym, ogrodzie - Serdeczne gratulacje, wypadło wspaniale

Jeden rh swoim kolorem szczególnie wpadł mi w oko
Jak jest Twoje ujecie z Mają jak siedzicie na ławeczce ,taki intensywnie różowy
Jak wiesz o który mi chodzi to napisz jaki ,a jak nie wiesz to znajdę ujęcie .

Pozdrawiam i życzę przyjemnego drugiego dnia Świąt

To Old Port, on jest buraczkowy ale na filmie faktycznie wyszedł intensywnie różowy.

Mój 4 arowy azyl... 19:43, 21 kwi 2014

Do góry
Zawsze, w drodze powrotnej od córki wstępuję na działkę, bo to niejako po drodze do domu. A ponieważ nie byłam na niej prawie cztery dni, to spodziewałam się sporego postępu w kwitnieniu roślin.
I rzeczywiście - rozkwitły tulipany, kolejne floksy szydlaste, czereśnie, migdałek, smagliczka murowa i inne...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies