Stipa już wyszła...ale werbena się ociąga...jak zwykle.Mam jeszcze do posiania cleome i kilka pomidorków.W tym roku już nie wysiewam bylin...ubiegłoroczne ładnie się rozrosły.Może jeszcze wysieję coś pnącego.
Łukaszu, co do werbeny to wysiew w domu to była klęska, a natomiast samosiewy w ogródku super wyszły i bardzo łatwo je było przesadzać. Samosiewki były z ziaren, które na zimę zostały w ogrodzie na krzewkach. Wysyłałam trochę nasion do Mixtorki jej polecałam żeby werbenę posiać gdzieś gdzie nie będzie grzebać w ziemi wczesną wiosną.
W tym roku werbeny w ogóle nie sieję. Stipa w poprzednim sezonie mi super wyszła więc w tym roku siałam też
Siej, siej. Ja siałam do pojemników, kiepsko to wschodzi, dużo wolniej niż inne rośliny, ale w ogródku żadnych samosiejek nie widziałam więc wnioskuję że w naturze zachowuje się gorzej niż stipa czy werbena.
Ale za jeżówki to ja żadnej odpowiedzialności nie ponoszę .
Stipę wysiałaś już?
Ale co sie polozylo? Stipa?ale skad stoi jak nie wiem co
Byc moze widxisz na ziemi nasionka z wlosami bo ja ich nie prxysypywalam ziemia.druga fotka dla Ciebie.
Musimy dzialac szybko bo z czasem tez nie ma luksusow
nadrobiłam weekendowe i przedweekendowe wpisy, podziwiam, że już działacie, u mnie tak naprawdę to nie było chyba jeszcze ani jednego dnia na tyle ciepłego, żeby chciało się iść działać w ogrodzie.
Stipa szybciutko Ci wzeszła, ale coś się strasznie położyła, jak sobie przypomnę swoją ubiegłoroczną to wszystkie stały na baczność jak żołnierze.
louisa chce jeszcze na altanę puscić, ona bedzie 5x5m to po 3szt z 3 stron.
ok zamawiam po 4 tych okrywowych
dziewczyny mi tu podpowiadały żebym jakoś tak na przemian bardziej robiła ze te skarpy będą biało-różowe + przetaczniki i kocimiętka + stipa.
te skarpy po prawej sa dwie widzisz to?w kształcie L. jedna na oko 4m i druga 4,5m szer