kwiatuszki w pąkach i rozwinięte cudownie wyglądają mydlnica u mnie tez już kwitnie u Ciebie chabry jeszcze w pąkach u mnie porozwijane powiedz mi możne wiesz dlaczego chabry tyle mrówek przyciągają?
Byłam z wizytą u Bogusi i przybiegłam oglądnąć siewki perovski, jesień była długa więc nasiona miały szansę dojrzeć. Swoją pervskie rozmnażam z rozłogów. Z czterech stron ma ograniczniki ( schody i płyty ) a ona chce zająć większe terytorium więc rozłogami dostaje się do spoin między płytami i tamtendy wychodzi i chce rosnąć. Muszę podnieść płytę żeby uzyskać rozmnóżkę z korzeniem.
Basiu cudowne fotkiZawciąg mam różowy ale białego u nas nigdzie nie mogę spotkać Ja też staram się porządkować ale nie daję rady roślin się pozbywać, każdą chcę mieć ot zbieractwo i tyle Pozdrawiam niedzielnie
Basiu, ten rododendron o który u mnie pytałaś to prawdopodobnie Nova Zembla, ale nie na 100%. Kiedyś nie przywiązywałam wagi do nazw. Wiem, że na pewno mam N Z i być może to ten.
Jasiu, jakże mi miło że zajrzałaś. Właśnie wczoraj, właściwie już dzisiaj Cię odwiedziłam, ale nie zostawiłam śladu. Bardzo późno było...
Moja perovskia też ma tendencje do rozmnażania się z rozłogów. Kilka sadzonek już pozyskałam. Aktualnie ma dwa nowe przyrosty i kilka siewek. A ponieważ bardzo lubię tę roślinę na razie przesadzam, nie wyrzucam. Do ogrodu córki się przyda
Oglądałam wszystkie wymienione przez Ciebie i niestety dalej nie wiem co mam Zdjęcia nie oddają nieraz rzeczywistego koloru a one takie podobne do siebie. Mój jest w kolorze ciemnoczerwonym.