Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:46, 13 lut 2017

Do góry
anbu napisał(a)

Oooo to ja czekam

Muszę iść po zeszyt

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:46, 13 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Polinko, cudowne masz te trawy

Asiu, dziękuję Oby w tym roku również tak ładnie rosły.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:45, 13 lut 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Ty juz o cięciu myslisz ? u nas snieg i do tego mocno zlodzony, nie taki puchaty który sie zapada pod butami ale twardy i duzo go wciąż...i mrozi w nocy mocno to pewnie do konca marca sie bedzie topił..

Małgoś, u nas od środy podobno już plusowe temperaatury. Az tak daleko do siebbie nie mamy to życzę aby i do Ciebie szybko doszło Ja mojemu śniegowi daję dwa dni na topnienie W piątek wychodzę do ogrodu!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:42, 13 lut 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
hej Poli
spadłaś mi z tymi fotkami
własnie myslałam co wsadzić pomiędzy ID dla koloru

no to red baron będzie

macham wiosennie

CześćKamilko
Cieszę się, że nieświadomie mogłam pomóc

Masz już wiosnę??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 13 lut 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Hej Polinko - musiałam zacytować, bo taaaaakie piękne soczyście zielone foteczki na to zasługują

Angeliko-dziękuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:41, 13 lut 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zima wkrótce odejdzie i zawita ciepełko. Wtedy wpadniemy w wir cięcia!

Madżen, mam nadzieję, że za kilka dni to nastąpi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:39, 13 lut 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Wow,Poli podziwiam Wasz spacerowy zapał
Betonowy stół chce zrobic na taras- ale z tego dużego....skroce mu tylko nogi. Bedzie wyzwaniem dla mnie
Twoje ID śliczne....marzę aby moje, choc troche Twoje przypominały
Miłego weekandu

Aniu, z Twoim zapałem do ogrodu wiem, że i u Ciebie będą śliczne trawy!
ID potrzebują dużo wody na początku sezonu, wtedy szybko odrastają po wiosennym cięciu.
Spokojnego tygodnia!Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:36, 13 lut 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Polinko, widoki zimowe gór cudne ale ja wolę o tej porze roku, u schyłku zimy już te ogrodowe -letni obrazki bo tesknie za kolorami

Pomysł na betony z hiacyntami przedni

U nas ciągle śniegu dużo i nadal mrozi, teraz pokazywało w aucie minus 8 i pół...Brrrr...

Małgoś i u mnie ciągle mrozi ale już widać w prognozach ocieplenie to jest coraz lepiej Hiacynty rozkwitły
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:34, 13 lut 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Poli siedzę na Twoim wątku od dwóch dni. Przejrzałam cały sezon 2016
Betony wszystkie cudne tworzysz
Podpatrzyłam jak czyścić szmaragdy Oj czeka mnie ta robota wiosną, oj czeka
A co najważniejsze skopiowałam sobie całą kartkę mądrości gnojówkowych Nie pozostaje mi nic innego tylko wcielić to w życie

Buziaki

Aniu, po Twoim wpisie też wczoraj usiadłam i zaczęłam przypominać sobie wszystko o gnojówkach Do końca tygodnia muszę przestudiować Twój wątek bo to był plan na zimę a za chwilę wiosna zapuka do ogrodu...
Czyszczenie smaragdów i mnie niestety czeka, i wiem, że będzie to najgorsza praca ze wszystkim wiosennych Jesienią odpuściłam odkurzaczenie i teraz pewnie padnie wiele niecenzuralnych słów jak zajrzę do środka...48 szt.tutaj plus 20 w nowym ogrodzie-oj będzie ból

Życzę powodzenia z gnojówkami!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:29, 13 lut 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Polinko, ja bywam ostatnio codziennie, miałam tylko przerwę w najgorszych momentach, gdy babcia odchodziła...

W ubiegłym tygodniu trochę rozmroziło i popadało, a potem znowu zmroziło. M. mówi, żebym sobie łyżwy kupiła, to łatwiej będzie mi się po ogrodzie poruszać Większość śniegu jednak zostało i już widzę, co będzie się działo, jak naprawdę przyjdzie odwilż.

Wpadaj i pisz co trzeba przy trawach robić, bo ja całkowicie zielona jestem w tym temacie.

Czy tylko ja mam wrażenie, że Red Baron wpada w róż?

Aguś, bardzo mi przykro Mam nadzieję, że jakoś się trzymasz...tulę Cię mocno kochana!

