Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

polinka 06:55, 05 maj 2014

Łukasz Ty wiesz, że jestem zachwycona Twoim uporem i siłą? Tym bardziej, że jak pisałeś pomocników do rewolucji brak Żurawki u Ciebie to element rozpoznawczy i widać, że je kochasz. Rabatka buksikowa to będzie strzał w 10.
Przyjemnego poniedziałku
Luki 09:07, 05 maj 2014

Marzenko ojj zmiany zmiany, jeszcze troszke ich będzie, ale już raczej mniejsze. Musze skończyć rabate ze skalniakiem i buksikami, dosadzić żurawki i liliowce w przedogródku, skończyć rabate na zapleczu(żwirek pod huśtawką i kilka dosadzeń), pomóc w budowie zadaszenia, zadbać o moje koleiny w trawniku , skończyć warzywnik... tak lekko z tym mam 2 tygodniowe opóźnienie i jeszcze skończyć remont w domu. W miedzyczasie musiałbym zacząć przygotowywania do sesji. Wiem tylko tyle, będzie ciężko.

polinko bardzo mi miło... pomocnika to miałem, tylko że mój chreśniak to wolał wszystko mi wysypywać z taczki i wiaderek, a najbardziej zasmakował mu żwirek, ale czego tu wymagać od prawie półtora rocznego brzdąca
W zeszłym roku jeszcze przed ogrodowiskiem twierdziłem, że więcej żurawek nie zmieszcze... teraz jeszcze setka wejdzie bez problemu
gierczusia 10:30, 05 maj 2014

Luki napisał(a)
Marzenko ojj zmiany zmiany, jeszcze troszke ich będzie, ale już raczej mniejsze. Musze skończyć rabate ze skalniakiem i buksikami, dosadzić żurawki i liliowce w przedogródku, skończyć rabate na zapleczu(żwirek pod huśtawką i kilka dosadzeń), pomóc w budowie zadaszenia, zadbać o moje koleiny w trawniku , skończyć warzywnik... tak lekko z tym mam 2 tygodniowe opóźnienie i jeszcze skończyć remont w domu. W miedzyczasie musiałbym zacząć przygotowywania do sesji. Wiem tylko tyle, będzie ciężko.

polinko bardzo mi miło... pomocnika to miałem, tylko że mój chreśniak to wolał wszystko mi wysypywać z taczki i wiaderek, a najbardziej zasmakował mu żwirek, ale czego tu wymagać od prawie półtora rocznego brzdąca
W zeszłym roku jeszcze przed ogrodowiskiem twierdziłem, że więcej żurawek nie zmieszcze... teraz jeszcze setka wejdzie bez problemu

..... Zastanawiam się czy jest jakiś ogródka ogrodowisku , który nie przechodzi mniejszej lub większej " rewolucji "... Coś mi się wydaje ,że nie
gierczusia 10:39, 05 maj 2014

Luki napisał(a)
No i dubelek.

Myślałem dużo nad zmianami i doszedłem do pewnych refleksji na temat mojego 'ogrodniczkowania' ale nie będę zanudzał.
Wrzuce jeszcze dwa strzały ze skalniaka z dedykacją dla gierczusi za wyróżnienie czegoś co chciałem zlikwidować
Za chwaściory przepraszam, ale nie wyrobiłem się. Będzie całośc poprawiana to i chwasty znikną.

wielkieeee dzięki ..

Nie likwiduj ....

Zrob jeszcze proszę takie zdjęcie , gdzie będzie widać jak jest ukształtowany teren , bo mi się wydawało ,że poziom skłaniała jest wyżej niz poziom gruntu z rodkami

I jeszcze niespodzianka

Zobacz jak masz pięknie .. To Twoje zdjęcie

monteverde 10:39, 05 maj 2014

Luki napisał(a)
Kolejna nieplanowana na ten sezon zmiana, ale przez nornice konieczna. Wykopałem co zostało, a reszte zaorałem, aby zlikwidować wszystkie tunel, w pozostałe na wszelki wypadek dosypałem trutki i zakopałem, ale mimo wszystko troszkę się wycwaniłem. Lili już mi nie zje bo posadziłem w twardych doniczkach, teraz niech mnie... no wiecie co

Tutaj na efekt będzie trzeba troszke poczekać, ale jesienią dosadze troche tulipanów.
Posadzone tylko różowe rośliny, firletka, astry, lilie, orlik, bukszpany, troszke traw, pysznogłówka, rozchodnik coś co nie wiem czym jest . Ma być busz i tyle.

Rabata bardzo ładna, ja zawsze sadzę cebule w doniczkach będzie kwitł mój najnowszy jesienny nabytek
pozdrówka fajnie macie ze świętem azalii dla mnie to wyprawa przez całą Polskę
ewakatowice 18:40, 05 maj 2014

Oczy mi wyszły
rabaty przemyślane, ciekawe, kuszą kolorami.
malgorzata_s... 19:01, 05 maj 2014

Łukasz masz może gdzieś żurawki z nazwami wstawione bo chciałabym moje opisać?
A te tawułki u mnie maluszki i ciąć będę ostro coby wielkością do berberysów Pozdrawiam
gierczusia 19:25, 05 maj 2014

Noo proszę Cię .. Gdzieź tam z Kalet do Pisarzowic "cała Polska "
Luki 20:03, 05 maj 2014

gierczusiu nawet nie pisze jakie miałęm wyobrażenia przed ogrodowiskiem
Zdjęcia skalniaka w szczegółach zrobie dopiero jutro, troszke dzisiaj w niedoczasie jestem
Rh troszke zmieniły układ, ae ten co na fotce kwitnący tylko troszke w lewo się przemieścił.

Aniu rabata przy tym płocie jest w szczególności pechowa dla cebul. Nawet sobie nie przypominam ile się zmarnowało No święto azali mam nadzieje, że będzie bardzo udane... to moje pierwsze ogrodowiskowe spotkanie. Rozumiem, że odległość masz sporą, ja przy dobrych wiatrach mam półtorej godziny drogi.
A teraz cicho sza bo nie jestem pewien co masz za żurawke, ale kolorystycznie najbardziej przypomina mi Rio

Ewo bardzo dziękuje za miłe słowa rabaty owszem baardzo kolorowe, ale nie wszystkie tak mocno przemyślane

Gosiu w całym moim wątku są opisywane żurawki, ale nie polecam bo długo byś szukała. Najlepiej wklej zdjęcia u siebie bądź u mnie, ewentualnie w wątku żurawkowym. Postaram się rozpoznać odmiany.
Może w tym roku podejmę próbę zrobienia zdjęć i opisania każdej odmiany.
Luki 20:05, 05 maj 2014

Elu no to wcale nie tak daleko dlatego wybieram się z samego rana 17 maja w droge