Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

paulina_wero... 11:20, 11 maj 2014

kwiatuszki w pąkach i rozwinięte cudownie wyglądają mydlnica u mnie tez już kwitnie u Ciebie chabry jeszcze w pąkach u mnie porozwijane powiedz mi możne wiesz dlaczego chabry tyle mrówek przyciągają?
Poziomka 14:55, 11 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu z Zacienionej - wstawiam obiecane fotki siewek perovskii. Znalazłam dziś dwie. Mogę wkleić u Ciebie, będziesz miała pod ręką

Byłam z wizytą u Bogusi i przybiegłam oglądnąć siewki perovski, jesień była długa więc nasiona miały szansę dojrzeć. Swoją pervskie rozmnażam z rozłogów. Z czterech stron ma ograniczniki ( schody i płyty ) a ona chce zająć większe terytorium więc rozłogami dostaje się do spoin między płytami i tamtendy wychodzi i chce rosnąć. Muszę podnieść płytę żeby uzyskać rozmnóżkę z korzeniem.

Niebieski orlik bardzo urodziwy.
Pozdrawiam Jasia
malgorzata_s... 15:35, 11 maj 2014

Basiu cudowne fotkiZawciąg mam różowy ale białego u nas nigdzie nie mogę spotkać Ja też staram się porządkować ale nie daję rady roślin się pozbywać, każdą chcę mieć ot zbieractwo i tyle Pozdrawiam niedzielnie
bogumila 15:38, 11 maj 2014

Bogusiu z Zacienionej - wstawiam obiecane fotki siewek perovskii. Znalazłam dziś dwie. Mogę wkleić u Ciebie, będziesz miała pod ręką

Bardzo proszę...wklej.
monteverde 15:44, 11 maj 2014

Na razie tak, ciekawe jak długo będą okazami zdrowia

Już Ty o to zadbasz, żeby do jesieni pozdrówka
Ivvvona 17:01, 11 maj 2014

Basiu, ten rododendron o który u mnie pytałaś to prawdopodobnie Nova Zembla, ale nie na 100%. Kiedyś nie przywiązywałam wagi do nazw. Wiem, że na pewno mam N Z i być może to ten.
barbara_kraj... 17:39, 11 maj 2014

asiach napisał(a)
piękne - pozdrawiam

Asiu, jak biszkop? 'O' wszechstronne jest
Pozdrawiam
barbara_kraj... 17:41, 11 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Basiu, ten rododendron o który u mnie pytałaś to prawdopodobnie Nova Zembla, ale nie na 100%. Kiedyś nie przywiązywałam wagi do nazw. Wiem, że na pewno mam N Z i być może to ten.

Też tak myślałam, ale za czerwony mi się wydaje. Do Mieszka I bardzo podobny, do Francesci nawet.
barbara_kraj... 17:48, 11 maj 2014

Poziomka napisał(a)

Byłam z wizytą u Bogusi i przybiegłam oglądnąć siewki perovski, jesień była długa więc nasiona miały szansę dojrzeć. Swoją pervskie rozmnażam z rozłogów. Z czterech stron ma ograniczniki ( schody i płyty ) a ona chce zająć większe terytorium więc rozłogami dostaje się do spoin między płytami i tamtendy wychodzi i chce rosnąć. Muszę podnieść płytę żeby uzyskać rozmnóżkę z korzeniem.

Niebieski orlik bardzo urodziwy.
Pozdrawiam Jasia

Jasiu, jakże mi miło że zajrzałaś. Właśnie wczoraj, właściwie już dzisiaj Cię odwiedziłam, ale nie zostawiłam śladu. Bardzo późno było...
Moja perovskia też ma tendencje do rozmnażania się z rozłogów. Kilka sadzonek już pozyskałam. Aktualnie ma dwa nowe przyrosty i kilka siewek. A ponieważ bardzo lubię tę roślinę na razie przesadzam, nie wyrzucam. Do ogrodu córki się przyda
Ivvvona 17:56, 11 maj 2014

Oglądałam wszystkie wymienione przez Ciebie i niestety dalej nie wiem co mam Zdjęcia nie oddają nieraz rzeczywistego koloru a one takie podobne do siebie. Mój jest w kolorze ciemnoczerwonym.