RB nie wpada w róż,to może być tylko złudzenie. On na początku sezonu jest trochę taki przybrudzony ale od czerwca, lipca gdy dostanie więcej słońca jest bardzo intensywnie czerwony aż razi na rabacie
A o trawach nie wiem co Ci napisać Napisz co masz to jeśli będę wiedzieć to podpowiem jak się nimi zajmować
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:22, 13 lut 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
białe pampuchy, soczysta zieleń i ognista czerwień ach jak mi dobrze

Ola, pamiętasz jak projektowałyśmy te trawy?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:20, 13 lut 2017

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Czy to są trzcinniki? Czy może jakieś miskanty? Szukam czegoś w tak sztywnym układzie źdźbeł.

Haniu to są miskanty. Najlepiej jak podasz docelowa wysokość jaką mają osiągnąć trawy to będziemy myśleć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:18, 13 lut 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Akurat jak dziś wycinałem trzcinniki zastanawiałem się czy Ty tez już tniesz swoje kolosy? A tu wspomnienia lata

Sebek, podziwiam, że w taką zimnawicę miałeś ochotę na cięcie ale już doczytałam,że to brak czasu w póżniejszym terminie tak Cię pogonił Jeśli sprawdzą się prognozy to moje kolosy pójdą w piątek pod nóż
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:15, 13 lut 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Chcę już lata )

Ewko-ja też!! Ale powoli, najpierw niech przyjdzie wiooosna to już będzie dobrze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:34, 13 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj cały dzień spędziłam na przypominaniu sobie wiadomości o gnojówkach, wywarach itd. i natrafiłam na rady dt. wczesnego cięcia traw, hortensji itd. Myślę, że temat za chwilę będzie bardzo na czasie to póżniej pokażę

Oooo to ja czekam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:39, 13 lut 2017

Do góry
Wczoraj cały dzień spędziłam na przypominaniu sobie wiadomości o gnojówkach, wywarach itd. i natrafiłam na rady dt. wczesnego cięcia traw, hortensji itd. Myślę, że temat za chwilę będzie bardzo na czasie to póżniej pokażę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:36, 13 lut 2017

Do góry
regli napisał(a)
Polinko, mam pytanie odnośnie gór Wchodziliście może zimą na Wysoką Kopę w Izerach? Właśnie siedzimy w Szklarskiej i mamy w planach, ale zastanawiam się czy damy radę z dzieckiem.

Reniu, wchodizliśmy na Wysoką Kopę pod koniec pażdziernika ale szlak jest mało wymagający więc myślę, ze bez problemu teraz wejdziecie. Wchodziliśmy czerwonym szlakiem od Szklarskiej i tylko początek do Wysokiego Kamienia jest miejscami męczący ponieważ ciągie i ciągnie się to podejście ale to droga dojazdowa do schroniska więc droga szeroka i nie stroma Dalej szlak prowadzi równo przez las i na ostatnim odcinku jest trochę lekkiej wspinaczki ale bez strachu w oczach
Z powrotem poszliśmy drogą utwardzoną,która wiedzie do kopalni kwarcu i widoki były rewelacyjne choć sama kopalnia wywarła na nas przygnębiające wrażenie...ale warto to zobaczyć. Życzę miłej wędrówki i dobrej widoczności
Droga do spełnienia 11:15, 13 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Dalej pada?? Buu, ja też już mam dość tej zimy i to mówię ja-która kocha zimę

Marzę już o sekatorku, odkurzaczu ogrodowym i zielonej trawce...

Trzymam kciuki za wszystkie nieogrodowe sprawy!

Poli dzięki za kciuki
trzymaj dalej

wiosna idzie
chyba
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:40, 13 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Przeglądam dzisiaj zdjęcia z tamtego sezonu bo zastanawiam się nad małą zmianą ale póki co nie wymyśliłam nic ciekawego. Jak coś wpadnie mi mądrego do głowy to będziemy radzić a póki co zostawię kilka letnich obrazków

Hej Polinko - musiałam zacytować, bo taaaaakie piękne soczyście zielone foteczki na to zasługują
Pogubiłam się po drodze... 20:25, 12 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ostatnie lata tak nas rozpieściły z tą niby zimą i w tym roku wszyscy zaskoczeni Ale idzie, idzie ciepełko Byndzie wiosna!
u mnie to z 2-3 tygodniowym opóźnieniem, pewne jest że będzie za jakiś czas
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies