Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

ogrodoweimpresjejolki 15:27, 18 mar 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
A mnie jakoś ta czarna nie rajcuje, Sam owocnik, a gdzie płatki? Deformacja całkowita.
Wolę zwykłe.
Ale Waszych gustów nie neguję.
Dla Joli. Wspomnieniowo

oj Haniu, jakie miłe wspomnienia ze spotkania u Dawida przywolalas
Wiejski Ogród Moniki 15:22, 18 mar 2014

Do góry
Dzisiaj u nas nadal wieje i przelotnie pada ale ponieważ moja mała pociecha nawet w taką pogodę nie odpuszcza wyjścia na dwór więc postanowiłam zrobić wam jeszcze kilka fotek . Mam nadzieję, że jutro już będzie ładniejsza pogoda i uda mi się troche podgonić z pracami ogrodowymi.

Łubiny ruszyły ku słońcu.

Orliki mają już się też całkiem dobrze.

Moje dwa rododendrony w parze z bukszpanami w tym roku muszę coś do nich koniecznie dosadzić.

Cyprysek (tak go nazywa mój mąż) Duma całej rodziny.
Nie wiem czy wam wspominałam, że posiadamy na swojej działce pomnik przyrody ktorym jest Dąb muszę koniecznie jutro go uwiecznić na zdjęciu i wam pokazać.
Kwitnące skarpy 15:17, 18 mar 2014

Do góry

Piękne zdjęcia i te kolory
Zakupy też super. Czekam na prawdziwą wiosnę u Ciebie.
Pozdrawiam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:13, 18 mar 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Mirella witam u mnie
i przy okazji u siebie pochwalę się moimi paphiopedilum

Śliczne Twoje PaphiopedilumOdwiedziłam Twój ogródek zbliżony gabarytami do mojego, myślę że świetnie sobie poradzisz z jego urządzeniem, jest tu na forum tyle inspiracji i pomocni ludzie,kibicuję będę zaglądać
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:44, 18 mar 2014

Do góry
A ja Pastelli nie polecam.... chyba, że ktoś lubi brudne kolory... kwaty przed pełnym rozkwitem ma nawet ładne i ciekawe ,. a potem i drugie drugie kwitnienie to już kolor ma brudny.. mi się nie podoba zbytnio.. są ładniejsze.. Ale jak ten kolor pasuje to krzew zdrowy i zdrowe liście, pokrój gęsty , dość niski
Na brzydkie otoczenie nie patrz.. już ja przesadziłam .. Obejrzysz fotki usnunę by nie zaśmiecać..

I to też ona... ha.. ta sama..

Może to ułatwi, albo utrudni decyzję
Kolorowy Ogród Geni 14:32, 18 mar 2014

Do góry
A to prymule kupione dziś

Zaczątek ogrodu 14:31, 18 mar 2014

Do góry
Kochani, tak na szybko muszę Jak Wam się widzi, takie zestawienie roślin?
Ogródek Anity 14:26, 18 mar 2014

Do góry
ja mam od kilku lat Princess Diana lub bardzo do niego podobny. Lubie go bardzo. Rośnie pięknie, kwitnie długo, nie marznie, nie choruje. Nawet nie widać żeby cierpiał przy suszy. Początkowo rósł blisko drzew, miał tam za sucho więc słabo przyrastał, był marny. Przesadzałam go 2 razy, za tzrecim znalazłam mu super miejsce i rośnie.
Ziemie mam dość słaba, piaszczystą, suchą

Piaskownia na zakręcie 14:25, 18 mar 2014

Do góry
Proszę Was o pomoc kochane ogrodniczki. Za garażem jest taki pas 5m szeroki i jakieś 7 m długi. Przy ogrodzeniu będą tuje Szmaragdy. To miejsce będzie się łączyło z rabatą fioletowo- złoto-żółtą. Przy ogrodzeniu chcę róże jakieś 2m i maja być w kolorze fioletu bo dalej będzie rząd jeżówek Aloha o kolorze budyniu waniliowego. Róże wybrałam takie

Róża Rhapsody in Blue

i Róża Novalis® ADR

A taki kolor ma jeżówka

Mam dylemat. Czy jak ja te róże połącze to będzie duża pstrokacizna ?

którą wybrać?
Na tej rabacie z którą łączy się to miejsce będzie raczej więcej lila koloru niż fioletu

J asię bardziej skłaniam do tej ciemnej, ale proszę rade .
Kolorowy Ogród Geni 14:24, 18 mar 2014

Do góry
Anito witaj

Beatko dziękuję już od czwartku poprawa pogody będzie dobrze z dnia na dzień ładniej w ogrodzie

Paulino proszę pisz do mnie po imieniu , dziękuję cieszę się że mój ogród podoba się też innym osobom nie tylko mnie oczywiście ciągle coś zmieniam w nim
Podziwiam Twoją kolekcję 300 odmian ja nie mam nawet 100 zaraz zajrzę na Twój wątek mm nadzieję ze pokarzesz swoje liliowce przynajmniej te nowsze odmiany

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 14:14, 18 mar 2014

Do góry
I jeszcze kwestia mojej nieszczęsnej rabaty, kupiłam bukszpany na obwódkę ale nie jestem pewna czy dobrze to bedzie wyglądało....... Nie mam jeszcze wszystkich krzaczorów i nie wiem czy więcej będzie mi potrzebnych .......

I z drugiej strony .......

I myślę żeby je pogrupować tak jak ma w tym miejscu bo to w sumie byłoby przedłużenie ......

a pomiędzy wcisnąć np kuleczki na kiju, np bukszpan lub tujki
Róże historyczne. 14:12, 18 mar 2014

Do góry
Ja mam louise odier
Ale młodą na razie

Jesienią sadziłam też souvenir de la Malmaison
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 14:12, 18 mar 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
W sobotę przytargalam do domu głazy i to co z nich powstało jeszcze wymaga dopracowania ale muszę czekać na nową dostawę kamyczków......

poniosło Ciebie dość mocno... kamole
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:11, 18 mar 2014

Do góry
mira napisał(a)
przycięta kalina sztywnolistna bo mi nie pasowała wielkością do pozostałych a teraz mi całkiem już nie pasuje, poczekam aż się ta rabata zazieleni i zobaczę

Pierwsze zdanie pluję w monitor..... dobre.. też tak mam... koniec takich rośli był już u mnie przesądzony.. już ich nie mam...
A fotka bardzo mi się podoba. coś w niej jest. ...... jakiś klimat..... super... i wracam czytać dalej..
Lek na całe zło czyli mój ogród 14:03, 18 mar 2014

Do góry

Ten mnie zachwycił Co za subtelność...
Witaj po mojej zimowej przerwie
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 14:02, 18 mar 2014

Do góry
W sobotę przytargalam do domu głazy i to co z nich powstało jeszcze wymaga dopracowania ale muszę czekać na nową dostawę kamyczków......

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 14:01, 18 mar 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
nadal siedze i mysle nad ta rabatą przy tarasie...
wiem ze powojniki lubią nogi w cieniu i zastanawiam się co im w tych nogach posadzic...

Może kosodrzewina, taki rządek posadzic przed pergolą, a pomiędzy przetaczniki...

nadal sie głowię nad wypełnieniem....
ta czerwona linia to ścieżka przecinajaca tę rabatę, ona szersza jest w rzeczywistosci....

jakoś nadążyć nie mogę nigdzie.

Beatko Powojnik i róża na pergolę, tak?
Kosówka po to żeby powojnik miała w nogach cień, tak?

A tam jest mocno słonecznie?
Przetacznik jaki?- kłosowy? kłosowy trochę wysoki na wymieszanie z kosówkami. Ja się do niego zraziłam,jak wywalił się na rabacie i kwitł dalej. Oczywiście była spina na lini mąż- żona- ja chciałam go wyciąć , a M. bronił że piękny.

Róże historyczne. 13:56, 18 mar 2014

Do góry
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 13:29, 18 mar 2014

Do góry
Jeszcze pozwolę sobie zapytać was o stan moich rh. Naczytałam się tutaj kilka stron i pobiegłam dzisiaj trochę rh "oskubać"z wierzchnej warstwy(nie miałam pojęcia, że tak mało mają mieć warstwy na korzeniu)
Czy tak jest już dobrze?

i to jest właśnie ten,który wygląda tak jak nie powinien wyglądać. Niestety taki prezent kupił mi mój mąż, który zupełnie nie ma pojęcia jak wygląda zdrowy okaz. Mieszka on u mnie od maja. Kupiłam dla niego nawóz dolistny busz (polecony przez Pogotowie Ogrodowe) i mam zamiar go tym spryskać. Co jeszcze zrobić? W maju dałam mu podłoże takie jak dać należy, nowy kwasomierz lada chwile mi dojedzie, więc zmierzę ph.

Tutaj mój drugi ukochany, czy on wygląda zdrowo? martwią mnie te plamki na listkach.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:13, 18 mar 2014

Do góry
Irenko Twoje roślinki jednak zieleńsze i większe Będę je przesadzała pod świerka, na wjeździe tak jak Danusia zaproponowała aby cały rok było tam ładnie i zielono. Ale o tym co i jak napiszę... może jutro?

Teraz zmykam i zostawiam krokusika, który pomalutku JUŻ niestety przekwita.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies