Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

katiaxx 09:05, 09 cze 2016

Poli - co tam działasz ? odezwij się. Zlałam wczoraj ogród polewką pokrzywowo-skrzypową. Czy lejesz po całych rabatach czy tylko pod rośliny (ja zlałam całe) , zapach mi nie przeszkadza - myślę że ogród szybko wietrzeje
HT u mnie ciągle w składnikach czeka na zrobienie ale przynajmniej już wszystkie mam Duży ogród - dużo poszło gnojówki, wylałam z 10 konewek i wyszło mi z 1/3 gnojówki , muszę nastawić kolejną
Trawnika nie tykam - czy próbowałaś gnojówkę lać przez dozownik do węża ? Sucho się robi mega i u mnie place wyłażą na trawniku.
inag 11:58, 09 cze 2016

Dzięki Tobie wczoraj nastawiłam drugą partię gnojówki. Mój eM siedział na tarasie jak rozlewałam. Nie wiem o co mu chodziło ale szybko stwierdził, że ma pilne rzeczy do zrobienia w domu
Trzymaj się ciepło!
polinka 13:33, 09 cze 2016

iwonkap napisał(a)

super , czekam zatem na fotki oraz jeśli znajdziesz chwilkę na instrukcję jak trzeba je przycinać żeby było ok Jaką mas ztam odmianę hortek ?

Iwonko, przepraszam ale rabata jeszcze nie ukończona, możliwe, że w sobotę będą aktualne fotki.
Zobacz jak hortenje Limelight z bukszpanami wyglądały w tamtym roku.

Lipiec

Sierpień

Wrzesień

Instrukcję poszukaj u mnie jakoś luty, marzec. Jest obrazkowa pokazana przez Irenkę. Jesli nie znajdziesz to proszę napisz, w wolnej chwili poszukam.
polinka 13:35, 09 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Przyznaj sie to nie gnojowka tylko jakies dopalacze tym roślinom dajesz

Asiu pewnie, że tak! Codziennie 5 l florovitu leje pod trawy...
polinka 13:36, 09 cze 2016

beta napisał(a)

OMG!!!!!!!...giganty...a zestawienie szarości z zielenią katalogowe...bosko
miło oko uspokoiłam po moich ognistych kolorach (jak to nazwała Nawi)

Beatko jak ja marze o takich berberysach jak u Ciebie
Niestety muszę się zadowolić moimi lekko czerwonymi
polinka 13:39, 09 cze 2016

Konieczki, dziękuję Trawy cieszą oczy.

Asiu, niestety smutne to...

Edytko, ale z czego ta zazdrość? Nie rozumiem jak można zazdrościć traw...
Kindzia 13:41, 09 cze 2016

No i szczena mi opadła na podłogę...jaka cudna ta hortusiowo-kulasikowa!!!!!!!!
polinka 13:47, 09 cze 2016

Kasiek Fajny tekst! Przypomniałam sobie stare, fajne czasy na gigancie

Kamilko, polecam kupić ładne, duże sadzonki traw.

Silvery rosną u mnie i na słonecznej rabacie i na cienistej. Na jednej i drugiej mają się rewelacyjnie ale dostają duże dawki wody. Jeśli chcesz zrobić doktorat z Silverów zapraszam do zimy 2014/2015, tam wszystkie znane mi osoby posiadające te trawy opisały swoje stanowiska i uprawy

Ewka

Iwonko, dobry patent

Kasiu, aż mi głupio Nie mam nawet kiedy odpisać na pw.przepraszam bardzo! Może weekend będzie spokojniejszy...Bardzo dziękuję za ciepłe słowa!

Mirella, dzięki

Kawa 13:53, 09 cze 2016

polinka napisał(a)

Kamilko, polecam kupić ładne, duże sadzonki traw.

Silvery rosną u mnie i na słonecznej rabacie i na cienistej. Na jednej i drugiej mają się rewelacyjnie ale dostają duże dawki wody. Jeśli chcesz zrobić doktorat z Silverów zapraszam do zimy 2014/2015, tam wszystkie znane mi osoby posiadające te trawy opisały swoje stanowiska i uprawy

[

dziękuję Ci bardzo
polinka 13:57, 09 cze 2016

Tess napisał(a)
Pewnie, że chciałam zobaczyć Twoje silvery. Super są.
Moje jakoś kiepsko przezimowały.

A jak przycinasz ID? Pokazywałaś gdzieś?

Nie rozumiem ni w ząb o co chodzi z tymi przykrościami... Ludzie Ci w prywatnych wiadomościach jakieś wstręty czynią???

Tessiu wiesz, że jestescie z Toszką chrzestnymi moich Silverów? Dzięki Waszym namową skusiłam się na te rozświetlające carexy Jagoda zaoferowała odnóżki od swoich kęp i stałam się posiadaczką cudownych traw!
W tamtym roku byłam zakochana w ID ale w tym roku Silver Sceptre zdecydowanie są ładniejsze.

Ice Dancy przycięłam na początku kwietnia- to najniższe piętro na rabacie.

Przez cały kwiecień nie mogły się zebrać, wręcz stały w miejscu. Na początku maja byłam już taka zła, że zaczęłam myśleć o zamianie na coś innego. Silvery w tym momencie były już prawie całe zielone.
Postanowiłam spróbować porządnie je nawodnić. Po dwóch tygodniach codzienniego podlewania coś drgnęło i było widać, że duże dawki wody bardzo pozytywnie wpłynęły na ID.

Na początku czerwca wyglądały już tak

Wniosek na następny sezon jest taki, że będę je jeszcze krócej ścinać po zimie i od początku sezonu dostaną duże dawki wody.