Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:57, 13 kwi 2014

Do góry
Kasiu moje "Ranczo" dzisiejsze

Wisionka góruje w całym ogrodzie... szkoda, że tak brzydko i zimno... ale jest czad

Cebulowa rabata wyszła nie ostro

ogrodoweimpresjejolki 21:57, 13 kwi 2014

Do góry
Haniu, dzisiaj żadne głupoty do głowy mi nie przychodziły, bo pogoda okropna ...Nawet na balkon nie wyszłam ...
Na wypad działkowy w najbliższe dni się nie piszę, bo prognozy nie ciekawe. Rozsądek jeszcze bierze górę nad zachciankami.

A po rzodkiewkę najwyżej Marek pojedzie sam, bo tydzień temu wyglądała już tak

No i jeszcze zielonej pietruszki musi narwać, i troszkę kwiatków dla ozdoby stołu
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:55, 13 kwi 2014

Do góry
Wszystkim miłym gościom dziękuję za wizytę

Melduję, że z moich poczochranych okazyjnych bukszpanów zrobiłam coś na kształt nowych cycków..

Jak się rozrośnie i zazieleni, będzie cudny wielki kulek Z gatunku dla ubogich

Tym sposobem wsiowa rabata zyskała dwie kulki zimozielone, by nie straszyć golizną w okresie wczesnej wiosny.... Ale czy dwa cyce to nie golizna????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 13 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Taki mam widok przy wyjściu z domu

Te rabaty po lewej bedą zmieniane

Wow....nic więcej nie napiszę....
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:54, 13 kwi 2014

Do góry
Obrazki z dzisiejszego dnia

Ogród niby nowoczesny ale... 21:51, 13 kwi 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Czosnki głowkowate ładnie rosną...zresztą nie tylko one bo za nimi gladiatory jeszcze wieksze...

.

Dobrze, że pokazujesz te czosnki główkowate bo moja rodzinka orzekła, że to szczypiorek i do jajecznicy chcieli ciąć

Przyjazny ogród 21:51, 13 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Może samotna, ale za to jaka piękna Widać cały jej urok...

Ta największa jest taka

Widać pąka, czyli będzie kwiat ...
Leśne Wzgórze 21:50, 13 kwi 2014

Do góry
Noo i gratulacje na tą piersza seteczkę ... Jak weszłam na Ogrodowisko , to stwierdziałm ,że tak dla próby tylko sprobuję osiągnąć pierszą seteczkę...nooooo.. A jak się skończyło to nie musze chyba pisać a więc udanej zabawy z ogrodowiskiem życzę .. I samych radości ogrodowych

Kffiatuch

Mój 4 arowy azyl... 21:47, 13 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Lada dzień zakwitnie pierwiosnek omszony

korony cesarskie

sasanki skulone

u mnie już kwitł w grudniu i w marcu a teraz jakby zmarniał pierwiosnki czerwone piękne
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:41, 13 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie chciało mi się robić wianka na drzwi

ale fajowe jajco!! z czego ono jest zrobione?
donice piękne, i przed domem zmiany tez super!
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Wczoraj była akcja kostka i kostka i jeszcze raz kostka w przedogródku.
Wywaliłem wspomnianą 'kostke' z przedogródka całkowicie, przewiozłem i poukładałem do umycia. Przy okazji wyciągnięcia myjki zaraz zrobiłą się kolejka i drabina dwa dywaniki, kratka z grila i felgi musiałem umyć. Przeniosłem w miejce przyszłego wbudowania na zapleczu, ale nasłuchałem się, że przeszkadza i znowu musiałem ją przewozić w inne miejsce.
Tymczasowo powstał kancik na trawniku (który docelowo ma całkowicie zniknąć.
Kilka żurawek doszło, inne przesadzone. Rh musi zniknąć bo brzydki się zrobił

Lilie, liliowce i żurawki czyli to co lubie prawie najbardziej

Też musze stawiać zasieki przeciw pieskom, ale zrobie chyba jakiś gustowny płotek na początku rabaty, żeby psy nie miały wstępu.

Sofijka w ogrodzie 21:39, 13 kwi 2014

Do góry
Sorry, jakość scanu bardzo słaba. Może zdjęcie będzie trochę lepsze. Nie mam pojęcia jak to lepiej zrobić.

Projektowanie zieleni na tarasie/ balkonie 21:34, 13 kwi 2014

Do góry
Witam ponownie odroczone o rok ( niestety ) prace tarasowe ruszyły gdyby nie to forum raczej nie dałabym rady . Tyle informacji i opinii ze głowa boli od myślenia a co fachowiec to inaczej ale dzięki forum udało się to wszystko pogodzić obecnie jestem na ukończeniu układania desek tarasowych i obkłada ja skrzyń na kwiaty . powoli zaczynam brać się za kompozycje kwiatowe . Może na początek fotka tarasu na dzień dzisiejszy . tak wyglada taras na dzień dzisiejszy mam nadzieje ze do świat skończymy ale jak wiadomo jeszcze musi sprzyjać nam pogoda . Tym razem zwracam się z prośba o pomoc w kompozycjach kwiatowych . Ogólnie zależy mi aby taras składał się z roślin zimozielonych ale z wiosennymi akcentami . Z zeszłego roku pozostały mi 4 tuje szmaragdy ok 1 m wysokości i dziś na próbę je przymiezylam do skrzyni. Chciałabym dokupić jeszcze jedna lub 2 do tej skrzyni tak by w przyszłości powstał mały żywopłot . Ale puki nie urosną chciałabym obsadzić je roślinami żeby zasłonić przerwy miedzy tujami . Zastanawiam się nad posadzeniem pomiędzy nimi bukszpanow w formie kulistej oraz okrywowo bluszcz . Ale mam wrażenie ze nie będzie to dobrze wyglądało . Wąchania się rownież nad trzmielina lub funkia . Natomiast w skrzyniach po prawej i lewej stronie chciałabym trzmielina na pniu . I tu mam kolejny problem nie wiem co posadzić pod trzmielina . Podobają mi się berberysy ale czy to nie będzie za nudne ? Jestem totalnie początkującym " ogrodnikiem " a te 4 szmaragdy to moje pierwsze rośliny w życiu
Początki w Kruklandii 21:33, 13 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
I jeszcze tu muszę zmienić.

Wymyśliłam cosik takiego...i jak wróciłam do domu, to już mi nie pasuje. Przed trawami są berberysy Admiration. Może kostrzewy dorzucić????

Poprzetykaj berberysy Carexem Evergold
Mój 4 arowy azyl... 21:33, 13 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Pierwiosnki
z boku

z góry

Ładne te pierwiosnki kiedyś takie miałam ale mi wymarzły ,zostały tylko białe.
Mam pierwszy rok tego omszonego.
Caltha palustris - knieć błotna, kaczeniec 21:32, 13 kwi 2014

Do góry
A może zrób coś podobnego https://www.ogrodowisko.pl/watek/4104-miniaturowe-oczko-wodne-misy-beczki-donice-balie - fajne rozwiązania, dopasowane do sadzenia kaczeńca oraz kilku innych roślin.
Spójrz też proszę na moje poidełko - zaraz po wykonaniu, posadziłem tutaj seslerię błotną, ale coś w tym stylu również może posłużyć kaczeńcom.
Pozdrawiam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:30, 13 kwi 2014

Do góry
Znów szafirki

i dwa portrety żurawek by nie zanudzać.

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:28, 13 kwi 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Piotr gdybym to zaczął tak z 10lat wcześniej a tu wszytko prawie takie mikro-szkopki

Jola chyba za bardzo się nim przejmuję ale już niedługo pora na jezioro i Tatry

jagoda kamczacka Wojtek -polska odmiana dużo lepsza od tych sprzed kilku lat (które zlikwidowałem) mam jeszcze Jolkę(niech się zapylają) i jeszcze dwie do przetestowania

migdałek wyjątkowo wcześnie ale pamiętam jak w moich rodzinnych stronach 14 kwietnia już przekwitał
a gdzie oczywiście Dolny Śląsk

No ja nie narzekałam na swoje jagody w rajskim a miałam jedne z pierwszych odmian olbrzymie owoce i mnóstwo Ty piszesz o tatrach a moja kuzyneczka właśnie z Katmandu na Annapurnę Circut się wdrapuje
Blaski i cienie nowego życia 21:27, 13 kwi 2014

Do góry
Ula,
Przychodzę z odwiedzinami już od siebie
Dziękuję za mile spędzony czas, zazdroszczę niedalekiej szkółki z taaakimi ogrodami, ciesze się, że mam kolejny wątek do podejrzenia
I wklejam dla Ciebie fotkę z ogrodów Kapiasa

Wiąz Camperdownii
Łukasza - wirtualnego człowieka (niby gdzieś tu jest, ale biega tak szybko, że nikt go nie widzi ) pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies