Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:27, 23 mar 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Syla ten zestaw jest piękny.
Chciałam go kupić w zeszłym roku, ale M. podobał się bardziej szary z Castoramy.
Ten rattan taki właśnie ma być - jakby postrzępiony i nierówny, wygląda wtedy bardzo naturalnie i nie plastikowo.

Donicowa sytuacja straszna...

Jutro zamierzam podjechać i zobaczyć .... bo nadal mam problem z dopasowaniem kolorystycznym Na zdjęciu kolor jasnego brązu przeplata się z jasnym popielem ale to może być mylne ... ale ten melanż mógłby ładnie wpasować się w kolor kamienia w gabionie ... czy się mylę ???

Czy będzie pasował ten katalogowy kolor do tego co tu mam ???
W ogródku Ani 21:22, 23 mar 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Ależ ta wiosna w tym roku przyspieszyła

W ubiegłym, o tej porze mieliśmy jeszcze śnieg a w tym już tyle kwiatów kwitnie

Małe jeszcze te krzewinki ale jak już ładnie zakwitły...

wawrzynki wilczełyko

Co się stało kwiatom ... 21:21, 23 mar 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Fajniutki ten domek i taki pomysłowy... w kilku wątkach ostatnio widziałam różne.. chyba poddam się tej modzie i też jakiś wykombinuję.. tylko gdzie ja go powieszę???

I takie cudne nożyce masz

Jak możesz napisz gdzie kupiłaś, albo jakiej firmy są.

Aniu, nożyce owczarskie kupiłam w sklepiku naszej Danusi firmy J.Bentleya są super używałam już jestem zachwycona nimi.
A domek nic wielkiego a cieszy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:19, 23 mar 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
zazdraszczam pozytywnie oczywiście...aparatu bo cudne ujęcia robisz miodunki kocham , to takie kwiatki dzieciństwa , takich ujęć nie zrobię bo mam przestarzały sprzęt magnoliowa kobietka z Ciebie, jak się kiedyś skuszę to wiem , skąd czerpać info

to kwiat dla ciebie, będzie ich wkrótce więcej

ja focę archetykiem Elu i tak nie znam do końca jego możliwości, ale fajnie,że go mam
Ogród u stóp klasztoru 21:19, 23 mar 2014

Do góry
KRYSIU -- miscantom zostaw 10 cm kikutki ...wystarczy ...

dziewczyny pozdrawiam i n dobranoc fotki zostawiam ..czosnki rosną olbrzymy ..

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:18, 23 mar 2014

Do góry
A te maluchy stały na półce w piwnicy ciemnej wystawiłam je do korytarza, żeby chwyciły chlorofilu bo były listki białe potem wsadziłam do ziemi w ogrodzie a one zakwitły

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:14, 23 mar 2014

Do góry
AniaDS napisał(a)
Dobrej niedzieli Aniu

Wzajemnie Aniu a raczej miłego tygodnia Ci życzę
W ogródku Ani 21:11, 23 mar 2014

Do góry
Aniu choć kwiatka nie dostalam Tobie zostawię pierwszego narcyza pozdrawiam
Już nie działka - już ogród (u Topoli) 21:07, 23 mar 2014

Do góry
"Siana" uzbierało się kilka małych stogów:

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 21:04, 23 mar 2014

Do góry
Jako, że forsycje dają znać, że najwyższy czas obudzić się z zimowego letargu i wziąć się do roboty, no to czas zacząć wiosenne prace ogrodowe.
Na pierwszy rzut poszedł trawnik. Cel przywrócenie go do życia. Środki: wertykulacja, grabienie koszenie.
Poniżej fotorelacja z prac:

Marzy mi się Siedlisko.... 21:02, 23 mar 2014

Do góry
AniaK napisał(a)
Dzięki Giza, zaklinam wiosnę jak tylko mogę. Super masz avatarek

Jaka romantyczna kompozycja śliczna po prostu...
bratki, niezapominajki i ....

Tulipki u Ciebie kwitną - przepiękne i ciekawe kolorki masz.
W ogródku Ani 21:00, 23 mar 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Aniu, czy te tulipanki to już tegoroczne? Śliczne są

Tak tegoroczne, najbardzej podziwiam te gorące, wyglądają jak palące się płomyki

Jurajski Ogród 20:52, 23 mar 2014

Do góry
To mi się podoba, co to czy to żagwin, na macierzankę za wcześńie, zaskajujesz mnie ogromnie?

pięknie
W ogródku Iwony 20:51, 23 mar 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Pieris zabiera sie do kwitnienia.

Pierisa już wcześniej chwaliłam, ale jeszcze raz jestem pod jego urokiem, piękny

Iwonko współczuję przepracowania, całe poświęcenie nie pójdzie na marne, trawniczek będzie super
Jurajski Ogród 20:50, 23 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kotki dzisiaj śpią w domu na pudle lub na...pralce, bo pada deszcz, a koty to najlepsze barometry...

ale leniuszki moje się już bardziej budzą, bo konkurencja szersze kręgi zakręca
Ogród dla moich synków 20:45, 23 mar 2014

Do góry
Witam się pięknie z całą niesamowitą Ogrodowiskową Rodziną!
Ileż można odkładać założenie własnego ogrodu? Rok, trzy, a może osiem? Tak, osiem! Osiem lat temu kupiliśmy działkę, rozpoczeliśmy budowę domu i ............zrobiliśmy sobię przerwę. Działka leżała odłogiem i zarosła w piękną dżunglę. Zeszłego roku, na jesieni, wziełam się do pracy (z pomocą pana rolnika oczywiście, który wszystko wycinał pod moje dyktando).
Nie ma już teraz przeproś. Nasze maluchy potrzebują domku z ogrodem! Chcemy przeprowadzić się tego lata.
Założyłam wątek, bo mówiąc szczerze, liczę na Waszą pomoc. Jestem totalnym amatorem, jeżeli nie liczyć kilku skrzynek na balkonie z bratkami. Oglądam Wasze przepiękne ogrody i coraz bardziej się dołuję, że sobie nie poradzę. Mam nadzieję, że nie porywam się "z motyką na słońce".
Jeżeli ktoś zechciałby "rzucić" swoim fachowym okiem na mój ogród (ja to nazywam bazą), to będę BARDZO WDZIĘCZNA.

Moj ogrodowy plan na ten rok jest taki: zrobić nasadzenia na rabacie (zaznaczona na zielono) w celu zasłonienia sąsiada, założyć trawnik na środku i utrzymywać we względnych ryzach drugą, zacienioną połowę ogrodu. Na więcej prac ogrodniczych chyba nie starczy mi sił :/

Z pomocą siostry pomierzyłam i narysował nasadzenia, które zostały po szalonej wycince. Wiem, że to nie są żadne wartościowe drzewa, ale potrzebowałam cienia na upalne dni.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:42, 23 mar 2014

Do góry
Moja uciecha ostrokrzew przezimował, mam szansę na ostrokrzewy u siebie

Opuchlaki 20:38, 23 mar 2014

Do góry
Agacia napisał(a)
Kochani, podpowiedzcie, czy to młody opuchlak czy pędrak? Wykopany przy robieniu kancików trawnika, tuż przy żurawkach i rh.

To napewno nie jest opuchlak.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 20:30, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Podoba mi się kształt tej rabaty

Ja jeszcze nie wsadziłam swoich, eM powoli czyści rabatę, bo zachwaszczało , aż zahuczało

Też mi się to podoba w tej wersji, ale jak będzią posadzone cisy, które mają do mnie dotrzeć we wtorek, to podzieją jeszcze bardziej ogród na dwa pokoje i wtedy to jeszcze fajniej będzie wyglądało...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:28, 23 mar 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Aniu, śliczne te twoje krokusy...moje krokusy nornice zeżarły...zostały się ino trzy sztuki...mus na jesień dosadzić.
Ja dla odmiany pozdrawiam cię hiacyntowo
a ja hiacyntów w ogrodzie nie mam, tym bardziej dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies