Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Po prostu ogród... 19:34, 05 mar 2014

Do góry
Majena dziękuję i pozdrawiam

Bratki czekają na posadzenie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 05 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Goryczkę przesadzałam bo ciągle sadziłam nie tam gdzie trzeba. Teraz niebieska i białą będą rosły koło siebie.

Mira, ja Luciferki sadziłam jesienią.. i tylko raz w 2009 roku. I tak sobie tkwią tam do dziś.. na zimę sypałam dość grubo kory na nie, a wiosna nadmiar zdejmowałam. Ostatnie dwie zimy nie dosypywałam, ale zimy też były łagodne. Wygooglaj kiedy sie sadzi wiosną, bo nie mam pojęcia. Ale raczej od razu do gruntu.
Ewa - to roślina cebulowa zwana Krokosmia, montbrecja, cynobrówka – rodzaj wieloletnich roślin należący do rodziny kosaćcowatych. Jedna z odmian nazywa sie Lucifer
Mój Lucyferek jest taki
Prawdziwy czerwony diabełek,zapisałam na listę chciejstw do posadzenia u mnie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:33, 05 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

U mnie dzisiaj bez słonka, ja nadal w domu begonie jeszcze w piwnicy, a nasza Bogusia to ekspresówka, ja nie mam gdzie tego wszystkiego stawiać doniczki z zasiewami pokrywają wszystkie parapety a nie wszystkie wysiane miłego wieczoru Jolu
Aniu...jaka ekspresówka? Przecież wiesz,że w ogonku na końcu stoję...naoglądam się u innych a mnie nic jeszcze nie kwitnie.No nie całkiem ...mam dwa zamknięte kwiatki przebiśniegów...aż tyle.Podglądam ranniki i iryski....i nic.
Zdrowiej...sama udzielasz nam porady zdrowotne a o siebie nie dbasz....
Moja działka. 19:32, 05 mar 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Ogród w skali mikro :) 19:24, 05 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Czekam na Ciebie
daje znaki..... rozpoznawczy PERSIL ... jak już przeniosę się na wyższy stonień to nazwę swój ogródek PERSIL .. ale kiedy to będzie

Nooo to wszystko szczera prawda .. Ewka wystawiła persila przed dom , choć było świetne oznaczone i nie miałam problemu ,żeby trafić .... A o persila mogłabym się zabić ,a i tak byłam tak zaaferowana ,że go nawet nie zauważyłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:20, 05 mar 2014

Do góry
Ewa - nie ma potrzeby sadzenia miskantow w donicę, trzymają sie ładnie kupy Łatwiej potem podzielić czy przesadzić, bo do wykopania trzeba porządnej łopaty. eMuś Agaty dziś sie przekonał Ja nie dałam rady

Kasik - rozplenice są różne.. ja mam chyba 3 czy 4 rodzaje. Ale mam taki bałagan w trawach, że nie podam naw ze 100% dokładnością
W zeszłym roku kupiłam Hameln i Moudry.. To młode trawy, u mnie pierwszy rok... . Te moje rozplenice (na fotkach z miskantami) są duże.. i chyba najpopularniejsze, ale też i najładniejsze.
Pennisetum alopecuroides Hameln - to odmiana o średniej wysokości, posadziłam na piasku i byle jakiej ziemi. wiec jest najniższa z tych co mam..

Pennisetum alopecuroides 'Moudry' - ma cudne szczotki, ale przesadzałam jesienią i zapomniałam .... podlewać.. i nie wiem czy przeżyła tę przeprowadzkę... ale ta będzie wysoka jak te moje pozostałe NN. Tu na foto po przesadzeniu jeszcze ładna zielona, potem zdechła Jak padnie to kupię następną, bo jest cudna

Przeprowadzka goryczki i rozplenicy

Bajkowy ogród Weroniki 19:19, 05 mar 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Bogdziu, już Sylwester nie jest dla mnie atrakcją. Na wszystko jest czas odpowiedni, teraz wolę łóżko niż salę balową. Zimy nie lubię, a ta ostatnia choć nie była bardzo mroźna ani śnieżna, ale za to szara i brzydka. Mam nadzieję, że już minęła. i nie wróci.
Dobrą jej stroną był czas na czytanie, kino, a nawet wzięłam się za szydełkowanie, w załączeniu...obrusik w różyczki.
(Jutro oczekuj skalnic). Buziaki.

Weroniko witaj wiosną, widać, że zimowego czasu nie marnowałaś obrusik bardzo ładny, pozdrawiam
Żywopłot strzyżony liściasty 19:16, 05 mar 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
O qurczę, poleciłabym purpurowego buka.

Szpalery na palach, ale to pracochłonne w sensie późniejszej pielęgnacji, wieczne czepianie się po drabinach

Susiłaś mnie zima i teraz marzę o czymś taki, a co będę latać na drabinie
Zielone już mam (graby i cisy) teraz kolej na czerwone formowane buki
Bajkowy ogród Weroniki 19:09, 05 mar 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Pozdrawiam w Nowym Roku i o patyczkach horti się przypominam może coś jeszcze w nadmiarze masz to ja chętnie,

Mirko, dzisiaj wysłałam priorytetem patyczki hortensji (Teradiva, Anabelle, Lime Light) i dołączyłam wiosenną tawułę, jak prosiłaś (na zdjęciu z ub. r., w tym już ma pączki).

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 19:07, 05 mar 2014

Do góry
Violu to kudłate to moja Moli

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:05, 05 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Żurawki Marmelade po zimie w dobrej kondycji
Mnie też zaskoczyła...jej twarde listki ładnie u mnie przezimowały,mam tylko jedną,wzięłam na próbę.
Bajkowy ogród Weroniki 19:02, 05 mar 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Weroniko juz dawno po Sylwestrze więc gdzie sie podziewasz? Pozdrówka.

Bogdziu, już Sylwester nie jest dla mnie atrakcją. Na wszystko jest czas odpowiedni, teraz wolę łóżko niż salę balową. Zimy nie lubię, a ta ostatnia choć nie była bardzo mroźna ani śnieżna, ale za to szara i brzydka. Mam nadzieję, że już minęła. i nie wróci.
Dobrą jej stroną był czas na czytanie, kino, a nawet wzięłam się za szydełkowanie, w załączeniu...obrusik w różyczki.
(Jutro oczekuj skalnic). Buziaki.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:01, 05 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie wiem czy Cię zainspiruję, ale znalazłem to w zdjęciach z CHFS

Dzięki Sebek za inspirację ..... wymyśliłam u siebie troszkę inaczej brakuje mi jedynie wypoczynku rattanowego bo donice już som
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:59, 05 mar 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Bardzo ciekawa odmiana
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:58, 05 mar 2014

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:54, 05 mar 2014

Do góry
Nie wiem czy Cię zainspiruję, ale znalazłem to w zdjęciach z CHFS

Ogród u stóp klasztoru 18:53, 05 mar 2014

Do góry
alinak napisał(a)
cebulki wiosenne ...dla Agnieszki ...

Nie wiem, dla której Agnieszki, ale ja w imieniu swoim i imienniczek dziękuje za "cebulki"
Bajkowy ogród Weroniki 18:52, 05 mar 2014

Do góry
gaga napisał(a)
Witam cudowny masz ogród i kochanego pieska mam tej samej rasy to pieski o wielkim sercu .Bardzo mi przykro było że przeszedł tyle cierpienia związanych z operacją.

Kajtek dzisiaj był przeszczęśliwy, bo jego pan i pani pracowali w ogródku. Tobie nie muszę mówić, jaki potrafi być kochany, a z wiekiem coraz mądrzejszy. Czasem trochę przesadzi, jak np. wskoczy na łóżko i prosi, żeby się z nim ganiać.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:49, 05 mar 2014

Do góry
Proszę bardzo

Zdjęcie z 2012, ale wtedy wyglądały najlepiej
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:48, 05 mar 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu grzejemy się już przy kominku

o tych rozmawiałyśmy i te masz
27 grudnia tak kwitły ...

To ja im wytłumaczę, że maja kwitnąć nie w grudniu a w kwietniu
Dostałam od Agaty dużo pelasiek... I rojników... bo dziś sie spotkałyśmy.. ale fotki nie ma ani jednej.. bo pogoda byłą do niczego.. zimno i padał deszcz. Na stole pusto bo dziś Wielki Post... nie było co focić.. chyba, że Agatę, bo ja w brudnych ciuchach.. z walki z łopatą..
Ale było fajnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies