Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:15, 24 mar 2014

Do góry
Agrest

W sobotę kończyliśmy opaski przy domu:

tu widać dwa różne kamienie, warstwa wierzchnia to grys granioty ten co na rabatkach odzieliny geowłókniną od zwykłego kamyka rzecznego.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:13, 24 mar 2014

Do góry
Truskawki które robiłam z mamą końcem lutego już rosna pięknie, oto kawałeczek
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 13:12, 24 mar 2014

Do góry
Za daleko ujęcie z miłorzębem, zrób zbliżenie i na wszelki wypadek, ułam 1 pąk i dowiesz się, czy żywy czy suchy, innej metody nie ma
Piękny zarys rabat i wspaniałe donice

u mnie możesz nie znaleźć, wstawiam fotki miłorzębu z pakami, porównaj
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:12, 24 mar 2014

Do góry
trzcinniki z czosnkami i jeżówką, tej ostatniej jeszcze nie widac ale już ruszyła

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:10, 24 mar 2014

Do góry
Dziweczyny nic sie nie dzieje, wszytsko jest ok, wolne miałam

Najpierw fotki:

Kupiłam dwie kulki bukszpanowe i sobie przymierzyłam do donicy z rury z PCV:

Mój parapet w kuchni:

Widok z okan w jadalni

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:06, 24 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW........w sezonie będzie już nieźle

bartel_luberda.........Beatko, na forum wszyscy szaleją za buksikami, ja nie cierpię ich zapachu, ale to super roślina

jagoda99............koniecznie bierz rozwód cóż, ludzie są różni, może on jest chory?

malkul.........chyba się uda

Mala_Mi..............tak, ta małą zlikwidowana, rośliny stamtąd, czyli; szafirki, lawendy, tulipany, judaszowiec, powędrowały w inne miejsca, a bukszpany wylądowały na bukszpanowej, pomiędzy nie dałam trawy i żurawki

Pola.......mozolnie idzie, ale warto było to zmienić, cisów za mało, mus 25 dokupić

Marzenko.......przekazałam,; busiki poszły w te puste miejsca, pomiędzy trawki, żurawki i szafirki z tulipanami

Bogdziu....zdrowie psychiczne też trzeba leczyć, ale biorąc pod uwagę nastawienie społeczne, ludzie wstydzą się..za rabatki dziękuję

KasiaWB....my ogrodnicy ciągłe rewolty robimy, długo to potrwa, ale liczę, że chociaż wyjdzie, oby zdrowie było

takie kępy dzielę, będzie sporo sadzonek, oby się przyjęły reszta jeszcze nie wykopana

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:51, 24 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)

Irenko u Ciebie brunera kwitnie ? szok

a na tym pierwszym zdjęciu widzę jakąś fajna kaczkę i cudną donicę chyba - pokaż

Juz od tygodnia kwitną, teraz malutkie, ale zaraz będą giganty, z jednej wychodzi mi 6 sporych sadzonek, a w sumie mam tu 8 kęp
w sezonie jest taka wysoka
tego już nie ma, zlikwidowane
akurat nie mogę znaleźć tej donicy i kaczek, przy okazji pewnie wpadną, to pokażę; Dzidce też kupowałam te kaczki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 24 mar 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Irenka racja. Jak nie szczekają stale to się na prawdę dziwię.... Facet musi mieć coś z głową nie tak! Mam nadzieje, że poniesie konsekwencję.

Gosiu, wiesz ile takich spraw mają, multum...

całą energię dałam tu, szkoda jej tracić na kogoś niedobrego..
ognisko widać centralnie, nadal do zrobienia, ale koncepcja nieustalona, póki co będzie rzucac się w oczy..

ale można w inne miejsce wzrok skierować i już

w donice posieję zioła, zamiast jednorocznych kwitów
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:36, 24 mar 2014

Do góry
admete napisał(a)

...

Aga Mi się moment wykańczania podoba tylko że już bym chciał mieć wszystko wybrane, ale jest nieźle armatura i ceramika (poza brodzikiem i wanna) już kupione wiec, już o nich nie myślę, płytki do łazienki wstępnie wybrane, do kuchni i salonu tez teraz tylko poszukuję gdzie najtaniej , elektyka cała już kupiona więc nie myślę, kuchnia zaplanowana agd wybrane ... myślę niewiele, kolory ścian ... totalna pustka w głowie ....

Za to jak będę obsadzać poszczególne rabaty ...to mam obcykane
i w wyobraźni to ja już je prawie widzę
Nawet sobie z Cada na kolorową wersje przenoszę żeby się pobawić kolorkami
jeszcze nie skończone ale tak się ostatnio bawię w domku:

Ogród cichy i przytulny 12:36, 24 mar 2014

Do góry
Wiosna przyszła a ja mam już za sobą prace pielęgnacyjne trawników. Kondycja ich po zimie jest niezła. Zrobiłam tez ozdoby wiosenne w doniczkach - skromne ale są i mnie bardzo cieszą

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:34, 24 mar 2014

Do góry

stąd wykopuje brunery i od razu dzielę, a potem wyrównywanie, łatanie i dosiewka trawy

Irenko u Ciebie brunera kwitnie ? szok

a na tym pierwszym zdjęciu widzę jakąś fajna kaczkę i cudną donicę chyba - pokaż
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:29, 24 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wiosną deszcz nie straszny. Ziemia i rośliny wszystko wypiją. Miłego dnia Aniu.

Masz rację Haniu tylko teraz zimno się zrobiło jest + 5 st. tylko, chodziłam osłaniać cebulowe w donicach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:29, 24 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Nie domyślasz się, że jej też łapki mokną i chce wyprosić kaloszki na swe nóżki?

A twoje jej bardzo kolorystycznie chyba odpowiadają? Wszystko Tobie ładnie urośnie po takiej staranności przy wsadzaniu. Trzymam kciuki za efekty. Wiosnę masz cudowną!

Haniu, chyba tak mus jedną parą się podzielić
gdzies kiedyś o tych korzeniach usłyszałam i coś w tym jest, te co wsadzone bez rozluźniania, tak samo wykopiesz, te które rozdzielam, zupełnie inaczej
deszcz w samą porę podlewa, to co przesadzam i sadzę, dziś dalej M. sadzi i jednocześnie tu zaczął
za cisami są piwonie i róże, póki co ich nie widać
ogrodoweimpresjejolki 12:28, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Mira, ciągnie mnie do ogrodu, pracy w ziemi i z roślinkami jak wilka do lasu
Zawsze to lubiłam Czy to parapet, czy balkon, czy grządka w ogrodzie ...
Teraz ograniczenia zdrowotne, wiec skupiam się na pracach kameralnych

Doniczek nie wypełniam po brzegi również z powodu podlewania. Zawilec pewnie pójdzie do gruntu przy najbliższej okazji, bo na parapecie szukam miejsca na pikowane pomidory

A wczoraj zanim doszłam do swojej działeczki, to takie widoki miałam po drodze

piękny widok i na dodatek widac na gałązce porosty, a to objaw czystego powietrza, wczoraj był na ten temat ciekawy program
Jolu, plany pomidorowe są, plany ogrodowe też, więc mimo nie za ciekawej pogody, przemy do przodu, miłęgo dzionka
Mazury i mój kawałek ziemi 12:24, 24 mar 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
to jest to miejsce gdzie ma być ciurkadelko i jak to upiekszyc wszystko będzie wykopane

Ewuś ,posadziłabym ,te twoje stożki bukszpanowe plus z dwie - trzy kulki bukszpanowe ,trawy i żurawki
a to drzewko zwisające to co ?
Kolorowy Ogród Geni 12:19, 24 mar 2014

Do góry

kwitną też kokorycze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:18, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, to nic dziwnego, że przy takiej glebie dobrze rosną Ci roślinki
A ta Twoja sunie to niezła aparatka - wie jak Cie w gości zaprosić

To prawda, Niemcy to dobro z Ukrainy nawieźli, potem powódź, też mimo szkó, użyźniła glebę, a wszystko tam ileś lat wolne od sadzenia było, to pokarmu nie brakuje..
Jolu, nawet nie wiesz jaka aparatka, zabiera donice, wyciąga kwiaty, które sadzę, oczy muszę mieć wkoło głowy, gorzej, jak z dzieckiem!

dla ciebie Jolu pachnąca mahonia i śliczne listeczki trzmieliny japońskiej

i forsycja, w końcu uformowałam z niej kulę

ogrodoweimpresjejolki 12:16, 24 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Ach, zapomniałam Wam się pochwalić, że mam już zapowiedź pierwszych owoców
Kwitnie już jagoda kamczacka

Jola widzę, że kamczacka kwitnie pozdrówka
Kolorowy Ogród Geni 12:14, 24 mar 2014

Do góry
Witaj Danuto też mnie cieszy posadziłam go na rabacie którą na zimę okrywam gałęziami z iglaków żeby czasem nie stracić w razie większych mrozów

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 24 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Musze powtórzyć ! I zdjęcia i pochwały !
Jest pięknie !

Agnieszko dziękujemy
ale pięknie dopiero będzie, jak na dobre ruszą żurawki, tulipany, szafirki i trawy, które tam posadziłam, trawki ledwo kiełki pokazują...i oczywiście kulki, w liczbie 6 też tam wylądowały

stąd zabierałam kulki, szafirki, tulipany i lawendy, biedne stoją w wodzie w taczce, jakoś muszę je szybko posadzić, bo lawenda tego nie lubi
robótka z szafirkami...koszmar!

tu widać dosadzone kulki i żurawki

stąd wykopuje brunery i od razu dzielę, a potem wyrównywanie, łatanie i dosiewka trawy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies