Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:47, 09 kwi 2014

Do góry
Tulipanki już prawie

Ogród cioci 11:43, 09 kwi 2014

Do góry
Dla Ani Aniu te które mają teraz ładniejsze Ja myślę że ze dwa razy przytnę i będą pienkne
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 11:41, 09 kwi 2014

Do góry
Witam moich cudnych gosci, wszysciutkich, Sebus, Mirello, Irenko, Jagodko, Ewus, Anus, Bocku, Ulenko... !!!!!
Kochani u mnie juz wiosennie i pachnaco, niemal kazda wolna chwile spedzam wlasnie tam, na lezaczku i chlone kazda chwile pelna cudnego zapachu aby starczylo mi na kolejny rok ...
Przesylam Wam moje slonko i to cudo co kwitnie, specjalnie dla Was !!!!!

i jeszcze panienka na dobry poczatek dnia !!!!

Sciskam, tulisiam zyczac cudnego dnia !!!!!!
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:40, 09 kwi 2014

Do góry
Wczoraj dasadziłam też rozczochrane bukszpany, z których będę robić kulki

Przyjdą tu jeszcze trawki ale Marzenka mi poradziła, żebym z ich kupnem wstrzymała się do maja.
Mąż ma zrobić ostry kant i dopiero potem wyściółkuję korą.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:39, 09 kwi 2014

Do góry
Na rabacie przy świerku dosadziliśmy szmaragdy.

Niestety, jak pisałam wcześniej, nie dostałam nigdzie stożków z cisa. Będę jeszcze wypatrywać i szukać ale póki co wsadziłam cztery małe cisy, z których próbuje zrobić jednego stożka. Biedak

Migdałek na razie zostaje bo nie wiem, gdzie go przesadzić.

Ogród cioci 11:38, 09 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Jakież piękne one

Martusiu mnie też urzekły
Moja bajka 11:19, 09 kwi 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Z takim Pomocnikiem żadna praca niestraszna

Piękności pomocnik Buziaki dla Synka i Mamusi
Kwiaty z ogródka Marty :) 11:16, 09 kwi 2014

Do góry
Nie wiem czy dobrze wymyśliłam, ale na ścianie z cisów planuję posadzić 3 rh, właściwie nie planuję, tylko wsadzę je tam jest cień od cisów, więc będzie ok., w sobotę jadę do szkółki na zakupy, ten biały kijaszek to pal przy którym rośnie ozdobna jabłoń, bardzo podobają mi się jej owoce. Rosną tam 2 juki i będę je wykopywać, jesli siostra nie będzie chciała, to chętnie oddam w dobre ręce

mniej więcej na obrzeżach zamierzam wsadzić szławie omszone, chyba koloru białego, jestem z nich bardzo zadowolona, mam je przy stolarni, zajęły miejsce lawendy i zostawie wąski pasek ok 20 cm przy samej kostce na jednoroczne lobelie ( kocham te kwiatki) - będą tworzyły najniższe piętro.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 11:14, 09 kwi 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Dzisiaj znalazłam pierwsze hostowe listki, to niesamowicie wcześnie w tym roku
Rainbow"s End

tuż obok moja ulubiona żurawka Hercules
lubię wzorki na liściach

moje ulubione kolory liści! zapisuje i zgapię na pewno! ;]
Ania z zielonego wzgórza :-) 11:12, 09 kwi 2014

Do góry
Aniu czy tu masz szałwię?
Napisz mi proszę jak robisz żeby kępy były takie gęste Moje mi się tak jakoś "rozchodzą".

Ania napisał(a)

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 11:10, 09 kwi 2014

Do góry
Hanuś ale zaszalałaś i pięknie u ciebie sprzęt widziałam podręczny lepiej nie podchodzić ha ha
pięciorniki ciacham mocno te co słabo ruszyły żeby je popędzić a te fajne to też tnę jak mam siłę w kulki bo wtedy równo rosną wiem że nie można dopuścić żeby robiły się drzewem bo wtedy się łamią buźiaki i miłego życzę ten pierwszy pociachałam i zobaczę bo słaby jest ale nieraz się biorą i są piękne

Brak pomysłu,pomocy :) 11:10, 09 kwi 2014

Do góry

u mnie układ jest bardzo podobny,tylko ściana jest prosta,no i mam szersze pole do popisu

czy ktoś mi powie jak się nazywa to na pniu ze zwisającymi patyczkami? strasznie mi się podoba.

poczytałam różne wątku,podejrzałam tu i tam i myślę,żeby dać hosty,żurawki,może trzmieline(?)coś takiego o co pytam wyżej i marzą mi się jakieś choiny,ale jakie wybrać,żeby docelowo nie rozrosły się wielkie i wysokie?Na kiermaszu w Szczecinie widziałam takie maleńkie niebieskie cudo obsypane szyszuniami,ale nazwy nie znam.
Moja bajka 11:06, 09 kwi 2014

Do góry
Z takim Pomocnikiem żadna praca niestraszna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:04, 09 kwi 2014

Do góry
Jeszcze raz.... bo cudne jest

Moja bajka 10:59, 09 kwi 2014

Do góry
Mój parapet wygląda tak Posiałam bazylię, dwa rodzaje pietruszki naciowej, tymianek, dynię butelkową ozdobną, kapustę ozdobną i moje ukochane nasturcje, którym od lat jestem wierna. Wprowadzają do ogródka taki sielski, rustykalny klimat A na warzywniku zamieszkają też nagietki Kupiłam też nasionka cynii d aliowej, ale co do niej chyba troszkę poczekam i posieję ją wprost do gruntu. Zobaczę jeszcze
Nasturcja już się pokazała
Domowa szklarenka z hortką
Miejsko & sielsko 10:59, 09 kwi 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
O jezusie!!!! To ja widzę ze wszyscy sobotę na shoppingu spędzili. U nas pogoda beznadziejna, to też musowo polatać po sklepach

A ty pochwal się tą Pradą...

a proszę
Miejsko & sielsko 10:43, 09 kwi 2014

Do góry
W związku z tym, że wczoraj pogoda dopisała a mój pierworodny ma Rekolekcje Wilekanocne postanowiliśmy skorzystać a „okna pogodowego” i odwiedzić jedną z moich siostrzyczek
(chciałabym wszystkie na raz ale zbyt duże odległości… chociaż odległości do pokonania ale my wszystkie mamy milion tematów więc na „szybką kawkę” się nie da).Tak więc wczoraj….

śmieszności takie:

Moje trudne początki, domek przy lesie. 10:35, 09 kwi 2014

Do góry
Lucynka super pomysły i rabatka jaka kolorowa podoba mi się

a jak będziesz obsadzać ten bok co chcesz się zasłonić to powstawiaj sobie trochę kolorów bo jak będzie tylko zielono to ci się znudzi wiem coś o tym i zwróć uwagę kiedy co zaczyna się budzić na wiosnę

Ja mam stronę od koscioła i zawsze widać mnie bo rosną tam same wejgele i zaszalałam w tym roku i zobaczymy jak się sprawdzi zakątek żółty Wejgele super kwitną ale późno się rozkręcają choć baaardzo je lubię

a tak mam zaraz za wejgelami ,pozdrawiam paaaa
Moja bajka 10:32, 09 kwi 2014

Do góry
Stara grusza też niedługo eksploduje kwiatami Kocham te chwile
Moja bajka 10:26, 09 kwi 2014

Do góry
Moja żółta magnolia już w pełnej krasie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies