Ewka, wczoraj było takie ogólne sprzątanie czyli mały rozruch ale dzisiaj zaszalałam Nie powiem Ci czy już trawy ciąć bo póżniej w razie czego nie chcę oberwać, ze to moja wina Madzenka podaje bezpieczne terminy cięcia wszystkiego.
O Tess! Jak miło Cię widzieć
Mieszkam w Polsce, na Dolnym Śląsku A temperaturę taką pokazywał termometr w momencie gdy słońce świeciło na zewnętrzny czujnik
Z tego co wiem Promanal używamy jak średnia dobowa wynosi 12 st., za chwilę będzie można używać miedzian jeśli ktoś ma taką potrzebę
Pamiętam, ze u Ciebie niestety zawsze długo zima trzyma Może w tym roku będzie inaczej i wiosna Cię zaskoczy Oby tak się stało bo wiem jak wszyscy jesteśmy "wygłodniali" po tej zimie
Poli ja w najbliższą sobotę nie mogę, zajęta jestem
25 lutego większości dziewczyn nie pasuje, ale jeśli ktos jest chętny to ja pojadę, bo z kolei potem nie będę mogła przez kolejne 2 weekendy. A mam juz nieodparta chęc powitania wiosny w donicach przed domem!!
Zwykłej najzwyklejszej tylko ostrej męczyłam się łopatą, siekierą a piłą poszło raz dwa, seslerie skalną też nią dzieliłam. Choć jest mała i niepozorna to bryłę korzeniową ma jak kamień
No właśnie szybko zleciała, obecna przez remonty w domu też jakoś przeleciała
Dziś w końcu na plusie może bez szaleństw bo raptem +2 ale słońce tak pięknie świeciło, że zapachniało mi wiosną. Śniegu jeszcze mam sporo ale na najbliższe dwa tygodnia pokazują plusowe temp. więc jest szansa, że zniknie.
Haniu, kilka dni temu czytałam, że czułaś się odosobniona w swoich działaniach ogrodowych. Nic nie pisałam bo mnie nosiło, ze można już działać a u mnie jeszcze mrozi. Ale dzisiaj i u mnie sezon ogrodowy otwarty Pierwsza kawa w tym roku wypita w ogrodzie, 4 miskanty ścięte Ach jaka jestem szczęśliwa!
Niestety nie mam żadnego mądrego sposobu na pozbycie się suchych traw. Palę w ognisku...Miałam plan na pakowanie w worki ale u nas dopiero w kwietniu odbierają bio.