Dziękuję za streszczenie
Pod brzozami głównie ma być stipa i gdzie nie gdzie jakiś kolorek ma wystawać zza stipy zobaczę co mi się uda
U mnie są dość wysoko wody gruntowe i mimo, że mieszkamy na wzniesieniu to ogólnie jest bagienko, 1,5 metra od brzóz to na razie muszę walczyć z mchem
Mam tak samo, nakupię,posadzę i jestem happy że mam
Kiedyś magnolia kazała mi założyć zeszyt i spisywać,ale mam w nim 2 metki zapchane i na tym się skończyło
Ja dzisiaj miałam siać i jeszcze się nie zabrałam,chociaż już ziemię w między czasie rozsypałam po doniczkach jak małe padnie to się biorę,ale ja delikatnie:sałatą,stipa,cebula salatkową,eksperymentalne czurne cosmosy i szpinak reszta koniec lutego
Sama ci się pokaże w odpowiedniej porze. Ewa bacowa pokazywała mi takie młode siewki wysiane wszędzie. Najwyżej posadzisz tam, gdzie chcesz. Przesadzanie na pewno przeżyje
Małgoś, fajnie, że się już pojawiłaś w nowym sezonie.
Ja wyrzucę na kompost kwiatostany. Jeśli coś z tego mi się zasieje ponad planowo, będą darmowe roślinki do kompozycji. Zawsze można posadzić na rozsadnik albo na miejsce stałe
Mirella bardzo dużo nasion dostałaś, teraz tylko wysiewać. Moja stipa z własnych nasion już siedzi w doniczce od czwarku. Nie mogę się doczekać jak wzejdzie, mam taką nadzieję.